Jumătate de miliard de lei vechi, de la Ciurel, pentru fratele baronului PSD Vrancea
Jumătate de miliard de lei vechi, de la Ciurel, pentru fratele baronului PSD Vrancea
De cititFotbalInvestigatii5 iunie 2015

Laurențiu Ciurel, ajuns stăpân peste Pandurii Târgu Jiu, a aruncat pe fereastră, prin ”marioneta Ioana”, peste jumătate de miliard de lei vechi, pentru lucrări ce puteau fi executate de angajații clubului.
O societate aflată pe numele lui Adrian Oprișan, fratele șefului Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a primit 540 de milioane lei vechi, pentru lucrări de însămânare a suprafeței de joc din stadionul de la Târgu Jiu, de unde echipa a fost mutată, pentru un an și jumătate.
Banii Clubului Pandurii ajung în conturile apropiaților baronilor PSD. Printr-un singur contract au fost pompați către firma fratelui celebrului baron de Vrancea, Marian Oprișan, 540 milioane lei vechi.
Fratele baronului, Adrian Oprișan, este unul dintre abonații la contractele din bani publici. Adrian Oprișan este cel care a plantat gazonul de pe Arena Națională, care s-a distrus la primul meci al echipei României, în 2003, atrăgând atenția presei internaționale, care a comparat suprafața de joc, cu un câmp.
Firma de plantat gazon a lui Adrian Oprișan, S.C. Gama Verde SRL, este abonată și la banii Clubului Pandurii Târgu Jiu. Societatea a montat gazonul de pe Stadionul Municipal și a rămas un client fidel. În urmă cu mai puțin de două luni, oficialii pandurilor i-au făcut un cadou fratelui baronului PSD: o lucrare de întreținere pe care au efectuat-o, în ultimii ani, angajații clubului.

Utilaje de întreținere a gazonului, puse la păstrare

Clubul Pandurii a achiziționat, în urmă cu câțiva ani, utilaje pentru însămânțarea și întreținerea suprafeței de joc. Deși sunt perfect funcționale și chiar au fost utilizate până acum la astfel de lucrări, mașinile stau garate în curtea stadionului, iar conducerea apelează la firmele de casă.
utilaje 1utilaje 2utilaje 3Lucrarea efectuată de firma lui Adrian Oprișan, în luna aprilie a acestui an, este inutilă, în condițiile în care echipa de fotbal este mutată, pentru un an și jumătate, cât timp stadionul se află în proces de modernizare, la Drobeta Turnu Severin, lucru anunțat de oficialii clubului.
insert-1Acest fapt era cunoscut de conducerea Pandurilor, încă de la sfârșitul anului trecut. Încă din octombrie 2014, oficialii clubului târgujian anunțau începerea lucrărilor de modernizare și extindere a stadionului, odată cu primirea avizului, din partea Ministerului Dezvoltării.

Gazon sădit manual, după lucrările ”de calitate” ale firmei lui Oprișan

Printr-o factură emisă în data de 9 aprilie a.c., firma Gama Verde solicită plata a 53.996,06 lei, pentru lucrări de întreținere a suprafeței de joc de pe terenul principal, dar și de pe terenul de antrenament
insert2Pe acesta din urmă, recent, angajați ai primăriei plantau de zor semințe de gazon, cu mâna.
insert3Sacii cu materialul săditor au fost transportați cu roaba, direct pe suprafața de joc, unde semințele au fost aplicate manual.
Pe lângă suma calculată pentru întreținerea gazonului, firma lui Adrian Oprișan a facturat, la 15.04.2015 și contravaloarea unui programator de irigații, adică 2.431,63 lei. Tranzacția s-a făcut în baza unei comenzi a Clubului Pandurii, către SC Gama Verde, în aceeași zi. Adică șefii clubului de la Târgu Jiu au comandat produsele de la firma fratelui baronului, care are sediul în Focșani, și tot în acea zi au primit “coletul” și au încheiat și procesul verbal de predare-primire.

2 COMENTARII
  • liviu 06.06.2015 la ora 23:03 pm
    Felicitari pentru investigatie domnule Albu, lucrurile stau mai rau decat ati aflat.Baronul Oprisan va face si terenul cel care a fost sintetic, au spus ca il vor face cu iarba si tot lui ii vor da baniiAu de trei ani covor de iarba sintetica acolo si nu il pun in locul celui uyat pentru ca vor sa dea din nou banii lui Oprisan.La fel cum utilajele care le au le tin sa rugineasca ca sa deie bani la Oprisan.
  • Ion 06.06.2015 la ora 23:37 pm
    Donu Narcis am si eu citeva documente care ar fi interesante pentru a afla ce magaari se fac acolo la panduri sub ochii domului asta Ioana.As dori sa va trimit undeva documentele ca nu sunt in oras.Cred ca aveam aceiasi sursa ,un fost sef de la club care a fost calcat in picioare de acest Ioana.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.