Jos masca! MAFIOȚI italieni, în gazdă la Caragea, fostul șef al Poliției din Gorj! PLUS: Țepe de sute de mii de euro date unor firme din Oltenia
Jos masca! MAFIOȚI italieni, în gazdă la Caragea, fostul șef al Poliției din Gorj! PLUS: Țepe de sute de mii de euro date unor firme din Oltenia
exportInvestigatii16 noiembrie 2017

Doi mafioți italieni, cu un trecut infracțional cutremurător, sunt găzduiți într-una dintre casele familiei fostului comandant al IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea. Unul dintre ei,  Riccardi Orlandino, are 31 de condamnări în Italia şi face parte din Clanul Casalezilor, una dintre cele mai sângeroase organi­zaţii mafiote din Peninsulă, și din așa numita ”Brigadă a Morţii”, care a detonat 500 de kilograme de trotil pe o autostradă din Sicilia pentru a-l ucide pe judecătorul Giovanni Falcone, fiindcă îndrăznise să-i condamne pe șeful Cosa Nostra, Bernardo Provenzano, şi pe Toto Riina, supranumit ”Bestia din Sicilia”.

Sub nasul autorităților române, cei doi mafioți, frații Orlandino și Luigi Riccardi, au înființat la începutul anului 2017, într-un sat din Mureș, o firmă fantomă, S.C. IMPRI ROAD CONSTRUCTION S.R.L., prin care au subcontractat de la firma italiană COLLINI LAVORI SpA, aflată sub contract cu CNAIR, executarea unui segment din centura Târgu Jiului.

Apoi, mafioții au subcontractat, la rândul lor, mai multor firme din Oltenia. COLLINI LAVORI SpA pretinde că și-a onorat obligațiile financiare către S.C. IMPRI ROAD CONSTRUCTION S.R.L., firma celor doi mafioți. Aceștia însă i-au ademenit pe prestatorii locali plătindu-le doar primele două luni, după care s-au făcut că uită. Este vorba de S.C. MAVITAN S.R.L., S.C. FABTONEL S.R.L.,  S.C. ALISON S.R.L., S.C. RANCASKI S.R.L., S.C. ROYAL CAT PRESCON S.R.L., S.C. TRANSALPIN 2008 S.R.L. și altele. Toate documentele primite de aceste firme sunt semnate în fals, ca administrator, de Orlandino Riccardi. Adevăratul administrator este fiul lui Luigi Riccardi, și anume Edigio Riccardi. Iată-i, în fotografia de mai jos, de la stânga la dreapta, pe Luigi, Edigio și Orlandino Riccardi.

Firește că afaceriștii locali habar n-aveau că au de-a face cu doi mafioți. Statul român, cu nenumăratele lui instituții publice, care mai de care mai speciale, plătite și din impozitele acestor afaceriști, au eșuat în a preveni un lucru elementar: ca doi mafioți italieni să nu ajungă să se ocupe de o lucrare de infrastructură de o asemenea importanță. E vital ca noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, să verifice dacă CNAIR  a avizat subcontractarea acelor lucrări de la COLLINI către firma celor doi mafioți, și să ia măsuri în consecință. De asemenea, COLLINI trebuie să prezinte justificări publice în privința argumentelor care au convins managementul acestei firme să subcontracteze o lucrare atât de importantă unei firme fantomă, conduse de doi mafioți.
Pentru afaceriștii țepuiți, faptul că  S.C. IMPRI ROAD CONSTRUCTION S.R.L. își are punct de lucru chiar în una din casele familiei Caragea a reprezentat o garanție că-și vor primi banii.
Potrivit uneia dintre declarațiile de avere depuse de Caragea, casa din Strada General Dragalina, nr. 50, din Tg Jiu aparține soției sale.

De la Registrul Comerțului am obținut dovada că S.C. IMPRI ROAD CONSTRUCTION S.R.L. are punct de lucru deschis acasă la Caragea, în baza unui contract de închiriere din 14 aprilie 2017.

Miercuri, 15 noiembrie a.c., mai mulți administratori ai firmelor țepuite n-au mai răbdat și s-au adunat în fața casei lui Caragea. Deși, potrivit informațiilor noastre, se află încă în Târgu Jiu și chiar locuiesc în acea casă, cei doi au refuzat orice dialog cu reprezentanții firmelor țepuite de ei cu cel puțin câteva sute de mii euro. Potrivit altor surse, țeapa dată de mafioți firmelor locale este, însă, mult mai mare.

Toate acestea se întâmplă în jurul unei lucrări de infrastructură vitale pentru un oraș sufocat și în același timp izolat, ca Târgu Jiul. Centura capitalei Gorjului ar fi trebuit să fie gata din 2016, dar potrivit ultimelor informații postate pe site-ul CNAIR, s-a realizat doar în proporție de 35 %, printre altele din cauza ”mobilizării deficitare a Antreprenorului”. Nici măcar CNAIR, ca autoritate contractantă, nu se hazardează, în haosul din jurul acestei lucrări, să estimeze un termen de finalizare. Tot de pe același site oficial mai aflăm încă o veste descurajatoare: ”In data de 02.08.2017 a fost suspendat contractul de servicii de supervizare.”
Dar gorjenii sunt obișnuiți cu o asemenea batjocură, fiindcă se lucrează de 10 ani la modernizarea a 40 de km de drum cu două benzi, între Rovinari și Bumbești Jiu. Potrivit CNAIR, lucrarea e gata în proporție de 98 %.

Lucrurile nu pot sta altfel din moment ce Secția Drumuri Naționale Târgu Jiu e condusă de Ion Tudor, un politruc fără nicio competență în domeniu, care și-a angajat în subordine unul dintre fii și a avut grijă ca acesta să primească peste 3 miliarde lei vechi șpagă de la firme aflate sub contract cu CNAIR, chiar pe raza județului Gorj. Mai grav este că directorul general al CNAIR, Ștefan Ioniță, a mușamalizat aceste posibile fapte infracționale, când GORJNEWS i le-a adus la cunoștință, pe cale oficială. Dovezile șpăgii au fost publicate de noi în 1 octombrie a.c., dar nici CNAIR și nici Ministerul Transporturilor nu au avut, încă, minima decență de a emite o reacție publică oficială și clară.
Ion Tudor este fost coleg de clasă al senatorului Florin Cârciumaru, președintele PSD Gorj.

Sursele noastre relatează că un suport deosebit în contractarea unui segment din centura Târgu Jiului l-au primit cei doi mafioți de la fostul senator Dian Popescu, președintele ALDE Gorj. Aflată în insolvență de mai mulți ani, firma acestuia, S.C. MASERATI S.R.L., a prestat și ea pentru S.C. IMPRI ROAD CONSTRUCTION S.R.L., dar … pe bani. Cei doi mafioți sunt văzuți frecvent la Hotelul Sara din Țicleni, care aparține fostului senator. Iată-l pe Orlandino Riccardi alături de fratele lui Dian Popescu.

O parte dintre firmele țepuite au acceptat propunerea celor doi mafioți de a semna o înțelegere de plată eșalonată a datoriilor.

Din păcate,  S.C. IMPRI ROAD CONSTRUCTION S.R.L. nu și-a respectat obligația de a plăti vreo tranșă, până în prezent, fapt care a determinat deja una dintre firme să depună plângere în justiție.

Zeci de organe de presă din România relatează despre legăturile fraților Riccardi cu mafia italiană. Dar CNAIR doarme

În 2001, Orlandino Riccardi este reținut în România, pentru infracțiuni economice soldate cu un prejudiciu de circa 25 de miliarde de lei vechi. Interesant este că și în acea perioadă își căuta și mituia protectori sus-puși. Orlandino Riccardi rămâne în arest timp de 3 ani, timp în care îi denunță pe aceia pe care-i mituise:  fostul sef al Garzii Financiare Mures, Gheorghe Hutanu, care avea să fie trimis în judecată de DNA, fosta președintă a Tribunalului Mureș, judecătoarea Andreea Ciucă, fostul sef al Politiei Targu-Mures, Vasile Tohănean. Orlandino Riccardi a spus anchetatorilor că i-a dat 138.500 USD unui fals general SIE, Matei Marian, ca să se ocupe de eliberarea sa din detenție.
După întemnițarea sa, autoritățile române au primit de la INTERPOL ”palmaresul” cutremurător al lui Orlandino Riccardi. Astfel, s-a aflat că fusese condamnat de 31 de ori, în perioada 1986-1994, pentru infracţiuni economice, şi că face parte din Clanul Casalezilor – cea mai sângeroasă organi­zaţie mafiotă din regiunea Campania, și din Brigada Morţii, care la data de 23 mai 1992 a detonat 500 de kilograme de trotil pe o autostradă din Sicilia pentru a-l ucide pe Giovanni Falcone, judecătorul care a condus procesul în urma căruia Bernardo Provenzano, șeful Cosa Nostra, şi Toto Riina, supranumit Bestia din Sicilia, au fost con­damnaţi.
Iată cum relatează ”Adevărul” despre trecutul infracțional al lui Orlandino Riccardi: ”De la atentate cu dinamita de origine camorristica produse pe teritoriul mai multor provincii, la tentative de omucidere in acelasi stil mafiot asupra gestionarului clinicii neurologice Insieme, Anelli Alessandro, ori asupra comerciantului Corrado Elio, la arestari pentru port abuziv de arme, extorcare si fabricare sau detinere de materiale explozive, lista infractiunilor comise de Orlandino cuprinde si asasinarea mafiota a mecanicului Di Marco Andreea, in mai 1997, al carui cadavru a fost descoperit abia 11 luni mai tarziu, dar si implicare in traficul cu stupefiante ori retinerea lui pentru omor, delicte financiare, intimidari pentru castigarea unor licitatii, evaziune fiscala si incalcarea masurilor preventive antimafia. ” Iată, prin urmare, ce ”antreprenor” găzduiește, acasă la el, fostul comandant al IPJ Gorj, iată cine se ocupă de construirea centurii Târgu Jiului, sub ochii adormiți, dar degrabă alunecoși după șpagă, ai autorităților române.
Luigi Riccardi, fratele lui Orlandino Riccardi, a fost arestat în 2008, la Târgu Mureș, fiind căutat de autoritățile din Italia pentru ”extorcare gravă”. ”Evenimentul Zilei relata”, atunci, că Luigi Riccardi ”ar fi comis, în perioada 1991-1998, mai multe fapte de şantaj economic împotriva unui vânzător de utilaje tehnologice din oraşul italian Fordi. Prejudiciul adus de familia Riccardi comerciantului a fost estimat de anchetatori la aproape 300 de milioane de lire italiene.”

Apel către autoritățile din România

Cînd niște ziariști își asumă riscuri uriașe realizând astfel de anchete de presă despre astfel de mafioți, autoritățile statului nostru ”de drept” au mai mult decât obligația de a reacționa rapid și ferm, conform atribuțiilor lor legale.
Până atunci, e șocant să constatăm, din perspectiva anchetei de presă de mai sus, că fostul comandant al IPJ Gorj își construiește cu asiduitate o imagine de justițiar și de apostol al dreptății, în timp ce ține mafioți la el în casă, că prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, e prea ocupat cu interzicerea accesului presei și al oamenilor de rând în Prefectură, și cu măsuratul fustelor, din priviri și nu numai, ca să-l mai intereseze și ce firme și ce mafioți construiesc centura Târgu Jiului, că noul primar al Târgu Jiului, liberalul Marcel Romanescu, vegetează așteptând ziua de salariu, să-și încaseze cele 130.500.000 lei vechi, că Secția Drumuri Națioanle Târgu Jiu e degeaba, că dinspre CNAIR pute a corupție și a indolență, și că nu se mai poate așa.
Despre mare parte din aceste lucruri a scris și Gorj Domino.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.