Jandarmii gorjeni, sclavii colonelului Popescu!?
Jandarmii gorjeni, sclavii colonelului Popescu!?
Investigatii23 iunie 2011

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj este o instituţie publică putredă, în care nu funcţionează legile şi regulamentele în vigoare. Fostul comandant, Vasile Tâlvescu, şi succesorul său, Florin Popescu, au instaurat acolo domnia bunului plac, supremaţia celui puternic şi a rudelor şi pilelor lor. Tâlvescu a fost cercetat ani în şir pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Popescu a făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a acoperi abuzurile şi ilegalităţile lui Tâlvescu. Mai mult decât atât, a condus Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj tot într-o manieră abuzivă. Spre deosebire de Tâlvescu, însă, Popescu s-a dovedit a fi şi foarte incompetent, nereuşind să ia notă de trecere pentru a fi definitivat în postul de comandant al jandarmilor gorjeni, cu toate că a fost evaluat în mai multe rânduri.

GORJNEWS a demonstrat, recent, că Popescu a dezinformat ministrul Administraţiei şi Internelor, atribuind uneia din rudele sale merite inexistente – este vorba de subofiţerul impostor Trăistaru Aurel, cel care a susţinut în fals că a găsit şi înapoiat aparţinătorului 50.000 de euro. Aşa, Popescu a obţinut avansarea la excepţional a lui Trăistaru, prin ordin de ministru, după ce, pe calea legală, subofiţerul fusese prins copiind şi scos din sala de examinare.

Comandantul interimar Ţambrea, jalnic obiect de decor

Şi Tâlvescu, şi Popescu, deşi se pretind militari de carieră, s-au purtat cu jandarmii gorjeni ca nişte stăpâni de sclavi. Numit, recent, comandant interimar, în locul lui Popescu, colonelul Eugen Ţambrea are obligaţia legală de a pune punct managementului abuziv pus în operă de predecesorii săi. Din păcate, înscăunarea sa are loc la debutul unei perioade critice, aceea a disponibilizărilor ce vor fi operate în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj, iar informaţiile ce ne parvin din interior ne fac să credem că Ţambrea asistă, ca un jalnic obiect de decor, la încă o fărădelege: s-au potrivit apele în aşa fel încât să rămână obligatoriu pilele şi rubedeniile comandanţilor şi să plece jandarmii incomozi, pentru care onoarea şi demnitatea militară sunt mai presus de orice. Selecţia care se desfăşoară în aceste zile la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj ne trimite cu gândul la scenele din târgurile de sclavi, din filmele cu gladiatori. Aşa-zisul concurs constă într-un simplu interviu, în faţa unei comisii! O probă orală ce nu poate fi contestată. La capătul ei, zeci de jandarmi neagreaţi se vor duce la soţiile şi copiii lor şi le vor spune că au rămas pe drumuri, fără serviciu. Popescu şi Ţambrea nu oferă jandarmilor ce vor fi „executaţi” nici măcar aparenţa unui concurs cât de cât corect. Ca să fie siguri că rămân în unitate ai lor, pe ceilalţi îi leagă de mâini şi de picioare şi îi pun, apoi, să lupte în arenă.

Rudele, înăuntru, restul, afară!

Mai mult decât atât, în săptămânile precedente acestei trieri, o serie de jandarmi incomozi au fost mutaţi abuziv din posturi sigure, despre care se ştia că nu vor fi restructurate. În locurile lor au fost aduse imediat pile şi rubedenii care acum nu au niciun stres. După mutările abuzive, incomozii au fost anunţaţi că noile posturi se desfiinţează şi forţaţi să declare în scris că sunt de acord să participe la acea caterincă de concurs. Repet, toate acestea se întâmplă într-o unitate militară în care zeci de militari sunt sfidaţi de comandanţii lor.

Corigenţă în serie pentru Popescu

Florin Popescu şi alţi şefi ai jandarmilor gorjeni protejează şi întreţin sistemul de pile, cunoştinţe şi relaţii pentru simplul fapt că ei înşişi au ajuns să conducă unităţi militare ca produşi ai acelui sistem. Dacă, astăzi, în România, în Inspectoratul General al Jandarmeriei Române ar trona legea şi ordinea, un incompetent ca Popescu nu ar fi fost lăsat ani de zile comandant interimar peste jandarmii gorjeni, după ce în urma celor două – trei evaluări n-a luat notă de trecere şi s-a văzut clar că n-are nicio treabă cu actul de conducere. Ca să înţelegeţi cum stă treaba şi la Bucureşti, e de ajuns să vă gândiţi că un corupt ca Tâlvescu a fost pitulat acolo, în aşteptarea gradului de general. Noi îi urăm să-l primească odată cu Făget, alt despot „luminat”, arhitect al altui furnicar de pile, cunoştinţe şi rubedenii. Adică, niciodată.

Stăpânii de „sclavi” sunt protejaţi de Călinoiu şi alţi „sportivi”

„Salariaţi dintr-un domeniu deosebit de complex, ce presupune abilităţi şi veleităţi diverse, sunt evaluaţi şi daţi afară în urma unui simplu interviu. Dacă ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, e departe de această batjocură, reprezentantul său la nivelul judeţului Gorj, prefectul Liviu Andrei, ar trebui să pună piciorul în prag. Ar trebui, dar nu o va face, pentru că imediat ar fi foarte „lezată” trupa de băieţi veseli, condusă de Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, care asudă pe baza sportivă a Jandarmeriei, în speranţa că lumea îi va privi altfel decât sunt. Nişte îmbuibaţi care protejează nişte comandanţi – infractori.

Incompetentul Trotea, de veghe în lanul de corupţi

Mare parte din acest circ ieftin care distruge vieţi şi destine nu s-ar mai întâmpla dacă la conducerea Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Gorj nu ar fi, astăzi, un cocoşat şi un incompetent ca Sorin Trotea, cel care, în calitate de ofiţer de contrainformaţii responsabil de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj, a făcut figuraţie ani în şir şi a acoperit abuzurile şi ilegalităţile petrecute în curtea acelei unităţi militare. De aia a şi ajuns Trotea ce a ajuns, de aia e şi menţinut în funcţie. Başca „plasamentele” făcute unde trebuie, la vârf, în urma unor tranzacţii imobiliare, operaţiuni pe care le vom detalia cu altă ocazie.
Publicăm, în continuare, fragmente dintr-un material primit la redacţie, despre ce se întâmplă în aceste zile în curtea jandarmilor gorjeni.
„Domnule Director,
(…) Fiind la comanda Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Gorj şi ocupându-se de reorganizarea inspectoratului, col. Popescu Florin a comis unele abuzuri împotriva subordonaţilor. Beneficiind de informaţii cu privire la restructurarea MAI, acesta a efectuat o serie de mutări abuzive de pe funcţii, mutând o serie de cadre de pe funcţiile lor pe care îşi desfăşurau activitatea, pe funcţii ce urma a fi desfiinţate, iar în locul lor au fost numite rudele, protejaţii lui Popescu Florin şi ai unor cadre din anturajul lui (lt. Col. Burlan Claudiu, mr. Verdeş Marian etc.). Acesta a recurs la asemenea fapte şi datorită faptului că s-a aflat în presă adevărul despre plt. maj. Trăistaru Aurel, <<găsitorul>> genţii cu acte şi bani.

S-au făcut sesizări din partea unor cadre din Inspectorat, cu privire la unele abateri disciplinare grave ale unor cadre cu funcţii de conducere. Aceste sesizări se refereau la pătrunderea unor oameni de afaceri şi din conducerea politică a judeţului Gorj în unitate, pentru diferite activităţi sportive (pentru a fi feriţi de ochii presei).

În urma sesizărilor, la Inspectorat a venit o comisie de la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, care au fost cazaţi la Hotel Laguna, îndopaţi cu fripturi şi atenţi. Aceştia au acoperit abaterile sesizate prin rapoarte.

În urma restructurărilor din MAI, cadrele ale căror funcţii vor dispărea din ştatul de organizare vor susţine examene. Acest examen este susţinut numai de subofiţerii operativi, fără a fi afectaţi cei de la birouri, unde au mai fost create numeroase locuri, în special pentru ofiţeri. Examenul constă într-o probă de interviu, neputând exista o transparenţă reală. Din comisie fac parte numai ofiţeri din conducerea Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj, facilitând plecarea unor subofiţeri incomozi, care nu sunt corupţi, şi favorizând pe alţii care au săvârşit abateri disciplinare şi chiar infracţiuni.”

8 COMENTARII
  • gorjanul 23.06.2011 la ora 16:11 pm
    In perioada interbelica Jandarmeria era ,, spuma,, acum sefii jandarmilor sunt doar niste burtosi cu,,,, guşa .Astia nu sunt militari sunt doar ,,,,precupeţe.
  • ionela 23.06.2011 la ora 19:16 pm
    De ce credeti ca acest concurs consta intr-un interviu care nu poate fi contestat? Ca sa ramana in sistem toti incompetentii care au pile si ca sa fie dati la o parte toti cei care de-a lungul timpului si-au facut datoria dar au indraznit sa nu se lase calcati in picioare. Jalnic! Totul se face pe fata! Nu mai au frica de nimeni si de nimic! Ne-am intors la dictatura, la dictatura lui Basescu si a PDL-ului care promoveaza toate non-valorile si se debaraseaza de oamenii valorosi dar incomozi! Pana cand sa mai rabdam toate aceste josnicii? Luati atitudine, fiti uniti si nu va lasati calcati in picioare!
  • Gerard Ciobanu 25.06.2011 la ora 11:58 am
    Da cand le-ai luat banii de le-ai scos fituica aia aniversara, au fost buni banii aia Dajule??? Parca atunci inca era Talvescu asta de il faci tu corupt la coducere nu ??? Oare cum au venit exact din prima la tine??? PS stiu ca nici comentariul asta nu il vei publica, dar ma rog, am si eu dreptul la opinie
  • Narcis DAJU 25.06.2011 la ora 15:18 pm
    @) Gerard Ciobanu 1. Eu nu am editat vreo publicatie pentru vreo entitate de stat. 2. E adevarat, nu aprob comentariile scrise de coprofagi (coprofagi = mancatori de cacat). Dar, avand in vedere ca tu esti onanist si ma-ta curva, am facut o exceptie in cazul tau.
  • coco 28.06.2011 la ora 19:43 pm
    Am trait sa o vad si pe asta! Vor pleca din sistem si bruma de jandarmi care mai cred in valorile militare .Ministrul Igas este ori la mana UM 0215 ori incompetent astfel nu se explica cum de- a aprobat acest sistem de testare.
  • coco 28.06.2011 la ora 19:51 pm
    Pe vremuri Jandarmeria Romana era considerata elita armatei si statea in dreapta unei formatii militare iar in prezent a ajuns datorita nepotismului si incompetentei precum si a coruptiei ,,belita ,,armatei .
  • gogu 26.08.2011 la ora 21:04 pm
    Domnule Presedinte, Subsemnatii - 1.-plutonier MATEI Grigore DRAGOS OCTAVIAN din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi; - 2.-plutonier adjutant LASCU Gheorghe SABIN, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi; - 3.-plutonier adjutant MITULETU Gheorghe IULICA, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi; - 4.-plutonier major FILIPESCU Florian RELU, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi; - 5.-plutonier MARCU Gheorghe ION, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi; - 6.-plutonier major CALANCEA Mihail DANIEL, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi; - 7.-sergent major NADASANU Octavian VIRGIL REMUS, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi; - 8.-plutonier adjutant PREDOI Nelu ROBERTO AUREL, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi; - 9.-sergent major TEIERU Ilarie MARIN DANIEL, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi; - 10.-plutonier BURLAN Gheorghe IONUT, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi; - 11.-plutonier GIEA Petre NICU CALIN, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi; - 12.-plutonier ALBA Dorel LAURENTIU EMILIAN, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi, - 13.-plutonier RAICU Gheorghe CLAUDIU, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi, - 14.-sergent major BRANZAN Ion IONEL, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi, - 15.-plutonier OPRITA Ion MIHAI MARIAN, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi, - 16.sergent major PAULET ADRIAN, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi, - 17.-sergent major NITULESCU EMIL COSMIN, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi, - 18.-sergent major VLADULESCU MIHAI, in cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi, - 19.-plutonier ROSU Petre BARBU,din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi, - 20.-plutonier TIRIBENTEA Stefan MARCEL EDUARD, din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi - 21.-plutonier COADA Haralambie IONUT CRISTIAN,din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi - formulam prezenta CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA prin care solicitam,in contradictoriu cu - Inspectoratul de Jandarmi Judetean Mehedinti --MINISTERUL ADMINISTRAȚIEI ȘI INTERNELOR JANDARMERIA ROMÂNĂ - sa constatati nulitatea examenului pentru departajarea cadrelor militare, organizat la nivelul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi si ca atare sa dispuneti revocarea în totalitate a rezultatului stabilit de comisia de examinare în urma examenului de departajare sustinut incepand cu data de 27.06.2011 si pana la 4.07.2011. - ca atare, sa dispuneti si anularea tuturor masurilor subsecvente organizarii si desfasurarii examenului, respectiv adresele comunicate noua ca urmare a desfasurarii examenelor, în vederea numirii în funcție a personalului, urmare a aplicării măsurilor de reorganizare instituțională a Ministerului Administrației și Internelor, precum si a Ordinului M.A.I. nr. 129/2011. - sa dispuneti revenirea noastra pe functiile detinute anterior desfasurarii examenului. MOTIVELE ACTIUNII În fapt: Toti petentii suntem angajati ai Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi. Ca urmare a masurilor de reorganizare a unitatilor M. A. I., la nivelul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Mehedinţi s-a desfasurat examenul pentru departajarea cadrelor militare angajate ale acestui inspectorat. Examenul s-a desfasurat in perioada 27.06.2011 – 4.07.2011, cu incalcarea dispozitiilor imperative cuprinse in Ordinul nr. 129 din 23.06.2011, prin care s-a aprobat procedura cadru privind organizarea si desfasurarea examenului, in vederea numirii in functie a personalului, ca urmare a aplicarii masurilor de reorganizare institutionala cu anexa aferenta. Examenul este lovit de nulitatea absoluta si va solicitam sa dispuneti revocarea examenului si anularea tuturor actelor intocmite ulterior, urmand sa aveti in vedere urmatoarele considerente: 1.Ordinul 129 din 23.06.2011, cuprinzand metodologia de examen a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 448 din 27.06.2011 si, prin urmare, a intrat in vigoare la data de 27.06.2011. Este evident ca examenul a fost organizat inainte de intrarea in vigoare a procedurii-cadru. Mentionam ca Ordinul prin care s-a aprobat procedura cadru de desfasurare a examenului a fost publicat si pe site-ul WWW jandarmeria.ro 2.In anexa procedura-cadru, aparuta odata cu Ordinul 129/2011 la data de 27.06.2011, in art. 2.3. se mentioneaza: “conditiile de inscriere si de organizare a examenului, bibliografia si tematica se afiseaza la sediul fiecarei unitati sau, dupa caz, subunitati afectate de masurile de reorganizare institutionala cu cel putin 20 zile inainte de data sustinerii primei probe.” Examenul nu a fost anuntat conform metodologiei, cu cel putin 20 zile inainte de data sustinerii probelor, iar tematica si bibliografia nu au fost afisate anterior termenului de 20 zile si nici nu se putea realiza acest lucru, din moment ce normele metodologice au fost publicate in Monitorul Oficial chiar in ziua examenului.Incalcarea acestei norme , imperative este sanctionata cu nulitatea examenului. Drepturile fiecaruia dintre noi, cuprinse in normele imperative invocate, au fost incalcate, intrucat nu am avut la dispozitie cele 20 zile mentionate in normele metodologice pentru a lua cunostinta de tematica si bibliografia de examen si pentru a ne asigura o temeinica pregatire pentru examen. Precizam ca tematica generala ne-a fost comunicata pe data de 17 iunie 2011(cu noua zile inainte de examen), iar tematica pentru fiecare structura in parte ne-a fost comunicata la data de 19 iunie 2011 (cu sapte zile inainte de examen) 3.Examenul nu a cuprins o proba scrisa ci doar interviu. Examenul la care facem referire, datorită importanței deosebite pe care o incumbă, ar fi trebuit să se desfășoare într-o manieră obiectivă de departajare a candidaților, respectiv atât prin proba scrisă, cât și prin susținerea interviului, si dupa respectarea tuturor regulilor stabilite in procedura-cadru. Întrebarea fireasca care se pune este cea referitoare la oportunitatea pentru care s-a emis un ordin, respectiv Ordinul M.A.I. nr. 129 din 23.06.2011, privind o alta metodologie de selectie in vederea numirii pe functiile devenite vacante ca urmare a aplicarii masurilor de reorganizare institutionala intervenita la nivelul M.A.I,daca ACEST ORDIN NU A FOST RESPECTAT de comisia de examen. Ordinul M.A.I. nr. 129/23.06.2011 la pct.2.2. prevede posibilitatea ca organizatorii sa opteze pentru administrarea ambelor probe sau a uneia (proba scrisă sau interviul structurat pe probleme profesionale). Este de notorietate că cea mai complexă și obiectivă probă în susținerea unui concurs este proba scrisă. Opțiunea organizatorilor concursului pentru organizarea interviului fara desfasurarea probei scrise a dat posibilitatea nerespectarii ordinului menționat. Astfel întrebările adresate de membrii comisiei la interviu nu au respectat același grad de complexitate față de toți candidații,candidati fiind picati la interviu in baza unor intrebari care nu aveau nici o legatura cu metodologia de examen,cu tematica si bibliografia de examen. 4. Cu toate că există o dispoziție expresă în economia de text a ordinului menționat (pct. 11.4.) care precizează că numai președintele adresează întrebări candidaților, în fapt, această dispoziție nu a fost respectată. In raspunsul comunicat de intimata la plangerea noastra prealabila se vorbeste despre Ordinul MIRA nr.665/2008 care de asemenea nu a fost respectat. 5.-Nu au fost respectate prevederile art.3.1. din procedura- cadru cuprinsa in Ordinul nr.129/2011 care dispune:”In vederea organizarii si desfasurarii examenului prevazut la pct. 2.1 se constituie comisii de examen, respectiv comisii de solutionare a contestatiilor, prin dispozitie/ordin a/al conducatorului unitatii cu competenta de gestiune a resurselor umane, alcatuite din 3 membri.” Am fost obligati sa semnam ca nu vom contesta nici unul din noi rezultatul examenului si nu ni s-a permis sa depunam contestatii .In acest sens nu s-a constituit comisie de contestatii. 6. Ordinul M.A.I. nr. 129/2011 a fost emis fara respectarea prevederilor Legii nr.24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, republicata. Acestea sunt motivele pentru care suntem nevoiti să ne adresam dumneavoastra, cu rugămintea ca în raport de cele menționate de noi, precum și din examinarea înregistrărilor audio-video și a înscrisurilor ce au însoțit desfășurarea probelor, să constatati nulitatea examenului,sa revocați în totalitate rezultatul examenului pentru departajare ca urmare a aplicării măsurilor de reorganizare a M.A.I., ca fiind integral viciat in ceea ce ne priveste, sa anulati adresele comunicate ulterior examenului si sa dispuneti revenirea noastra pe functiile detinute anterior examenului nul. Data 16 august 2011 Semnatura Prin avocat Stoian Gheorghita DOMNULUI PRESEDINTE AL TRIBUNALULUI MEHEDINTI
  • marius ialomita 21.01.2012 la ora 16:18 pm
    l-am cunoscut pe _atunci_ lt dan claudiu burlan in 1996, cand imi satisfaceam stagiul militar obligatoriu la UM 0658 Targu Jiu. Era de o onestitate si bun simt cum rar am cunoscut. Era singurul ofiter de grad inferior care avea in piept insemnul ALMA MATER, dobindit in Academie, ceea ce spune multe. Refuz sa cred ca este catalogat corupt, cum de altfel refuz sa cred ca d-l Talvescu are nevoie de subterfugii ptr a ajunge general, el care-imi place sa cred ca- este un militar de cariera.. Cu respect Marius-Urziceni-Ialomita
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.