La Craiova, splendid pasaj suprateran finalizat în timp record. Autostrada Craiova – Pitești stă să înceapă. Gorjul bate pasul pe loc
La Craiova, splendid pasaj suprateran finalizat în timp record. Autostrada Craiova – Pitești stă să înceapă. Gorjul bate pasul pe loc
Opinii24 aprilie 2013

pasaj suprateran craiova 1

Susa foto: city3d
În centrul Craiovei a răsărit pe nesimțite un splendid pasaj suprateran, care decongestionează orașul și demonstrează respectul edililor față de alegătorii lor. În Gorj, autoritățile, în frunte cu premierul “gorjean” Ponta, se chinuie din 2007 (deci, de șase ani!) să înceapă (deci, să înceapă, nu să finalizeze!) drumul Rovinari – Sadu.  De câteva luni s-a refăcut licitația, s-a semnat un nou contract, dar lucrările tot n-au început. Dinspre Craiova nu putem să n-o auzim pe primărița Lia Olguța Vasilescu  anunțând demararea autostrăzii Craiova – Pitești. La noi, Călinoiu și reșapatul Tudor, în loc să-i tragă la răspundere pe constructori pentru că deja au încălcat contractul, au altă grijă: să-i ducă să cumpere agregate de la balastierele amicilor lor. În loc să vedem contractul, de maxim interes public, pe site la Consiliul Județean și la Prefectură, cu termene clare de execuție, totul rămâne în penumbră, la mica înțelegere.
În ceea ce-l privește, prefectul Teodorescu, după ce a pus indicatoarele către Transalpina, pare să-și fi încheiat obligațiile profesionale față de acest județ. Domnia sa se pregătește să devină europarlamentar, sau măcar ambasador, deci e plecat la studii, neavând vreo treabă cu infrastructura acestui județ. Oricum, a r fi bine să-l trimită cât mai înspre America de Sud. Acolo legile sunt laxe, iar instituțiile conduse de mafie, exact ca Prefectura Gorj.  (Îmi e încă foarte scârbă de ce a fãcut prefectul într-o speță foarte concretă și foarte penală. Cum îmi trece, vă povestesc.)
De altfel, heliportul inventat în disperare de Ponta, în campania electorală de anul trecut, se construiește și el cu viteza melcului, în așa fel încât să fie gata pentru inaugurare fix în campania electorală viitoare.
Nemernicii aceștia care ne conduc de 23 de ani nici măcar o sală de conferințe n-au fost în stare să facă, în acest județ. Până și reuniunile politice prezidate de Ponta sunt nevoiți să și le țină în cort. Dacă puneau deoparte doar 1 la sută din ce produc complexele energetice, făceau aici 100 de Case ale Poporului.
Că lui Tudor Gheorghe îi plouă în cap, pe scena Casei de Cultură, n-are rost să le mai amintesc. Nu-i interesează, devreme ce în palatele lor e cald, e bine, și manelele se aude la maxim.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.