„Licuricii” din Motru promovează „Gala Premiilor în Educaţie”
„Licuricii” din Motru promovează „Gala Premiilor în Educaţie”
Altele16 mai 2010

Andrei Băleanu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional George Coşbuc din Motru, s-a adresat Ziarului online de investigaţii gorjNEWS.ro, cu rugămintea de a sprijini echipa „Licuricii”, din care face parte, în promovarea celei de-a doua ediţii a „Galei Premiilor în Educaţie”, organizată de Fundaţia Dinu Patriciu. Câtă vreme în Gorj există elevi preocupaţi de calitatea în educaţie, gorjNEWS.ro le va oferi tot sprijinul.

Echipa „Licuricii” de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” din Motru, formată din elevii Marinescu Denisa, Băleanu Andrei Răzvan, Daogaru Marian şi Siminiciuc Laura, a fost selectată de Fundaţia Dinu Patriciu pentru a realiza o campanie de informare a celei de a doua ediţii a „Galei Premiilor în Educaţie”. Gala urmăreşte promovarea oamenilor, a proiectelor şi a organizaţiilor care au impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România. Se premiază performanţa în domeniile:


Categoria ,,Învăţământ preuniversitar”:
1. Elevul anului (din clasele V – XII)
2. Educatorul/Invatatorul anului
3. Profesorul anului
4. Şcoala anului (şcoli generale de stat sau private, inclusiv licee)

Categoria ,,Învăţământ universitar”:

5. Studentul anului (in ciclul de licenţă sau master)
6. Profesorul anului
7. Facultatea anului (instituţii de stat sau private)

Categoria ,,Cercetare”:

8. Cercetătorul anului

Categoria ,,Biblioteci”:

9. Bibliotecarul anului

Categoria ,,Organizaţii neguvernamentale si proiecte educaţionale”:

10. ONG-ul anului în domeniul educaţiei
11. Cel mai bun proiect educaţional realizat de un ONG sau instituţie de învăţământ
Înscrierea la concurs se face în perioada 15 iunie-27 septembrie 2010, conform  regulamentului afişat pe www.premiileineducatie.ro. Valoarea totală a premiilor este de 250.000 de euro. Pentru popularizarea acestui eveniment, dintr-un număr de 36 de echipe înscrise la nivel naţional, au fost selectate 26, printre care şi “Licuricii” din Motru. Rolul echipei este de a realiza o campanie de informare în judeţul Gorj. Cum la ediţia precedentă din judeţul nostru s-a înscris numai Şcoala Generală Nr.1 Peştişani la categoria ,,Şcoala anului”, considerăm necesar a populariza acest eveniment pentru că suntem conştienţi că şi în Gorj sunt valori în educaţie, care merită a fi cunoscute şi sprijinite. În municipiul Motru, ,,Licuricii” au iniţiat întâlniri cu elevii, profesorii şi conducerile şcolilor şi ale bibliotecilor şcolare, pentru a populariza evenimentul şi a îndemna pe cei ce îndeplinesc condiţiile să se înscrie la ,,Gala Premiilor în Educaţie”. Unităţilor de învăţămând preuniversitar şi universitar, precum şi O.N.G.-urilor le vor fi trimise email-uri  în acest sens. Pe cei interesaţi îi invităm pe blogul echipei Licuricii: http://licuricii4agil.blogspot.com/ .

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.