Liga Națională de Baschet: CSM Târgu Jiu speră la un loc mai bun până la finalul anului
Liga Națională de Baschet: CSM Târgu Jiu speră la un loc mai bun până la finalul anului
Alte sporturi13 noiembrie 2019

După cinci meciuri jucate de echipele angrenate în noul sezon al Ligii Naționale de baschet masculin, lucrurile încep să se așeze. CSM Târgu Jiu, componenta în Grupa B, trage tare pentru o clasare cat mai buna la final de an.

Liga Națională de Baschet Masculin propune începând din sezonul 2019/20 un nou format. Cu 16 echipe la linia de start, care vor fi împărțite în două grupe valorice. Opt formații cu aspirații înalte vor evolua in Grupa A, iar în Grupa B alte opt echipe. După derularea primei faze, conform noului regulament, se vor face alte trei grupe valorice:

  • Grupa Albastră: locurile 5-8 din Grupa B,
  • Grupa Roșie: locurile 1-6 din Grupa A,
  • Grupa Galbenă: locurile 7-8 din Grupa A, cât și locurile 1-4 din Grupa B.

Campionatul național de baschet al României aliniază la linia de start șaisprezece echipe, împărțite în mod egal în două grupe valorice. Dacă în Grupa A sunt echipe care se bat la titlu, precum CSM CSU Oradea, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, CSU Sibiu, BCMU FCA Pitești, SCM Timișoara, Steaua București și Dinamo București, în Grupa B alta este situația. Acolo regăsim formațiile CSO Voluntari, CSM Mediaș, CSM Galați, ABC Athletic Constanța, Miercurea Ciuc, CSM 2007 Focșani, CSM Sighetu Marmației și CSM Târgu Jiu. Așa cum arată lucrurile în clasament, după cinci etape sunt câteva favorite să intre în cea mai bună grupă din faza a doua, dar și echipe care pot termina pe ultimele locuri. Una dintre ele este și CSM Târgu-Jiu, reprezentanta Gorjului în Liga Națională de Baschet Masculin. Aceasta este succesoarea Energiei Târgu Jiu, fosta Rovinari, echipe care de-a lungul timpului au avut probleme, care au produs aceste schimbări. Participarea ei în primul eșalon vine într-un context favorabil. La începutul lunii septembrie a fost invitată să participe în LNBM, după ce echipa din Mureș s-a retras din campionat. A fost o veste bună, ținând cont că în urmă cu un sezon a evoluat în al treilea eșalon.

Lucrurile nu sunt bune pentru echipa antrenată de Claudiu Alionescu, care se află pe locul 6 în Grupa B. cu 6 puncte acumulate. Conform noului regulament, asta înseamnă că dacă gorjenii nu își revin pe final, vor merge în Grupa Albastră. Aceștia urmează să întâlnească în ultimele două meciuri din prima fază pe Sighetu Marmației și pe Voluntari. Conform clasamentului actual al Grupei B, CSM Târgu Jiu va juca împotriva ultimei și a primei clasate. Dacă Sighetu Marmației are înfrângeri pe linie și este ultima în clasament, Voluntari este la polul opus. Formația ilfoveană este neînvinsă și după cinci meciuri este liderul Grupei B.

Clasament Grupa B

  • Voluntari – 10 puncte
  • CSM Mediaș – 9
  • Municipal Galați – 9
  • CSM Focșani – 8
  • Athletic Constanța – 7
  • ASC Târgu Jiu – 6
  • Miercurea Ciuc – 6
  • Sighetu Marmației – 5

Pare o adevărată piatră de încercare, cu atât mai mult când și casele de pariuri listează cote care nu-i pun în primul plan pe gorjeni. În etapa trecută, cei care pariază online legal la Fortuna, au văzut această diferență de cote. Spre exemplu, adversarii au avut o cotă de 1.05 să câștige, față de 11.00, cât avea CSM Târgu Jiu.

Partidele susținute de gorjeni în finalul primei faze a campionatului se vor disputa pe 16, respectiv 23 noiembrie. Meciul cu Sighetu Marmației va avea loc în deplasare, în timp ce înfruntarea cu Voluntari va avea loc pe teren propriu. Asta înseamnă că pe 23 noiembrie se va disputa ultima rundă a primei faze, urmând ca în funcție de clasament, echipele să fie împărțite din nou, valoric, în alte grupe.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.