Liviu Andrei n-a fost nicio secundă înalt funcționar public!
Liviu Andrei n-a fost nicio secundă înalt funcționar public!
Investigatii2 octombrie 2013

Este uimitoare naturalețea cu care a mințit Liviu Andrei, acum subprefect al capitalei, în declarația publică de la sfârșitul confruntării dintre Pandurii și Gaz Metan Mediaș. Vrând să lase impresia că se sacrifică, personal, acceptând funcția de manager general la clubul de fotbal, Andrei a anunțat că va demisiona din funcția de subprefect al Bucureștiului: „Voi pierde calitatea de înalt funcţionar public prin această demisie, dar este o decizie pe care mi-o asum”. În realitate, în toată viața lui, Andrei n-a avut nicio secundă calitatea de înalt funcționar public, pentru că nu a fost capabil să promoveze niciun concurs. Cu toate acestea, prin tot felul de manevre la limita legii, din 12 martie 2009 și până în prezent a ocupat funcții destinate exclusiv înalților funcționari publici: întâi subprefect, apoi prefect de Gorj și subprefect al capitalei. Practic, Andrei ocupă, de aproape 4 ani, “cu caracter temporar”, funcții pentru care nu are competența necesară. În realitate, el este angajat, din 2009, la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, pe o funcție de execuție!

Andrei a picat toate concursurile pentru promovarea ca înalt funcționar public

Conform Legii 188 din 1999, privind Statutul funcționarilor publici, calitatea de înalt funcționar public se dobândește prin promovarea “concursului național pentru intrarea în categoria înalților funcționari publici”. Liviu Andrei a susținut două astfel de concursuri, fără a reuși să promoveze vreunul.
Astfel, în perioada 28-29.09.2009, a concurat pentru funcția de subprefect al județului Gorj. Concursul a fost anulat de premierul de la acea dată, Emil Boc, deoarece printre candidați se aflau și o serie de pesediști, al căror acces la astfel de funcții trebuia blocat cu orice preț.
Potrivit site-ului Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, singurul post de prefect sau subprefect scos la concurs de guvernul Ponta a fost cel “dedicat” lui Liviu Andrei. Astfel, în perioada 29-30.11.2012, Andrei a concurat pentru funcția de subprefect al Bucureștiului. A obținut, însă, mai puțin de 70 de puncte, deci sub nota 7. În mod normal, detașarea lui Andrei pe postul de subprefect ar fi trebuit să înceteze. Pentru a-i conserva, însă, poziția, Ponta a anulat concursul, în acest fel rămânând în vigoare detașarea, și așa la limita legii, după cum am demonstrat mai sus.

Singurul prefect pedelist păstrat în funcție de Ponta

De altfel, într-un mod cel puțin curios, Andrei a fost singurul prefect din țară menținut în funcție de Ponta, după instalarea sa ca premier. Vă amintiți, apoi, cum principalul aghiotant din Gorj al lui Ponta, Radu Teodorescu, s-a dus personal cu Andrei la București pentru a-l rezolva în funcția de subprefect al capitalei. Deci, un membru marcant al PDL Gorj întâi a fost păstrat de Ponta ca prefect, după preluarea puterii, în 26 aprilie 2012, și, ulterior, în 15 august 2012, același pedelist a fost detașat “temporar” de președintele PSD în funcția de subprefect al capitalei. La acel moment, atât Călinoiu cât și Cârciumaru l-au susținut pe Andrei ca subprefect al Bucureștiului. Unele surse apreciază că Andrei ar fi avut cu ce să-i șantajeze, la nevoie…

„Apoliticii”, la mâna partidelor

În momentul de față, circa 80 % din totalul posturilor aferente categoriei înalților funcționari publici sunt ocupate temporar, prin detașare, adică la limita legii. Acest lucru este admis deliberat de cei de la putere doar pentru ca, oricând, un înalt funcționar public, așa-zis apolitic (prefect, subprefect, secretar general sau secretar general adjunct, inspector guvernamental) să poată fi dat afară dacă nu execută ordinele politice ale decidenților.

Andrei, în litigiu cu Prefectura București

Revenind la Liviu Andrei, se pare că nu doar dorul de casă l-a determinat să accepte oferta lui Marin Condescu de a deveni manager general la Pandurii. El are o “relație complicată” cu Prefectura București, împotriva căreia a intentat, recent, o acțiune în instanță, despre care n-a suflat nicio vorbă în ultimele sale alocuțiuni publice.

DOSAR ANDREI

Detalii despre acest litigiu, în curând.

7 COMENTARII
  • Ion Popescu 02.10.2013 la ora 10:46 am
    Daca nu are capacitatea sa distinga intre diferitele situatii ale calitatii de functionar public? Poate asta credea ca de la o anumita inaltime(1,75m) toti functionarii sunt inalti..:):):)
  • liviu 02.10.2013 la ora 19:39 pm
    Domnilor,acest Liviu Andrei este o canalie.Toata viata lui s-a strecurat sa-i fie bine ,calcand si pe "cadavre".Individul nu a pus o nota elevilor,fiind pe la CSS,dar este cadru didactic universitar cu doctorat(lucrare copiata,fiind bine cunoscut scandalul din presa pe aceasta tema,deci un infractor!).La ISJ,a facut niste afaceri mai mult decat murdare,se purta ca un satrap,dar a ramas basma curata,avand in spate protectie politica.Carte nu stie,la cultura generala este un semianalfabet,si totusi a fost si este tinut un brate;ba prefect(o calamitate),ba subprefect,iar acum in tandem cu un alt excroc-Marin Condeescu pun de o alta afacere murdara,destabilizand CS PANDURII,dar bataia este spre PMP,asteptand indivizii pozitiile de mancatori de rahat la noul partid infiintat,la initiativa marinelului Base.Caricaturi,asta e tot.dar de ce sa suportam cu totii prostiile unor astfel de specimene?
  • liviu 2/2 04.10.2013 la ora 22:08 pm
    Nu-l mai primeste nici Basescu pe acest individ carierist notoriu, care a avut tupeul sa iși traga sub fund si un asazis doctorat in flotari, sanki...el fiind sontorog operat... Cine sa si ia sarpe la san???? E de mirare cum acest michiduta s a strecurat pana la functia de...auziti si va cruciti - „subprefect de capitala”! Rasul lumii in carca partidelor care l au sustinut si au facut din el un MONSTRU AL CARIERISMULUI... In fond, o NULITATE PERFECTA! Pai cum sa mearga tara inainte cu asa ...SOMITATI !!!!
  • drag.nea 04.10.2013 la ora 22:13 pm
    UNDE SUNT DOSARELE LUI LIVIU ANDREI????? cautati le la cei care l au sustinut si il sustin inca. ......................... Vor iesi ele, sa nu si faca nimeni grija! Dzeu nu doarme ca tine, Livisor!
  • TinA 04.10.2013 la ora 22:42 pm
    TinA spune: Comentariul tău e în așteptare. 4 octombrie 2013 la 10:40 pm Liviu Andrei a fost angajat temporar pe un post de expert la ANFP de Szakal Andras, fost subprefect la Brasov care si el a fost promovat in Guvern pentru… incompetenta deosebita! Presedintele sectiei de fotbal a clubului Corona Brasov, Szakal Andras este si patronul echipei, fiind un model de urmat pentru Andrei, care se vrea si el in fotbal! S-a obisnuit atat de tare sa plagieze, ca il copiaza pe Szakal in toate ! Si cum il plimba pe la Ranca atunci cand venea la Gorj , Szakal i-a intors serviciul si i-a dat voie sa-si schimbe lucrarea plagiata cu care a sustinut examenul la INA, astfel incat sa se constate doar 50% identitate cu cea a autoarei de drept. Ulterior Andrei a scos si o carte, unde nu mai este o surpriza faptul ca nu apare versiunea modificata de la ANFP ci cea copiata integral de la Vatuiu ! La Biblioteca Nationala nu a mai merrs cu schimbatul cartii.. Andrei ar fi trebuit sa aiba promovat legal examenul la INA pentru a da concurs pe un post de IFP, dar cum s-a dovedit ca lucrarea a fost plagiata, oare cum a fost primit la examen? Oare Eugen Coifan, actualul def de la ANFP nu stie de plagiat?
  • ghita ignat 05.10.2013 la ora 14:45 pm
    iata cine topăie prin politichia romaneasca, cu toti si cu toate partidele, ca un mercenar ...bun la toate... trisor, macelar, plagiator, impostor sadea... sper sa nu ma insel, dar pe fruntea lui Liviu Andrei a apărut scris recent: GATA! DRUM INUNDAT! se apropie Ignatul acestui Ghiță de Gorj....
  • ghita ignat 2 05.10.2013 la ora 14:46 pm
    Corect este: GATA! DRUM INFUNDAT!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.