La OPC vine şef Giurcău, zis „nota 2 şi de restul şpagă”
La OPC vine şef Giurcău, zis „nota 2 şi de restul şpagă”
Investigatii4 mai 2011

Gorjeni, pregătiţi-vă să mâncaţi stricat!

Politicienii de la putere par să o fi luat razna de tot. După ce anul trecut Mădălin Giurcău, un obscur patron specializat în dezinsecţii, delapidarea banilor publici şi falimentarea propriilor societăţi comerciale, a candidat pentru şefia OPC Gorj şi a fost notat cu nota 2 (doi), preşedintele UNPR, Marius Vlaicu, dovedind că-i lipseşte orice urmă de clarviziune politică, de decenţă şi de bun simţ îl propune şi îl susţine din nou pe Giurcău pentru funcţia de comisar-şef. Cum porcul nu se îngraşă niciodată în ajun, e exclus ca Giurcău să obţină vreodată un calificativ de trecere. Rămâne de văzut dacă comisia de evaluare îi va cântări exclusiv recomandarea obţinută pe linie de partid de la Marius Vlaicu, un lider politic din noul val. Dacă acesta este noul val, alcătuit din inşi de teapa lui Vlaicu, care impune un Giurcău şef peste OPC, nu ne mai rămâne decât să stingem lumina în România.
Patronul devenit celebru datorită stârpirii gândacilor este susţinut sus şi tare de liderul UNPR, Marius Vlaicu, la şefia Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Gorj. Chiar dacă Mădălin Giurcău a fost notat cu extraordinara notă de 2, partidul şterge cu buretele ignoranţa membrului politic şi vrea să-l înfigă în fotoliul de director. Nici măcar din bun simţ, preşedintele uneperist nu acceptă altă variantă, fie că partidul nu are resurse, fie că aşa a fost înţelegerea ca UNPR-ul să meargă cu Giurcău până la moartea gândacilor ce-i stau în cale.
„Îl susţinem în continuare pe domnul Mădălin Giurcău care a participat la un concurs şi la concursul respectiv a luat nota doi, iar doamna aproape şapte”, zice, răspicat Marius Vlaicu, fost PSD-ist şi fost director de parc industrial, actualmente lider peste un partid scremut peste noapte. Vlaicu îşi apără camaradul până în pânzele albe: „Nu ne-a onorat faptul că a participat la concurs şi a luat nota doi, dar Biroul Politic Permanent a analizat propunerile şi a decis că-i dăm în continuare încredere, iar în momentul când postul va fi scos la concurs, UNPR-ul îl va susţine pe domnul Mădălin Giurcău, care este vicepreşedinte al UNPR şi membru în Consiliul Naţional”, e de părere primul uneperist. Ultimele două calităţi, dar şi lipsa de cadre a partidului îl recomandă pe Giurcău drept un director de viitor, iar nota a fost o pură întâmplare, după cum consideră şeful său pe linie politică. „Domnul Giurcău, la următorul examen, va arăta că a fost o întâmplare acea notă”, conchide Vlaicu.

„O decizie politică”

Încă director la OPC Gorj, Mihaela Răducan a decis să-i lase drum liber lui Giurcău. În speranţa că, fiind singurul candidat, stârpitorul gândacilor va reuşi să ajungă, în final, director, şefa OPC este de părere că zarurile au fost deja aruncate. „E o decizie politică. Dumnealui e tânăr şi poate vrea să înveţe”, afirmă Răducan, hotărâtă să se dea din calea deratizării împrăştiate de Giurcău.

UNPR-ul pregăteşte paraşutarea

Fără să fi lucrat într-o instituţie publică şi fără să ştie cu ce se mănâncă protecţia consumatorului, Mădălin Giurcău se visează director. Soluţia pentru UNPR este, însă, paraşutarea politicianului pe un fotoliu de şef din care să poată da ordine şi să comande controale. Ceea ce se ştie despre acest Giurcău este faptul că pe unde a fost s-a lăsat cu scandal. De exemplu, în urmă cu câţiva ani, Curtea de Conturi a depistat că la Primăria Bâlteni s-au dezinfectat 7600 mp şi s-au facturat 45.000 mp. Primarul Vasile Vlăduleanu îi face însă pe controlori habarnişti, susţinând acum că, în urma unor alte expertize, s-a dovedit, de fapt, contrariul, şi anume că firma lui Giurcău a dezinfectat mult mai mult şi a primit mai puţini bani. După nouă luni prin instanţă, s-a descoperit apa caldă, dar şi faptul că la Bâlteni n-a existat un prejudiciu, iniţial, de 800 milioane de lei vechi, şi că Giurcău este varianta masculină a Albei ca Zăpada.

Giurcău se ascunde ca gândacul sub dulap

Deţinător a 11 societăţi comerciale, Mădălin Giurcău este specialist în dezinsecţie, învăţând însă şi din obiceiurile gândacilor. Unul dintre aceste obiceiuri este acela de a sta ascuns de ochii şi urechile presei. Aşa se face că la numărul de telefon obţinut de la şeful său politic, Mădălin nu a răspuns, avându-l închis. Fie Vlaicu a vrut să-l protejeze, furnizând un număr ce nu mai e valabil, fie el, în calitate de preşedinte, habar nu are ce număr de telefon deţine colegul şi subordonatul său.
Dacă Giurcău fuge de presă mai rău decât un gândac de pompa de dezinsecţie, angajaţii săi muncesc şi acum în domeniu. Momentan, ei caută să stârpească goangele pe banii Primăriei Săcelu, în ciuda scandalului creat pe seama modului său de lucru, acuzat fiind că supradimensiona suprafeţele dezinfectate pentru a umfla factura. Fireşte, în opinia lui Vlaicu, dacă ai probleme cu legea şi o tratezi ca pe o hârtie igienică, eşti omul ales să reprezinţi interesul UNPR-ului în orice instituţie.

2 COMENTARII
  • habarnistul de serviciu 07.05.2011 la ora 16:35 pm
    pai daca vreti sa stiti chiar are dreptate primarul de Balteni. Lucrarile de dezinfectie executate au fost pe suprafete mai mari decat situatiile de lucrari facturate. Ca echipa care a facut controlul avea un interes direct si pecuniar sa il bage la apa pe Giurcau si pe primar, asta e o alta poveste. Dar spuneti lucruri adevarate si documentate, nu mintiti ca nu e frumos. Nici vorba de prejudicii de sute de milioane, nu aici. In rest numai de bine, ca scrieti bine!
  • gogu 08.05.2011 la ora 17:12 pm
    umflatu de Vlaicu, are un singur stapan: BANUL!!! nu conteaza cat esti de pregatit, ii dai banul si te propune pentru functia de OPC
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.