Liga 1/ Concordia Chiajna – Pandurii, luni de la ora 19.30
Liga 1/ Concordia Chiajna – Pandurii, luni de la ora 19.30
Fotbal24 mai 2013


În faţa unei performanţe fără precedent
Pandurii se află în faţa celor mai importante două meciuri din istoria clubului. La finalul pardidelor cu Chiajna şi Astra, gorjenii vor afla dacă joacă sau nu în Europa din sezonul viitor, calificarea în această competiţie fiind o performanţă fără precedent pentru formaţia târgujiană. Elevii lui Pustai mai au nevoie de cel puţin 4 puncte pentru a-şi asigura locul 3, însă 6 puncte le-ar aduce locul 2, ceea ce ar fi mult mai bine, deoarece ar intra în competiţie (Europa League) cu un tur mai târziu, mai exact în turul 3. Pandurii mai are şi varianta poziţiei a 4-a, dar asta doar în cazul în care Petrolul va câştiga Cupa României.

„De ce ne-am ferit nu am scăpat”

Situaţia ar fi fost cu totul altfel, mult mai liniştită pentru panduri, dacă s-ar fi calificat Astra în finala Cupei, şi nu CFR Cluj. În acest scenariu, s-ar fi ştiut de acum că locul 4 „duce” în Europa, şi nu ar mai fi fost nevoie să se aştepte disputarea finalei. „Cum ne-am dorit nu s-a întâmplat, finala nu e Petrolul – Astra, aşa că doar noi ne putem ajuta singuri. Din păcate pentru noi CFR-ul a bătut când nu trebuia, mă tem că va câştiga şi finala Cupei. Până la urmă, de ce ne-am ferit nu am scăpat. Meciul cu Astra va fi decisiv. Indiferent de rezultatele din penultima etapă, dacă batem Astra suntem teoretic pe locul 3”, a spus Cristi Pustai.

Fără 6 jucători de bază…

Revenind la partida împotriva celor de la Concordia Chiajna, ea nu va fi una deloc uşoară, şi asta din două motive. În primul rând, adversarii vor fi extrem de motivaţi de miza imensă aflată în joc pentru ei, şi anume salvarea de la retrogradare, plus că vor evolua pe teren propriu, ceea ce constituie mereu un avantaj. În al doilea rând, Pandurii se va deplasa la Chiajna fără 6 jucători importanţi: Nicoară, Nistor, Rusu şi Anton sunt suspendaţi, iar Predescu şi Pleaşcă sunt accidentaţi.  „Dacă ne vom câştiga punctele, la final vom fi pe locul 2. Important va fi meciul de la Chiajna şi să ne consolidăm acest loc. Programul nu ne avantajează, luni la Chiajna, miercuri cu Astra, se acumulează şi o oarecare oboseală. Important să câştigăm la Chiajna, să luăm 3 puncte şi să avem moral la meciul cu Astra”, a declarat Călin Cristea, cel care, foarte probabil,  îi va lua locul lui Paul Anton pe postul de închizător în confruntarea cu ilfovenii.

Chiajna – Pandurii se va juca luni, 27 mai, de la ora 19.30 şi va fi transmis în direct de Dolce Sport.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.