Liderul UNPR, preşedinte de asociaţie… cu belele
Liderul UNPR, preşedinte de asociaţie… cu belele
Investigatii6 februarie 2011

Preşedintele UNPR-ului, un partid puţin cunoscut în Gorj, iese de pe scena politicii şi urcă pe podiumul scandalului de scară. Marius Vlaicu, în calitate de preşedinte al Asociaţiei 1 din Târgu-Jiu, este arătat cu degetul de o proprietară. Femeia, Fabiana Moldovanu, îl acuză pe liderul politic că a stopat lucrările de hidroizolaţie şi că nu a luat nici o măsură ca să nu-i mai plouă în casă. Fireşte că politicianul o întoarce ca la Gorj şi găseşte câteva scuze. Una peste alta, e clar că pentru realizarea unui banal acoperiş a fost insuficient un an de zile.

Proprietara se plânge

Târgujianca Fabiana Moldovanu s-a trezit cu instalaţia electrică a apartamentului în flăcări, din cauza apei ce i se scurgea prin tavan. Teoretic, lucrările de hidroizolaţii ar fi trebuit să rezolve problema, lucru care nu s-a întâmplat. „În 2009, pe iarnă, au început să facă hidroizolaţia, iar (…) preşedintele actual, domnul Vlaicu a spus să stopeze lucrările fiindcă vine îngheţul. În martie 2010 a început să se infiltreze apa. Mi-a plouat foarte rău şi mi-a luat foc instalaţia electrică. Ne-am dus la primărie de două ori şi n-au catadicsit să vină (…); au făcut hidroizolaţia cu o altă firmă şi au pus-o în dorul lelii”, spune proprietara apartamentului. Moldovanu mai susţine că „după lucrare, trebuia să se facă o verificare”, măcar „de cei de la primărie, care au făcut licitaţia”. Fireşte, nici asta nu s-a întâmplat, iar apa a pătruns în apartament, stârnind furia femeii, care era revoltată că a investit 200 milioane de lei vechi în apartament.

„Uitaţi pentru ce îmi cerea mie domnul Vlaicu”

Târgujianca nu se opreşte, însă, aici cu reclamaţia şi mai zice că „mi s-a spus că trebuie să dau 9 milioane de lei pentru casa scării, că probabil acolo o să dorm când plouă”. Vor banii. Pentru ce?! De când a început să plouă, nimeni n-a mai stat de vorbă cu nimeni şi izolaţia a fost luată de vijelie şi mâncată de ciori…” Nu în ultimul rând, proprietara îşi încheie sesizarea, zicând că „uitaţi pentru ce îmi cerea mie domnul Vlaicu banii înainte, pentru baia care uitaţi cum arată!”

Lui Vlaicu îi plouă la parter…

Preşedinte de asociaţie de bloc, Marius Vlaicu îşi scuză ignoranţa, zicând că este şef de asociaţie din toamna anului trecut, încercând să explice, astfel, ulterioarele scăpări. După acest artificiu, politicianul se învârte puţin pe lângă subiect, afirmând că „izolaţia blocurilor este un program guvernamental în care sunt implicaţi trei factori: Guvernul României, Primăria Târgu-Jiu, proprietarii”. În acest mod, cinci blocuri au intrat în calcul pentru termoizolare, aici fiind inclusă şi hidroizolaţia cu acoperiş. „Am convenit cu proprietarii, în baza unor semnături, ca cele cinci blocuri să fie izolate şi să plătim în trei tranşe”, mai zicea liderul de partid. Ca în Românica, nu s-a întâmplat aşa cum era scris pe hârtie.
În plus, preşedintele UNPR admite că a stopat lucrările, precizând că „într-adevăr, pe timp de iarnă nu are rost să se lucreze, pentru că nu se fac lucrări de calitate (…). La lucrările efectuate, nici Guvernul nu a livrat banii, nici primăria nu a reuşit să plătească, şi nici asociaţia nu a reuşit să recupereze banii”.

„Rezolvăm problema, la primăvară”

Ca să dea bine la public, Vlaicu se dă exemplu pe sine, că deh, nu putea să dea alt exemplu. Chiar dacă stă, culmea, la parter, liderul susţine că a achitat, şi că el nu are probleme cu hidroizolaţia (sic!). Cât despre târgujianca ce se plânge, Dumnezeu cu mila. „Vom încerca să rezolvăm problema, la primăvară, să rezolvăm şi blocul zece”, subliniază omul politic cu funcţie de preşedinte de asociaţie.
Ar mai fi de spus că un banal acoperiş a fost început în primăvara anului 2010, după cum zice Vlaicu, sau în iarna lui 2009, cum susţine locatara, şi nu s-a terminat nici până azi…

5 COMENTARII
  • surlin gabi 07.02.2011 la ora 23:50 pm
    domnul presedinte VLAICU POPA este cel mai bun sef de asociatie si este si priceput pentru ca a fost director si a fost si prefect. si vreau sa se stie ca nu ne terorizeaza asa cum a facut domnul carciumaru costel, pe cei care avem datorii la asociatie ca sa platim restantele. domnul vlaicu stie ca nu avem posibiltati si ne lasa sa nu platim. dansul zice ca domnul costel carciumaru ca a fost presedinte si vrea sa fie iarasi este cel care-l sapa si scrie la ziar ca este rau. noi cei cu datorii la asociatie il vrem pe domnul vlaicu sa ramana ca nu ne terorizeaza sa platim datoriile. nu vrem sa vina domnul carciumaru care ne obliga cu proces sa platim restantele. domnule daju, va rugam sa nu-l criticati pe domnul vlaicu pentru ca nu vrem sa-l schimbe cu domnul costel.
  • bibi 08.02.2011 la ora 10:23 am
    http://www.scandaldegorj.ro/dezvaluiri/spagasinul-vlaicu-a-bagat-in-faliment-parcul-industrial-de-la-sadu-/
  • n-am da-mi tu 08.02.2011 la ora 14:09 pm
    Mai gabita daca s-r putea sa numai platim nimic la asociatie ca doar ce naiba suntem in Romanica.Daca s-ar putea noi sa stam acasa la telenovele si sa ne vina banii prin mandat postal pentru ce sa fim cinstiti sa ne platim darile si obligatiile la stat cand putem sa fim golani?!...Si cum era vorba unui om cu carte...in ziua de azi "smecherii" ... in loc sa puta...
  • Corina Malaescu 04.03.2011 la ora 20:44 pm
    Toate datoriile trebuie platite , chiar daca domnul Marius Vlaicu este un domn. De acest lucru ar trebui sa fim constienti toti ramanii si poate nu am fii in situatia in care suntem. cat despre hidroizalatia blocului asa este nu se pot face lucrari iarna fiindca nu ar putea garanta nimeni pentru lucrare !!!!!! Nu cred ca acel dezastru din apartamentul doamnei s-a intamplat numai de cand s-a apucat d-nul Vlaicu de lucraare!!!!!!!!!!!!Ca sa ajunga in halul acela este nevoie de cel putin doi ani!!!!!!!si acum a gasit doamna tapul ispasitor!!!!!!!!!!!!!!!!SA FIM SERIOSI!!!!!!!!!!!!
  • lacatusmihai 05.06.2011 la ora 10:31 am
    domnulvlaicu un tradator fara scrupule la fel ca si colegi lui de partid totiiniste fripturisti la ce sa te astepti de la oamenii lui Oprea si sa fim seriosi ca romani platesc dariile numai cand vezi cine conduce tara asta te ia cu lehamite jos cu tradarorii
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.