Lebăda
Lebăda
FotbalSport15 iunie 2012

În urmă cu foarte mulți ani, fiind un puști îndrăgostit iremediabil de fotbal, decupam din ziarul Sportul o frază prin care reputatul ziarist sportiv Laurențiu Dumitrescu încerca să-l caracterizeze pe Gică Popescu.
Chiar dacă nu o mai pot reproduce fidel, fraza mi-a rămas oarecum întipărită în minte, iar Laurențiu Dumitrescu ne spunea despre foarte tânărul, pe atunci, Gică Popescu este în fotbalul românesc precum un pui de lebădă cu eleganța și rigurozitatea anglo-saxonă pe un lac latin. Gică Popescu nu era atunci decât un puști ce refuzase să rămână la Steaua pentru a se întoarce la Universitatea, echipă de la care apoi și-a continuat ascensiune formidabilă a unei cariere formidabile, cu trofee importante și momente memorabile.
Peste ani, viața mi-a scos în cale un nou „Gică Popescu”. Am văzut în Vlad Chiricheș probabil ce au văzut foarte mulți pentru că Vlad nu lasă loc prea multor îndoieli sau comentarii. Chiricheș este tipul fotbalistului serios, gen Florin Stângă, dar cu un mult mai mare aport din partea lui Dumnezeu în ceea ce privește talentul. Faptul că talentul și calitățile sale fizice, și ele extraordinare, și le pune în valoare adăugând și foarte multă muncă și își uită fițele acasă, deși vârsta încă fragedă ar mai putea lăsa loc unor astfel de derapaje, m-a făcut să nu am niciun dubiu în privința viitorului său.

Recunosc, am avut un moment în care, nu, n-am avut dubii, dar m-a intrigat oarecum poziția sa. Era vara anului trecut, la reunirea lotului, iar Chiricheș, după doar un an la Pandurii, vorbea de plecarea sa și de dorința fierbinte de performanță, de a merge să joace la cluburi mari. Am trecut repede peste uimire, Chiricheș a trecut și mai repede de la vorbe la fapte, Steaua l-a plătit din tur pentru a-l avea din retur, iar acum, la doar șase luni cu tricou cu emblema Stelei pe piept, fundașul, ajuns între timp senator de drept în naționala lui Piți, face cu ochiul marilor puteri ale fotbalului european și este pe cale de a aduce bani frumoși în bugetele Stelei și Pandurilor.
Noua lebădă a fotbalului românesc ține acum capul de afiș al ziarelor și zborul său spre fotbalul cu adevărat mare este doar o chestiune de timp. Că este vorba de această vară sau de următoarea pauză competițională, este cert faptul că Vlad își va urma visul, va ajunge să joace acolo unde merită, iar noi vom urmări cu și mai mare atenție campionatele puternice ale Europei știindu-l pe el acolo, ducând pe marile arene și o părticică din ceea ce a acumulat la Pandurii, făcându-ne mândri că suntem gorjeni și pentru că un an și jumătate a jucat la Târgu Jiu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.