La Târgu Jiu, mafia lucrează şi de Ziua Naţională
La Târgu Jiu, mafia lucrează şi de Ziua Naţională
Investigatii1 decembrie 2010

Magazinul soţiei unui poliţist care a depus mai multe plângeri împotriva şefilor ierarhici a fost scotocit, de Ziua Naţională, de poliţişti şi de comisari ai Gărzii Financiare, comandantul IPJ Gorj, Viorel Caragea, încercând pe această cale să se răzbune şi să îşi intimideze subordonatul.

Astăzi, de Ziua Naţională, fruntaşii judeţului şi-au ţinut discursurile patriotarde în Piaţa Prefecturii, în faţa unei mulţimi mult mai flămânde ca anul trecut. Nicio clipă nu s-au temut  că vor fi fluieraţi. Dacă ar fi putut, cei adunaţi ar fi derulat pe repede – înainte, până la porţia gratuită de fasole cu ciolan, de după adunare.
Bugetarii au avut zi liberă, aflându-se fiecare pe la casele lor. Au făcut excepţie cinci cadre de la Serviciul de Investigare a Fraudelor de la IPJ Gorj şi doi comisari de la Garda Financiară, chemaţi de-acasă de şefii lor şi puşi să scotocească magazinul „Free Zone” din centrul Târgu Jiului. Dacă la 112 s-ar fi primit un apel prin care se anunţa că în magazinul respectiv se află o bombă, era normal ca nişte bugetari să scotocească de Ziua Naţională magazinul cu pricina, în căutarea dispozitivului exploziv. Dar în niciun caz cei şapte, ci nişte pirotehnişti. Dacă lua foc, era normal ca în acel spaţiu să intre pompierii.
Într-un judeţ în care infracţiunile economice se văd din avion şi nu sunt cercetate de nimeni, comandantul IPJ Gorj, Viorel Caragea, şi directorul Gărzii Financiare, Florin Ninu, s-au pus de acord să-şi cheme subordonaţii în ziua lor liberă, să controleze magazinul soţiei poliţistului Cristi Bordea, despre care GORJNEWS şi Scandal de Gorj au relatat că a depus mai multe plângeri împotriva unor superiori, la Direcţia Generală Anticorupţie şi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova.
Cu o zi înainte, în zona localităţii Câmpu Mare din comuna Scoarţa, alţi poliţişti confiscaseră ilegal marfă în valoare de 4500 lei, aparţinând aceleiaşi societăţi comerciale.
Dacă de la Viorel Caragea ne putem aştepta la orice, implicarea conducerii Gărzii Financiare în această mizerie este cel puţin surprinzătoare. În încercarea de a obţine un punct de vedere de la Florin Ninu, l-am contactat telefonic, dar nu a răspuns, fiind ocupat, probabil, cu aprofundarea cazurilor de evaziune fiscală mediatizate de GORJNEWS, dar ocolite până acum de Garda Financiară.
Mafia rusă e aşteptată, cu pălincă şi murături, într-un stagiu de practică şi documentare la Târgu Jiu.

18 COMENTARII
  • spuneti adio bestiei 01.12.2010 la ora 22:22 pm
    trebuia sa se astepte acest politist la sstfel de represalii diabolice din partea bestiei.nu stiu de ce politistul acesta nu i opreste si lui masinile cu agregate ale regelui pietrisurilor care ii aduc milioane de euro profit bestiei.nu stiu de ce politistul bordea nu i otraveste strutii si bivolii si mistretii de la ferma de la preajba.mai ai putina rabdare ca scapi de bestie si sa i rupi capul
  • OBIECTIV 01.12.2010 la ora 23:37 pm
    Eu zic sa fim obiectivi. Poateca lucrurile nu sunt chiar asa cum le expuneti voi. Nu e ”Dracul asa de negru”. Informatiile expuse de voi ar trebui verificate inainte de a denigra pe cineva si nu luate doar ca atare asa cum sunt primite. Sau gorjNews a devenit un ziar de scandal?
  • Narcis DAJU 01.12.2010 la ora 23:52 pm
    @) OBIECTIV 1.Nimic nu apare in GORJNEWS fara a fi verificat in prealabil din mai multe surse. 2.Astăzi am fost personal în magazinul respectiv şi am văzut cele şapte organe de control în exerciţiul funcţiunii. 3. Astăzi, nici Garda Financiară, nici Serviciul de Investigare a Fraudelor nu a efectuat niciun alt control. 4.Toţi cei care îndură toate acestea fără nicio reacţie merită să fie călcaţi pe retină şi să nu le audă nimeni urletele. 5.GORJNEWS nu va ajunge niciodată ziar de scandal pentru că nu mai e loc pe piaţă pentru încă unul.
  • Narcis DAJU 01.12.2010 la ora 23:53 pm
    Din momentul de faţă, toate comentariile care conţin insulte, injurii, invective şi/sau calomnii, indiferent cui sunt adresate, vor fi blocate.
  • Narcis DAJU 01.12.2010 la ora 23:57 pm
    Dacă Direcţia Genrală Anticorupţie, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă şi/sau Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi-ar fi făcut datoria, Caragea nu ar mai fi apucat să ordone controlul de astăzi.
  • OBIECTIV 02.12.2010 la ora 0:22 am
    Sunt de acord cu sintagma ”Toţi cei care îndură toate acestea fără nicio reacţie merită să fie călcaţi pe retină şi să nu le audă nimeni urletele”. Asta este mentalitatea românului. Se complace în situația dată, fără a realiza că poate să o schimbe și fără să încerce să depună un efort în acest sens. Pe acest se bazează și politicienii și de aceea mitingurile nu au avut nici măcar un rezultat pozitiv.
  • daniel1 02.12.2010 la ora 1:06 am
    florin ninu actioneaza la comanda, de fapt el face orice i se cere. si pe frate-su l ar lua la puricat daca i s ar cere. este un ****** la fel ca absolut toti cei de la DGFPG.
  • irina 02.12.2010 la ora 1:41 am
    Narcis, din ce motive i a fost confiscata marfa???? nu avea acte de provenienta????Daca e asa, dupa ce s a constatat ca magazinul se aprovizioneaza fara acte era ormal sa se descinda la un control la punctul de lucru. Daca altele sunt motivele, te rog sa ne povestesti.
  • Victor Banta 02.12.2010 la ora 2:05 am
    As vrea sa stiu si eu ce infractiuni MARI de evaziune fiscala au descoperit autoritatile din Gorj pana in prezent, in afara de cativa marunti administratori de pensiuni din Ranca, sau de cativa amarati de buticari - pe care s-au grabit sa le mediatizeze ca si cand ar fi castigat razboiul cu ”mafia”? Vad ca nimeni nu ”aude” si nu ”vede” nimic despre MAREA evaziune fiscala formata din: 1. tranzactiile cu combustibil neaccizabil - vandut ca fiind accizabil, 2. retele de tranzactionare a bauturilor alcoolice si/sau tigarilor fara timbru 3. tranzactiile rezultate din schimburi de valuta ilicita si camatarie. 4. ”metalurgia” feroasa sau neferoasa din Gorj, care functioneaza din plin la negru ... Pacat! Toate acestea se vad la nivel macro numai acolo unde se desfasoara sub ochii autoritatilor nu se vad! Macroeconomistii spun ca mai mult de 60% din economia romaneasca este SUBTERANA. Ei o ”vad” in calcule precise si o deduc din statistici bine determinate. Daca autoritatile s-ar cazni putin si ar recupera macar 20% din economia subterana, reintroducand-o in circuitul fiscalizat, Romania ar iesi din criza...dar e mult mai usor sa iei 200 lei de la un amarat de salariat care castiga 800 lei pe luna si sa-l lasi doar cu 600, atat cat sa nu moara, decat sa te lupti cu ”mafia” - tigarilor, alcoolului, combustibililor, drogurilor, metalelor etc! Sau aceasta ”mafie” si-a pus oamenii potriviti la locurile potrivite?
  • Amiralul 02.12.2010 la ora 10:30 am
    ca bine zice d.le Narcis ala cu nume de prefect. oare salvador-VC si cu liviu-VA(cu nume de sfant) nu vad clanurile de cmatari din Tg-Jiu, care spala banii unor granguri politici, nu vad nici statiile peco ale lui bebe-G (fratele lu cristi-G de-I prieten de hotie cu livu-AV) unde se vinde combustibil M, nu vad nici retelele de alcohol si tutun din zona Rovinari-Balteni a lu nasu-su lu finu-su si nu vad nici tranzactiile cu fier, cupru, plumb si alte metale facute de tiganii din meteor si nici cum topesc izolatiile din plastic de la sarma de cupru care lasa un fum dens, greu si urat mirositor ce se asterne peste tot targu-jiul!!! DGA,DNA, SALVADOR (Pardon- Militia), SRI, 215, DGFP, DJAOV, GARDA DE MEDIU, AG. DE MEDIU, DSVSA, GARDA FINANCIARA, DSP, ITM, AJOFM, Prefect oricum n-avem, MEDIA, Undeeeee sunteeeeeti? De ce va platim? De ce dati amenzi doar gainarilor?
  • OBIECTIV 02.12.2010 la ora 16:31 pm
    tranzactiile cu fier, cupru, plumb si alte metale facute de tiganii din meteor si nici cum topesc izolatiile din plastic de la sarma de cupru care lasa un fum dens, greu si urat mirositor ce se asterne peste tot targu-jiul!!!
  • daniel1 02.12.2010 la ora 23:33 pm
    narcis, cateodata am impresia ca scrii degaba, ca nu ia nimeni nicio masura cu nimeni iar asta inseamna ca totul decurge bine la gorj!
  • gigi 03.12.2010 la ora 8:59 am
    narcis,dar pe realitatea tv nu poti ruga colegii tai să publice averea lui şoric de la gorfj?3 vile în tg jiu,una din ele cu piscină interioara ,teren de tenis de câmp,ferma cu struţi,ponei,bivoli etc.Statie de pietrişi,6 tiruri,datorii la stat cât cuprinde dar nu le achită.
  • Narcis DAJU 03.12.2010 la ora 10:10 am
    @) gigi Nu vei vedea niciodată o ştire negativă despre Caragea în presa centrală, deoarece corespondenţilor locali li se înceţoşează, instantaneu, camerele video când vine vorba de acest subiect. Le-aţi văzut vilele, maşinile şi conturile?
  • gigi 03.12.2010 la ora 19:12 pm
    pai nu le ştii unde sunt?una la preajba cea cu ferma si piscina,alta pe str gen dragalina si una in spate la lic economic. Masinile se stiu .cine nu le stie.plus doua vile la rânca .
  • Narcis DAJU 03.12.2010 la ora 22:40 pm
    @) gigi Mă refeream strict la vilele si masinile unor corespondenti de presă din Gorj. Donatorii îi ţin acum in lesă si le permit să transmita la Bucuresti doar stiri de doi lei.
  • TSD Targu Jiu » Blog Archive &raqu 07.12.2010 la ora 9:47 am
    [...] La Târgu Jiu, mafia lucrează şi de Ziua Naţională… [...]
  • paul 09.12.2010 la ora 11:15 am
    pai ia tu narcis legătura cu reporterii realitatea tv.Cu Creţuleasca aia că e tare aprigă.nu poti lua legatura cu ei să le explici ce mafie este în institutia politiei gorjene.si altele asemenea.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.