La Rânca, angajaţii lui Sorin Schneider, de la KEY CENTER, închiriază „la negru” ATV-uri dintr-o anexă a cabanei poliţistului Cristi Stroe
La Rânca, angajaţii lui Sorin Schneider, de la KEY CENTER, închiriază „la negru” ATV-uri dintr-o anexă a cabanei poliţistului Cristi Stroe
Investigatii13 ianuarie 2011

Staţiunea gorjeană Rânca rămâne pe mai departe oaza sau, mai bine zis, cloaca de evaziune fiscală din acest judeţ din ce în ce mai sărăcit. Asta uimeşte cu atât mai mult cu cât, recent, şeful poliţiştilor gorjeni, Viorel Salvador Caragea, ţinea lecţii de moralitate şi legalitate, acuzând evaziunea din staţiune. Dar, Caragea a vorbit, Caragea a auzit, dovadă că evaziunea continuă, şi chiar sub nasu’ poliţiştilor. Mărturie în acest sens stă punctul de închiriere a ATV-urilor, aflat la câţiva zeci de centimetri de postul de poliţie improvizat în Rânca.

Ziua şi bonul fiscal
Aşadar, urmează un pont gratuit oferit cititorilor care vor să facă bani şi să-i dea un şut în fund statului atunci când acesta vine să-şi ceară dreptul. Reţeta este una foarte simplă. Se cumpără cât mai multe ATV-uri, eventual 12, ca în cazul de faţă, se poziţionează punctul de închiriere lângă un post de poliţie, tot ca în  cazul de faţă. Totul se „garniseşte” cu un bon fiscal pe zi, şi acela la cerere. Dacă nu cere nimeni, cu atât mai bine! Funcţionalitatea metodei a fost demonstrată de angajaţii unei firme de ATV-uri din Rânca şi este probată de facsimile inserate alăturat, realizate după bonurile fiscale cu nr. 1 (!!!) primite şi sâmbătă, şi duminică, mult după ora prânzului.
Altfel spus, salariaţii societăţii închiriază la foc continuu ATV-urile şi îţi dau bon fiscal numai dacă-l soliciţi. În rest, banii se încasează la negru. Nota bene: o plimbare de 30 de minute cu ATV-ul costă 70 de lei, adică 700 mii de lei vechi. În consecinţă, imaginaţi-vă câţi bani se obţin într-o zi întreagă, fără să-i dai statului aproape nimic. Aşadar, o afacere cu profit maxim….

Să trăiţi, şefu’!
Staţiunea Rânca este în această perioadă doldora de turişti, mulţi dintre ei înghesuindu-se să-şi închirieze un ATV. Deşi este chiar lângă vagonul postului de poliţie, firma de ATV-uri ce închiriază la negru nu este deranjată de nimeni. Dimpotrivă, oamenii legii trec pe lângă aceasta ca şi cum ar fi invizibilă. Ba mai mult, chiar un poliţist de la Serviciul de Investigarea Fraudelor s-a plimbat, sâmbătă, cu ATV-ul aceleiaşi firme. Fireşte, omul legii era prea preocupat cu distracţia ca să mai observe cine încalcă legea şi cine nu.

Un alt aspect paradoxal este acela că dacă îi întrebi pe cei care frecventează zona, îţi spun că firma ce închiriază ATV-uri se află nu doar lângă postul de poliţie, ci chiar într-o anexă a cabanei unui poliţist. Este vorba de Cristi Stroe, ginerele lui Constantin Lungu, patronul S.C. PRES SANITAS S.R.L., firma care a făcut batjocura de alimentare cu apă de la Turcineşti. Ce face conducerea IPJ Gorj în acest timp?! Declarativ: luptă împotriva evaziunii fiscale. În realitate: poliţiştii se plimbă cu ATV-urile închiriate la negru, iar oamenii în uniformă se fac că ninge, pentru că la Rânca în această perioadă nici măcar nu plouă…

Evazioniştii sunt angajaţii lui Schneider, de la KEY CENTER
Şirul surprizelor e departe de final. Firma care închiriază ATV-uri la negru din garajul poliţistului Cristi Stroe este S.C. ROBAN IMPEX S.R.L., administrată de SORIN GABRIEL SCHNEIDER, deţinătorul lanţului de magazine KEY CENTER!  Lucru surprinzător, având în vedere că afacerile din Târgu Jiu ale lui SCHNEIDER păreau să emane profesionalism şi trăinicie, lanţul de magazine amintit impunând standarde de calitate ridicate.

8 COMENTARII
  • Ion Dinica 13.01.2011 la ora 15:28 pm
    Ptr cultura generala a d-lui Barbu Lautaru,la Rinca nu se garniseste nimic si nimic din tot ce este scris nu este adevarat.Sa se mai informeze acest "domn".M-am dat si eu cu atv-urile baietzilor si nu mi s-a parut nimic suspect,asa ca sa ne vedem fiecare de ale lui.
  • Narcis DAJU 13.01.2011 la ora 15:50 pm
    @) Ion Dinica 1. "Să ne vedem fiecare de ale lui", deci să furăm fiecare la maxim, cum şi de unde putem, şi să cotizăm lunar la Garda Financiară să nu ne calce niciodată, până când România nu va mai fi nici măcar colonie a marilor puteri, adică până nu va mai fi deloc. 2. Firma domnului Schneider care, e limpede, "îşi vede de ale lui", a emis sâmbătă primul bon fiscal, la cerere, la ora 14.01 şi duminică, la fel, primul bon fiscal la 15.43. Evaziunea fiscală e clară pentru toată lumea, bonurile fiscale de mai sus sunt lizibile şi pentru chiori. Mai puţin pentru gealaţii domnului Ninu, directorul Gărzii Financiare. 3. Să ne vedem fiecare de ale lui însemna să se fi dus Barbu Lăutaru să se fi încărcat de pe urma articolului şi să nu fi fost publicat niciodată? 4. Citiţi alte ziare, scrise după reţeta de la punctul "3", e plin Târgu Jiul, dacă investigaţiile GORJNEWS vă pică greu.
  • Narcis DAJU 13.01.2011 la ora 16:02 pm
    Încă ceva... Poliţiştii care îşi desfăşoară activitatea profesională la câţiva centimetri - dovadă sunt fotografiile - de locul unde se închiriază ATV-uri "le negru" au, în mod sigur, o fişă a postului şi responsabilităţi clare, printre care şi prevenirea, sancţionarea şi combaterea evaziunii fiscale. Dacă IPJ Gorj are comandant, poliţiştii cu pricina trebuie ori trimişi la oftalmolog, ori băgaţi în cercetare prealabilă. Dacă nu, nu.
  • eu 13.01.2011 la ora 19:31 pm
    domnule sa veniti in piata centrala sa vedeti cum vin sa ia spaga ca acolo e evaziunea cea mai mare la haine mai ales pe digul jiului unde urla lupul de pustiu ce e!mai nou acum vazand ca fuge lumea de la mese de cate amenzi au luat saraci ca nu e decat 500 de lei cea mai mica ptr un pret care nu e afisat si nu din rea dorinta ca acolo se pun cele mai mici preturi ca sa se faca ceva vanzare !ca poate nu stiati dar e chiria 190lei/m! ca la mall la Bucuresti!si revenind la preturile care cad pur si simplu nu din rautate cum am mai spus,acum au cerut copii dupa toate actele firmelor de la tarabe si nr. de telefon ca sa te cheme ei la post sa iti dea cum vrea si cand vrea el amenda:"domnul politist"
  • gorjanul 14.01.2011 la ora 0:04 am
    Felicitari Narcis. I mi faceam griji pentru,, pauza ,, cam lunga . Dar e clar , ai avut de lucru, ce mai. Oricum ai ramas singurul ziarist adevarat din Gorj. Restul sunt slugi ..Inca o data ,FELICITARI.
  • curiosul 14.01.2011 la ora 10:51 am
    ma tot intreb,de-o vreme-ncoa,cum de este posibil ,ca in piete sa existe un sediu al politiei,chiar langa biroul sefului pietei.si in piata centrala dar si in piata 9 mai.sunt atat de prieteni intr-e ei ,incat dau de banuit...la altii,lor nicidecum.
  • eu 18.01.2011 la ora 15:25 pm
    http://www.agentia.org/anchete/traian-igas-acuzat-de-aparteneta-la-crima-organizata-8012.html sa vedeti ce hoti avem in romania ceasca era mic copil,domnule!!!
  • doru fermecatoru 14.03.2011 la ora 23:50 pm
    In lumea asta prost crescuta,cacazi fut in loc sa puta,iar futaciosi consacrazi,nu pot sa futa de cacazi....!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.