La Bucureşti, Academia Română îl omagiază pe Brâncuşi. La Târgu Jiu, se scarmănă lâna…
La Bucureşti, Academia Română îl omagiază pe Brâncuşi. La Târgu Jiu, se scarmănă lâna…
AltelePovara Brâncuşi16 februarie 2012
Vasile Râbu, inginerul de mine pus de Ion Călinoiu, în batjocură, vicepreşedinte pe probleme de Cultură la Consiliul Judeţean Gorj.
În fotografie are ochii tulburi, chezăşie a unei minţi limpezi şi ascuţite

În ziua de 16 februarie 2012, ora 11.00, în amfiteatrul „Ion Heliade Rădulescu” al Bibliotecii Academiei Române, se desfăşoară sesiunea omagială „Constantin Brâncuşi. Noi repere documentare” organizată de Secţia de Arhitectură, Arte şi Audiovizual. Cu această ocazie, în prelungirea unor comunicări academice, prezentate, printre alţii, de academician Marius SALA, vicepreşedinte al Academiei Române (Cuvânt omagial); academician Răzvan THEODORESCU – Brâncuşi şi Academia Română; se proiectează filmul “Un arbore la mijloc de lumi: Constantin Brâncuşi” realizat de poetul şi prietenul nostru de peste munţi Horia MUNTENUŞ. Asupra evenimentului vom reveni cu siguranţă, în ediţia viitoare a GORJNEWS.

Totodată, îi rugăm pe gorjeni să participe, în aceeaşi zi, în Târgu-Jiu, la Muzeul Judeţean Gorj – unde au loc manifestări de acelaşi fel, pentru sărbătorirea zilei de naştere a lui Constantin Brâncuşi – respectiv la vernisajul expoziţiei: “Meşteşuguri ancestrale: povestea lânii”.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.