La UCB continuă nebunia!
La UCB continuă nebunia!
Investigatii24 mai 2012

-Adrian Gorun s-a autosuspendat din funcția de Președinte al Senatului, de frica Agenției Naționale de Integritate

-Moise Bojincă a refuzat din start rolul de rector de paie și e în conflict deschis cu Gorun.

-Cei doi se șantajează reciproc, acuzându-se de colaborare cu Securitatea

-Gorun face naveta la Comisia de Prognoză din Ministerul Finanțelor cu șoferul și mașina rectorului Bojincă

-Dezvăluirile din GORJNEWS i-au tras de sub fund lui Gorun scaunul de secretar general la Externe

-La UCB se prepară al treilea scrutin pentru alegerea unui nou rector!


După ce a fost sancționat de Agenția Națională de Integritate, Adrian Gorun, fost rector al Univ. ”Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu, a ales să se căiască, provocându-și încă două astfel de incompatibilități. Într-un fel sau altul, se pare că legea nu se aplică în cazul Gorun. Autoritățile și-au făcut un slogan din a susține că România este un stat de drept, cu toate acestea, unii încalcă legea cu nesimțire și nicio instituție a statului nu reacționează. Ne propunem, pe viitor, să investigăm cine oferă protecție D-lui Adrian Gorun în demersul acestuia de a trata legea cam în același fel în care și-a tratat decanele de-a lungul timpului. Oare cine ar putea candida la penibilul rol de protector al acestui domn în statul român de drept … mafiot? Serviciile secrete, politicienii de tip Marga sau Baba, autoritățile corupte transpartinic?

În atenția Agenției Naționale de Integritate: Gorun, trei ani, trei incompatibilități

1.Eu reclam, eu răspund la reclamație

În 2009, Agenția Națională de Integritate l-a declarat pe cetățeanul Adrian Gorun indezirabil pentru orice funcție publică timp de 3 ani, deoarece s-a încăpățânat a fi și rector la UCB și secretar general la Ministerul Educației, ajungându-se la comica situație în care își putea răspunde singur la sesizările pe care el însuși și le trimitea la Minister!

A învățat ceva din asta? Previzibil, nu, ci doar a căpătat experiență ca să joace rolul și mai bine în vânatele incompatibilități ulterioare. Au urmat încă două incompatibilități, de care se știe public.
2.Nu ”se există” Președinte al Senatului mai bun decât însuși Rectorul incompatibil
Oricare dintre noi ne-am fi potolit după primul avertisment al ANI; numai el, doamnelor și domnilor, războinicul incompatibilităților, nu! Așa că a recidivat cu o a doua incompatibilitate: timp de 75 de zile s-a ”sacrificat” și a ocupat două funcții incompatibile – Rector și Președinte de ședință. Rezultatul? Senatul UCB, sub președinția rectorului Gorun, i-a validat candidatura președintelui rector pentru încă un mandat (ilegal) – cel de-al treilea, ulterior alegerile la funcția de rector fiind anulate, din cauza evidentei încălcări a Legii Educației Naționale. Acceptarea candidaturii d-lui Adrian Gorun pentru funcția de rector al UCB s-a dovedit o sfidare intenționată a legii. Nesurprinzător, tolerarea unei ilegalități a garantat, cu efect de domino, noi ilegalități la nivelul UCB.
3.Fostul recidivist incompatibil Gorun s-a autosuspendat din funcția de Președinte al Senatului
Adrian Gorun este și înalt funcționar public la București (secretar general la Comisia de Prognoză din cadrul Ministerului de Finanțe) și Președinte al Senatului UCB (poziție din care refuză să demisioneze). Ca și acum trei ani, fostul rector al UCB știe că este incompatibil (cele două posturi necumulându-se, conform legii), însă face niște pași care-l vor ajuta să câștige în justiție, ulterior, procesul cu ANI. Astfel, dacă la prima incompatibilitate a încercat să simuleze că, deși e rector, nu e rector, prin delegarea atribuțiilor (din nou fără ca să demisioneze), acum Gorun s-a autosuspendat (!) din Președinte al Senatului (cu părere de rău, nu avem acces la hotărârea de senat ”cocoșat”, în care se specifică autosuspendarea, dat fiind că, de peste 6 luni, hotărârile de Senat sunt ținute la secret, pentru a  ascunde abuzurile frecvente săvârșite de conducerea Univ. ”Constantin Brâncuși”).

În ”fermecătoarea” lume a lui Adrian Gorun, Domnia – Sa crede că, autosuspendându-se, poate da din nou în judecată ANI, atunci când aceasta îl va declara, în mod justificat, incompatibil.
Fiind, mai mereu, iresponsabil public, Dl. Gorun nu are nicio jenă să ocupe două posturi plătite din bani publici, atât timp cât – pretinde Domnia – Sa – s-a autosuspendat temporar din funcția mai slabă – cea de președinte de ședință. Evident, auto-suspendarea nu există în legislația instituțiilor publice, însă Senatul UCB i-a acceptat și acest nou capriciu ilegal, ca și pe altele, deoarece este format din membri incompetenți, ”cocoșați” și iresponsabili public, la rându-le. Situația este delirantă: Senatul ales ilegal e condus de un președinte incompatibil, dar autosuspendat și plecat la București de luni până vineri. Mai are cineva vreo îndoială că această instituție este sabotată intenționat din interior?

GORJNEWS a sesizat public organismele competente. Consecințe: zero!


Concluzia: Dl. Gorun face parte din acea ”elită” răsturnată a societății românești, denumită manelistic ”băieții deștepți” și care ne-au convins că, într-adevăr, România nu este un stat de drept. Spus mai simplu: instituțiile statului nu-și fac datoria în ceea ce privește cetățenii care disprețuiesc legile României, precum Dl. Gorun. La momentul respectiv, de la repercusiunile legale ale actelor sale iresponsabile public, l-a salvat fostul Ministrul al Educației, Dl. Cătălin Baba, care a ordonat refacerea alegerilor la UCB, fără să ia măsuri împotriva celor care au decredibilizat actul electoral, acceptând candidatura ilegală a Rectorului – președinte de senat, Gorun. Așa s-a ajuns la soluția Moise Bojincă, o soluție care-l nemulțumește profund pe șeful Senatului, dat fiind că Dl. Bojincă deja se încăpățânează să nu fie doar intenționatul  rector de paie; primul semnal al nesupunerii lui Bojincă a fost când și-a impus propriul prorector, pe Liviu Cîrțînă; în curând urmează reactivarea decanului Mălăescu, îndepărtat de la Facultatea de Sport de către cea mai muncitoare angajată a fostului director de colegiu din UCB, Profesorul Caralicea.
Ca atare, sursele noastre ne confirmă că entourage-ul femeiesc al Președintelui de ședință se pregătește deja de al treilea tur de alegeri pentru funcția de rector (!?) – poate va fi mai cu noroc și, de data aceasta, UCB va avea o … rectoriță (nu întâmplător, universitatea a ajuns un univers disfuncțional al decanelor)! Pentru a-l demite pe Bojincă, cel care refuză să demisioneze, se pare că se va face uz de o prevedere a Cartei UCB, conform căreia candidații la funcția de rector trebuie să facă dovada necolaborării cu fosta Securitate, ca poliție politică. Din câte înțelegem, din dosarul de candidat al lui Bojincă lipsește orice hârtie care să facă proba acestui aspect. Și, cum insistă să fie rector, când președintele e autosuspendat, circul e pe cale să înceapă. Din  nou – rugăm serviciile, politicienii și instituțiile statului care-i oferă protecție D-lui Președinte autosuspendat să explice public motivele pentru care D-lui Gorun i se permite să destructureze această universitate.

Gorun a fugit la București cu mașina și șoferul rectorului Bojincă!


Deși e greu de crezut, Gorun a fugit la București, cu tot cu șofer și cu mașina rectorului, care face taximetrie între Comisia de Prognoză și tot felul de destinații de interes personal.
Întrebare incidentală: se decontează combustibilul și se plătesc diurne Președintelui Gorun și șoferului Marin, din banii UCB, în perindările haiducești ale celor doi prin București, în jurul Comisiei de Prognoză?

GORJNEWS i-a tras de sub fund scaunul de secretar general la MAE


Dacă tragem linie, înțelegem cu toții de ce acest domn cu o istorie profesională ”respectabilă” nu a obținut nominalizarea dorită la MAE, după cum anticipam acum două săptămâni. Se pare că Premierul Ponta, știind de habitus-urile cel puțin interesante ale lui Gorun de Tg-Jiu, a preferat pentru funcția de secretar general la Externe, un tânăr serios din generația Domniei-sale, cu un CV impunător, fără salturi surprinzătoare de la controlul biletelor pe autobuz la demnitar de înalt rang. Este vorba de Robert Marius Cazanciuc.

Gorun și Bojincă se șantajează reciproc


În încheiere, solicităm public Rectorului Moise Bojincă și Președintelui autosuspendat al Senatului, Adrian Gorun, să înceteze să se șantajeze reciproc și, ambii, să-și prezinte dovada de necolaborare cu fosta Securitate, ca poliție politică, după cum cere Carta UCB, dar și Legea 187/1999.

6 COMENTARII
  • calin 25.05.2012 la ora 9:42 am
    bun si adevarat articol. Felicitari autorului care, se vede, a facut munca serioasa d einvestigare. Acum mai ramane sa afle si Ponta de smenurile lui Gorun si sa-l plaseze unde ii e locul. Ca sa nu creada cumva Gorun ca el e slobod pe lumea asta, ca nu va plati tot ce a facut.
  • C. CUTEANU 25.05.2012 la ora 10:08 am
    @ Calin Domeniul educatiei se afla intr-o eroare intentionata de ani buni. Intentia principala, cred tot mai tare, a fost imunerea acestei tipologii, gen Gorun, Mang, Dumitrescu, care si-au creat retele ce-i protejeaza. Acesta este principalul motiv pentru care educatia este ingrozita la ideea nominalizarii unui nou ministru - atati impostori sunt , mai ales in mediul universitar, incat educatia a devenit teren minat, pe care niciun partid nu mai doreste sa si-l asume. Din nefericire, fiind un domeniu nu foarte banos si, deci, fara publicitate intensa, educatia nu a fost atat de bine monitorizata de presa, care a acceptat - iata ca si la Tg-Jiu - modele nepotrivite, precum Gorun si altii. IN educatie este o coruptie ingrozitoare, insa organele de cercetare, pana acum, nu au pus sub lupa ce fac acesti indivizi, tocmai datorita imaginii livresti a arhetipului "domnul Trandafir". Educatia e impanzita de impostori, hoti ordinari si personaje penale de cea mai joasa speta, care functioneaza organizati pe celule mafiote comunicante. Educatia este la pamant din cauza lor. Premierul Ponta ar face un lucru extrem de destept daca ar pune sub lupa educatia din Romania, mai ales universitati, dar si mafiotii care si-au creat o panza a coruptiei ordinara, blocand orice posibilitatea de dezvoltare. Consecinta este certa - valoarea profesorilor si studentilor romani este una limitata la spatiul romanesc, in rest sunt trecuti cu vedere, deoarece imaginea universitarismului romanesc este una gretoasa pentru straini. Premierul Ponta va demonstra ca reprezinta o alta generatie daca va actiona in aceasta directie. Altfel, il voi considera unul dintre protectorii indivizilor de tip Gorun din sistemul universitar. La nivel de UCB, cel ma simplu este sa se faca un audit serios de catre corpuld e control al Primului MInistru (cel de la Ministerul Educatiei este nefunctional si corupt); se va descoperi ca exista o oligarhie descriminant platita din bani publici, management abuziv, schimbarea destinatiei unor fonduri (ex - platirea salariilor celor implicati in proiectele -asa zis cu fonduri europene - din bugetul UCB, in conditiile in care dincolo de prefinantare nu s-a mai primit nici macar un euro). Povestea e lunga si nu e locul desfasurarii acesteia; imi propun, dupa cum am zis, a afla cine sunt eci care-l protejeaza pe Gorun si din ce motive obscure. Intre timp, cel mai simplu ar fi sa vina corpul de control al primului ministru la UCB. Doar asa aceasta institutie poate avea un nou inceput. Altfel, voi crede ca insusi Ponta este unul dintre protectorii lui Gorun si alde ca el.
  • NICU 25.05.2012 la ora 18:39 pm
    La Facultatea de Inginerie, devenita un fel de matrice a UCB, intr-atat incat pana si rectoratul s-a cazat acolo, descoperim niste nume care nu are niciun sens sa fie alesi in Senat. In primul rand, D-na Cirtina am cam vazut cu totii cata personalitate are – pe cand era decan la fosta facultate a supusilor Doamnei Jianu – ajunsese incat il suna pe GA si pentru a-i cere voie sa mearga la toaleta. Domnii Ghimisi (care si-a depus canidatura la Senat dupa incheierea termenului legal, la fel ca si Doamna Pociovalisteanu de la Stiinte Economice) si Gamaneci sunt oameni care au avut functii mai mereu, insa s-au multumit sa-si vada interesul si au votat, fara discernamant, ce le-a impus GA, astfel incat interesul angajatului neajutorat si fara pile din UCB nu a fost vreodata servit de acestia. Pe langa ei, mai este Luminita Popescu care va demisiona din Senat dupa ce o alegeti, pentru ca va dori sa-si pastreze functia administrativa mult mai banoasa decat a sta la sedinte interminabile cu caricatura psihopata, GA. Tot aici mai este un domn Runceanu al carui grad de lector il face vulnerabil in caz ca ar trebui sa voteze pentru cei fara putere in UCB si in dauna lui GA si a clanului sau. De aceea e bine a se insista pe oameni care au o anumita indepedenta. In concluzie, la Inginerie si-au depus candidatura in mare majoritate oameni care, fie se vor retrage pentru a-si mentine functiile administrative (Popescu, Gamaneci, Ghimisi, Cruceru), fie au dovedit pana acum ca nu au cum sa aduca un plus de valoare la dezbaterile Senatului (D. Cirtina, A. Runceanu, M. Ivanov)
  • C. CUTEANU 26.05.2012 la ora 17:48 pm
    @ Calin & Nicu http://blog.ad-astra.ro/2012/05/apel-pentru-informatii-de-la-public/
  • tudor 28.05.2012 la ora 21:41 pm
    mai sunt si alti veleitari...universitari si cacademici?
  • Aly 29.05.2012 la ora 19:20 pm
    @Calin Ponta stie si ceea ce a facut Liviu Andrei si drept rasplata, l-a mentinut in functie! Oare USL nu are un functionar public ce merita sa fie prefect?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.