Joc fără fente: ceaţă şi fiţe la Pandurii
Joc fără fente: ceaţă şi fiţe la Pandurii
De cititFotbal20 iunie 2015


Echipa de fotbal Pandurii Târgu-Jiu se află în cantonament în Olanda, dar situația de la club este una haotică.
Celebra Comisie de Anchetă, constituită pentru a cerceta presupusul blat al lui Pârvulescu nu a catadicsit nici măcar să ia o declarație „suspectului“, mai mult, nu a dat un răspuns oficial deși au trecut cele 30 de zile din momentul în care a fost demarată ancheta condusă de Dorin Ioana. Este tot mai evident, s-a dorit îndepărtarea lui Pârvulescu pentru aducerea lui Narcis Răducan, naşul antrenorului Iordănescu.
calinoiu
Președintele Consiliului Județean a dat vina pe Pârvulescu pentru programarea din trei în trei zile a echipei (fapt de care, întâmplător sau nu, se plângea și Iordănescu), iar primarul Florin Cârciumaru vorbea despre rezultatele nu tocmai fericite obținute cu Pârvulescu, neștiind, pobabil, că în clasamentul returului Pandurii s-a clasat în frunte.
Este evident, Răducan a fost adus cu dedicație la Târgu-Jiu, omul a avut impresia că la Târgu-Mureș este dezastru financiar și a vrut să se pună la adăpost. Peste 80% din jucătorii echipei mureșene nu aveau contractele prelungite, primarul din oraș era cercetat pentru ajutorul dat, și Răducan s-a grăbit să-şi găsească un loc călduț la Târgu-Jiu (nebănuind întorsătura evenimentelor) după ce a pierdut într-un mod penibil campionatul. Pârvulescu declară că se va întoarce la Târgu-Jiu la muncă, argument clar ce certifică debandada de la club. Conducerea a hotărât demiterea lui Bălăeț și a ofițerului de presă, toată lumea vrea să facă ordine și economie la club, însă echipa s-a reunit la București pentru prima dată în istoria ei. Așa a ținut morțiș antrenorul Iordănescu, iar clubul va trebui să plătească facturi serioase.
Iordănescu a cazat echipa la Hotel Premier Palace, stabiliment de fiţe, cotat cu cinci stele, unde cea mai ietină cameră costă 317 lei/zi. Totodată a mai fost închiriat un teren de antrenament din Complexul Ghencea. Costurile pe trei zile ale unei camere de la respectivul hotel acopereau chiria și facturile pentru un apartament din Târgu-Jiu pentru o lună de zile. Din câte se vede, dorințele lui Iordănescu sunt lege, și crede cine vrea, nașul Răducan a ajuns președinte la Pandurii din întâmplare.
Nimeni nu a vehiculat un buget pentru transferuri, antrenorul vorbește despre un echilibru al salariilor, despre negocieri cu jucători, iar presa centrală a anunțat ca și realizat transferul atacantului Wellington Carlos da Silva (27 de ani) de la Concordia Chiajna. Acesta a înscris 4 goluri în sezonul trecut, în ultimele trei campionate reușind să marcheze de 19 ori. Comparativ, fostul pandur Deivydas Matulevicius a marcat 5 goluri în sezonul 2014-2015, în ultimii trei ani având 27 de reuşite. Rămâne de văzut ce transferuri va realiza Narcis Răducan, în condiţiile în care, în iarnă, în câteva zile, pe bani puţini Pârvulescu reuşea să completeze lotul Pandurilor cu Grecu, Eric, Pintilii, Nikola Vasiljevic, Bogdan Şandru şi Andrei Cordoş.
Liubliana NedelcuDe la echipă au plecat jucători de bază, sunt fotbalişti care în iarnă intră în ultimile şase luni de contract şi, din informaţiile noastre, Narcis Răducan colaborează cu impresarul Liubliana Nedelcu. Aceasta a mai lucrat la cluburile Rapid, Astra şi FC Braşov, a fost chiar ofiţer de presă a Jandarmeriei capitalei. Liubliana Nedelcu şi-a deschis o firmă de impresariat şi, conform presei, are sub contract peste 100 de jucători care, însă, au un preţ destul de piperat. Poate astfel se explică şi refuzul lui Marius Constantin, de la Târgu-Mureş, de a veni la Târgu-Jiu. Nedelcu a fost implicată în polemici cu ziariştii din Prahova, iar presa centrală o prezintă ca şi o concurentă a Anei Maria Prodan.
Iordănescu a plecat în cantonament fără un lot creionat, Dumnezeu cu mila, aşa cum se întâmplă şi cu câţiva fotbalişti de la Pandurii II. Trei dintre ei, Mărgărit, Pârcălabu şi Pârvulescu au dat probe la Rapid fiind „impresariaţi“ de un avocat din Târgu-Jiu, aflat în relaţii foarte bune cu Ana Maria Prodan. Un alt tânăr pandur vrea să-şi încerce norocul într-o altă ţară, dar clubul nu îi dă dezlegare.
Nimic nu este bătut în cuie la Pandurii, până şi lucrările de demolare a stadionului se tot amână, dar nimeni nu prezintă în faţa suporterilor obiective concrete. Doar antrenorul Iordănescu vorbeşte despre play-off, în condiţiile în care se vor face transferurile cerute de el. Fiul selecţionerului a declarat presei că se va propune singur şomer dacă lotul nu va fi completat la timp. Una peste alta, zilele de cantonament trec, echipa nu are nici măcar nucleul lotului conturat, iar diferenţele în pregătirea fotbaliştilor sunt probleme ce nu pot fi ignorate.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.