La un pas de dezastru
La un pas de dezastru
Alte sporturiSport10 mai 2012

Energia a obținut cu greu un succes în fața celor de la Dinamo

Handbaliștii lui Liviu Andrieș au fost foarte aproape de a le oferi o surpriză neplăcută puținilor fani care au mai venit la Sala Sporturilor pentru ultimul meci de acasă din acest sezon.

Meciul cu Dinamo Călărași părea o simplă formalitate pentru gorjeni după felul în care a început meciul de la Târgu Jiu. Energia a apăsat pe accelerație din start, portarul Dragomir a prins o zi de excepție închizând minute bune buturile echipei sale, iar scorul a început să ia proporții. La 15-6 pentru Energia, singura întrebare era aceea la ce diferență vor reuși să învingă băieții lui Andrieș, însă până la pauză dinamoviștii au redus din handicap marcând două goluri care au fost ca o avertizare pentru ceea ce avea să urmeze în partea a doua a meciului.

Degringoladă în atac

Repriza secundă n-a mai fost una la fel de liniștită precum prima. Paradele lui Dragomir n-au mai fost suficiente, în poarta dinamoviștilor Marocico făcând și el adevărate minuni. Încet, încet, oaspeții au forțat revenirea, la jumătatea reprizei secunde mai aveau doar trei goluri de recuperat, tabela inidcând 21-18 după trei goluri consecutive ale veteranului Purcărea, de neoprit pentru apărarea gorjeană. În tot acest timp, contraatacurile Energiei au fost finalizate cu ratări incredibile ale extremelor Asoltanei și Apolzan, ultimul parcă prea stresat de faptul că nu va reuși să-și păstreze avantajul avut în fruntea clasamentului golgheterilor. Singurul gol al lui Apolzan din partea a doua a partidei avea să vină abia cu cinci minute înainte de final, acesta punctând din aruncarea de la 7 metri pentru 24-21. Au urmat cinci minute aproape negre, Energia n-a mai reușit să înscrie, dinamoviștii au ajuns la 24-23 și au avut ocazia chiar de a egala în ultima secundă, călărășenii solicitând o lovitură de la 7 metri pe care însă nu au primit-o, iar trupa lui Andrieș a scăpat de o umilință pe teren propriu în fața unei echipe care încă mai are de luptat pentru evitarea locului ce duce la barajul retrogradării.

Unul pleacă, altul rămâne

Doi dintre jucătorii veniți la Energia de ceva vreme au ajuns la finalul contractelor cu echipa gorjeană. În vreme ce Andrei Păiuș spune că are șanse mari de a ămbrăca tricoul echipei din Bacău din sezonul viitor, pivotul Paul Giotoiu speră să rămână la Târgu Jiu și în continuare. Giotoiu a precizat că a purtat discuții cu conducerea clubului și au căzut de acord asupra unora dintre clauzele contractului, mici amănunte urmând a mai fi puse la punct, în acest moment pivotul considerând că, în proporție de 70-80% va juca în continuare la Energia. Goitoiu a avut parte de un sezon destul de dificil, el accidentându-se în turul campionatului la tendonul lui Achile, problemă ce a necesitat și o intervenție chirurgicală ce l-a împiedicat să revină pe teren până acum câteva săptămâni.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *