Judecătorii Tribunalului Gorj muşamalizează abuzurile CJAS
Judecătorii Tribunalului Gorj muşamalizează abuzurile CJAS
Investigatii16 februarie 2010

 margin-left: 6px; margin-right: 6px;Când un contribuabil se judecă cu una dintre instituţiile statului, cerându-şi drepturile, reprezentanţii justiţiei au o singură grijă: să umilească cetăţeanul şi să favorizeze statul.

În cadrul campaniei sociale “Cancerul nu ucide, statul român, da!”, Radio Târgu Jiu şi Ziarul online de investigaţii GorjNEWS.ro v-au prezentat pe larg cazul profesorului gorjean diagnosticat şi tratat un an la Târgu Jiu de sinuzită, identificat cu cancer, ultimul stadiu, la Bucureşti, şi vindecat apoi la o clinică din Freiburg – Germania.
La 26 octombrie 2009, profesorul a depus la Tribunalul Gorj o plângere împotriva CJAS Gorj, care refuzase eliberarea Formularului E112 şi, implicit, decontarea cheltuielilor de spitalizare, de peste 50.000 de euro. Plângerea a fost repartizată Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal. După trei termene, instanţa a decis, la 14 decembrie 2009, că judecarea acelui dosar nu este de competenţa secţiei respective, şi l-a remis Secţiei Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. După alte două termene la noua secţie, în data de 11 februarie a.c., şi această instanţă şi-a declinat competenţa, aruncând dosarul la Judecătoria Târgu Jiu, la un termen care până acum nu a fost precizat.

Deci, un om onest, din Târgu Jiu, care şi-a plătit dările la stat toată viaţa şi nu a deranjat pe nimeni cu nimic, întâi a fost diagnosticat şi tratat greşit, timp de un an, de medicii gorjeni, apoi i s-a refuzat de către CJAS Gorj dreptul legal la finanţarea tratamentului în străinătate, ca unică soluţie de a rămâne în viaţă, s-a împrumutat împreună cu toate rudele o sumă imensă, trăieşte, este vindecat, sănătos, şi-a reluat serviciul, dar calvarul continuă, pentru că a venit rândul justiţiei din Gorj să îl batjocorească.
Explicaţia purtătorului de cuvânt a Tribunalului Gorj, judecătorul Ion Marin, este bâlbâită şi incertă:

Asculta mai multe audio Diverse
Va plăti vreodată cineva pentru toate acestea?
Începând de mâine, Radio Târgu Jiu şi Ziarul online de investigaţii GorjNEWS.ro vă vor prezenta un caz similar, al unei tinere din comuna Runcu, mai puţin norocoasă, care a decedat ca urmare a neglijenţei medicilor gorjeni şi a refuzului CJAS Gorj de a-i finanţa tratamentul în străinătate. În acelaşi caz, foarte relevant este cum se chinuie, din 2008 (!), Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu şi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj să muşamalizeze acest caz, în care nu au dat încă o soluţie! Amănunte, începând de mâine, pe Radio Târgu Jiu şi pe site-ul Ziarului online de investigaţii GorjNEWS.ro.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.