"Liberalul" Giorgi irosește sute de milioane, lunar, bani publici, pe emisiuni radio – tv de complezență
"Liberalul" Giorgi irosește sute de milioane, lunar, bani publici, pe emisiuni radio – tv de complezență
InvestigatiiUltra - Scurte28 noiembrie 2013

În ultimii ani, în fiecare vară emisiunile de știri ale televiziunilor centrale abundă în reportaje despre orășeni care preferă să se debranșeze de la apă, curent, gaze, cablu ș.a. și să se mute la cort, pe malul râurilor, pe timpul anotimpului cald.
Cam așa par să stea lucrurile și în cazul lui Gabriel Giorgian Giorgi, director general al MINPREST și consilier local la Târgu Jiu, numai că dânsul nu s-a refugiat în natură, ci în studiourile unor posturi de radio și televiziune. Potrivit surselor noastre, “liberalul” Giorgi plătește sute de milioane, lunar, bani publici din bugetul MINPREST, unor radio-uri și televiziuni aservite PSD-ului. La schimb, Giorgi este invitat de onoare în emisiuni pe care nu le urmărește nimeni. Despre domnia sa, presa abonată la bugetul CEO produce știri “de bine” pe bandă rulantă, direct proporționale, numeric, cu zero-urile din facturile adresate MINPREST.
La Radio Infinit …

La ACCES TV …

La GORJ TV …

La RTV …

La TV SUD …

Devreme ce s-a mutat pe platourile de filmare, am putea fi tentați să credem că dânsul are o propensiune spre comunicare, că o fi vreun pui de orator… Nici vorbă! Giorgi este un anti-talent nativ, care dacă se făcea preot, la țară, îi fugeau babele din biserică, de la Sfânta Slujbă.
Că nu pricepe și nu dă doi bani pe conceptul de comunicare corporatistă, pe care cheltuie, de altfel, sume imense, rezultă și din felul extrem de avariat în care arată website-ul companiei MINPREST, conduse de Giorgi. Domnia sa ar trebui să știe că, în calitate de conducător al unei entități ce vehiculează bani publici, are obligația legală să publice măcar contractele încheiate de MINPREST cu terți, baza legală de atribuire, obiectul, perioada, costurile ș.a. Nici vorbă, pe site-ul MINPREST nu scrie nimic din toate acestea și, la modul general, pare făcut de una dintre femeile de serviciu fără bacalaureat din subordinea lui Giorgi.

Zero barat, ca consilier local

Peste măsură de ocupat cu aparițiile pe care și le plătește în media, lui Giorgi nu i-a mai rămas niciun minut pe care să și-l dedice activității sale de consilier local. Până acum nu i s-a auzit glăsciorul în acest for, exceptând perioada în care a condus ședințele Consiliului Local. Giorgi depășește, de altfel, pe linia continuă doza de nesimțire admisibilă unui ales local, din moment ce raportul lui de activitate pe 2012 încă nu a fost publicat pe site-ul oficial al Consiliului Local Târgu Jiu, cu câteva zile înainte de trecerea în … 2014.

Modest ingineras, de care nu auzise nimeni, la un SRL obscur, care câștiga mai puțin ca soția – asistent medical la Spitalul Județean  – Giorgi a fost propulsat de PNL Gorj într-o dublă sinecură: director general la MINPREST și consilier local. La schimb, nu a returnat partidului nimic, punându-se, însă, cu toate resursele în slujba PSD-ului. Aproape de fiecare dată când Mihai Paraschiv și Matei Nădrag, colegii săi de partid din Consiliul Local, s-au abținut ori s-au împotrivit vreunui proiect de hotărâre, Giorgi a preferat să stea în rând cu pesediștii.

Dian, lustragiul de pe trotuarul din fața PNL Gorj

De câteva luni, președintele Dian Popescu îi cere, public, să renunțe la una dintre cele două sinecuri. Giorgi nu-l ia în calcul, de parcă Dian ar fi vreun lustragiu pe trotuarul din fața sediului PNL, nu președinte de organizație județeană. Prin comparație, amintiți-vă că Cârciumaru, făcând spume la gură ca perlanu’, l-a chemat intempestiv la Târgu Jiu, pe răposatul consilier local pesedist Blejan, din Bulgaria, unde omul se afla în vacanță,  pentru a fi la numărătoare în ședința extraordinară în care trebuia musai făcută cadou centrala termică din Griviței, securistului de foarte joasă speță Ion Făget. Dacă autoritatea lui Dian Popescu în interiorul PNL Gorj tinde la zero, nu e neapărat problema lui, ci a acelora care tolerează un astfel de lider de paie.
GORJNEWS va obține și va publica situația exactă a contractelor de promovare încheiate, pe bani publici, de Gabriel Giorgian Giorgi, cu radio-uri, televiziuni și ziare din Gorj.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.