Liviu Andrei ori e infirm, ori șantajist
Liviu Andrei ori e infirm, ori șantajist
Investigatii24 august 2012

Prefectura Gorj, pe drumul cel bun: s-a concediat șoferul și s-a angajat “consilier pe probleme auto” (!!!)

“Sper ca peste patru ani să fiu tot aici, prefect, și să-l investesc tot eu în funcția de președinte al Consiliului Județean pe bunul meu prieten Ion Călinoiu”. Este una dintre cele mai scârboase declarații făcute vreodată de Liviu Andrei, cu câteva săptămâni în urmă, când credea că el și Călinoiu sunt veșnici și că timpul stă pe loc pentru ei și se scurge doar pentru ceilalți, pentru muritori.
Între timp, Andrei  a fost înlocuit cu Teodorescu. După ce Marcel Romanescu fusese ejectat fără nicio strângere de inimă din aparatul Prefecturii, și nimeni nu-și pusese problema să-I găsească serviciu, cu totul altfel a fost cocoloșit domnu’ Goe, alias Liviu Andrei. Însuși premierul Victor Ponta a dat tonul asigurărilor cu care a fost asaltat Liviu Andrei, cum că degrabă statul îi va oferi o nouă slujbă, pe măsura valorii sale. Acum, să-mi fie iertat, dar numai cu un infirm te porți așa. Și numai un infirm acceptă un astfel de tratament.

Din presa de luni, 20 august, aflăm cu subiect și predicat că prefectul Radu Teodorescu, terminând de rezolvat problemele județului, l-a luat de mână pe Liviu Andrei și l-a dus la București, să-I găsească servici. Adică, dacă tot e prefect, de ce să nu se aplece asupra situației persoanelor “defavorizate”?

În condiții normale, un om cu scaun la cap între a fi demis și a se duce cu Andrei la București  imediat după învestire ar fi ales fericit prima variantă. Constat cu tristețe că Teodorescu ori nu are scaun la cap, ori – și tind să cred varianta a doua – evoluează în condiții excepționale. Cu ce – i șantajează pe greii din PSD Gorj Liviu Andrei, de s-au făcut preș în fața lui? Timpul ne va răspunde.

Prefectul “săracilor” își va face, oare, timp, și pentru “bogați”?

La marginea Târgului, peste Jiu, prin dreptul  Kaufland-ului, își ridică palate ăia care n-au mai încăput în Primăverii, Panduraș, pe Bicaz sau în Dumbrava. În coada acestui nou cartier rezidențial se află o mahala de romi ce trăiesc, majoritatea, exact la polul opus.  Fără slujbe, apă, case, curent, mâncare, fără ziua de azi și fără ziua de mâine. Cu copii diformi și întotdeauna flămânzi. Statul a avut grijă să le retragă toate formele de ajutor social, din motive mai degrabă meschine, nu neapărat legate de bugetul auster.

M-am oprit deunăzi înaintea gospodăriei fără gard și fără casă a unei familii de nenorociți.

“Sunt de la un ziar, avem un prefect nou, a fost luni la București, să-l angajeze pe fostul prefect, era și el mai sărac, așa, și l-a ajutat. Am venit aici să-l găsesc pe cel mai sărac dintre voi, să-l rog pe domnu’ prefect, poate–l angajează și pe el.”
“Păi io sunt cel mai sărac…”
“Așa e, nu vă minte, e cel mai sărac. N-avem nici lumină, stăm în beznă! Ne-ajută și pe noi cineva cu ceva?! Suntem vai de capu’ nostru’! N-avem serviciuri, n-avem pensii, n-avem ajutoare, n-avem nimic! Barem să ne bage și nouă lumina! Casa asta la iarnă cade!

A venit primaru’ de multe ori, ne-a mințit că ne face casă și-a făcut numai niște gropi pe-aici prin curte, atât. Nu ne dă nimica, absolut nimic. Am fost să ne bage și pe noi la serviciuri și a zis ca el nu e cu serviciurile. N-a vrut să ne dea nimica. Avem copii, nici mâncare, dacă mă credeți, n-avem ce să le dăm. Fusărăm acolo la doamnele alea, la cantină, la piața mare,  și-au spus că nu ne dă pentru că avem copiii trecuți la tații lor. Iar tații lor suntem despărțiți de ei de când am făcut copiii. Și le-am spus că e pe numele lor și a zis că nu putem să-I băgăm din cauză că-I pe numele lor și n-a vrut să ne bage deloc. Păi dacă oamenii ăștia-s plecați, nu mai știm de ei că ne-a lăsat cu copiii mici, asta ce-nseamnă că trebuie să lăsăm copiii să nu le mai dăm să mănânce, să-I lăsăm morți de foame, nu?”
“Cu toții stăm patru în casa asta și mai e frate-meu care e la pușcărie.”
“E și șobolani, vine dupe luncă. Nu poa’ să țâie nimic acolo, că mănâncă și mâncarea care-o lasă în casă. Intră peste ei numai șobolani de-ăia de-ai mari. E vai de capu’ lor, intrați dumneavoastră să vedeți cum are camera aia căzută, vai de capu’ lor. Când plouă, plouă peste ei  în pat, se scoală uzi, trebuie să se scoale că se scoală uzi dimineața din pat când plouă. Le-a promis primaru’ că le face și lor măcar o cameră, să stea și ei în ea, și minte la ei de doi ani și nimic nu le face.”
“Dacă vine prefectu’ și-ți găsește loc de muncă, te ții de treabă?”
“Oriunde mă pune, acolo muncesc.”

Domnule prefect,

La dumneavoastră în fișa postului nu scrie că trebuie să bateți țara până la București, să-I găsiți de lucru fostului prefect, că e amărât și trebuie să mănânce și gura lui. Și, totuși, v-ați zbătut, l-ați scos din necaz. Pentru nenorocitu’ ăsta, din Luncilor, vă mai puteți abate o dată de la fișa postului? Vă mai puteți da o derogare de la treburile dumneavoastră importante, stringente și de neamânat?
Dacă vă dă Dumnezeu gându’ al bun, îl găsiți pe strada Luncilor, la nr. 32. Într-o gospodărie fără gard și fără casă, fără ziua de azi și fără ziua de mâine.
Cel mai facil și neghiob răspuns e că acești adulți nu vor să muncească, că sunt niște paraziți, niște foști și viitori pușcăriași ș.a.m.d. O fi așa, nu zic nu. Până acum, însă, nimeni nu le-a întins o mână, nimeni nu le-a oferit un loc de muncă. Cei mai norocoși dintre ei lucrează la POLARIS și nu cred că este cineva nemulțumit, din pricina lor.
Întreb, însă, și aștept răspuns într-un termen decent: cine, când și ce a scris în ultimele anchete sociale pe care instituțiile statului sunt obligate să le facă în astfel de mahalale de romi, și cu câtă inconștiență au lăsat acești copii, pe mai departe, pradă bolilor, mizeriei și înfometării?
Note:
1.Radu Teodorescu este unul dintre foarte puținii mei amici din mediul politico-instituțional. De aceea nu pot să-i fac rău lăudându-l la modul cretin – aveți destul exemple – și scriind altfel decât gândesc.
2.L-am urmărit pe noul prefect în niște emisiuni  lungi, cu idei puține. Cel mai mult mă bucur că la Prefectură a fost concediat șoferul și a fost angajat un “consilier pe probleme auto”. Deci, o să fie bine.

17 COMENTARII
  • Narcis DAJU 24.08.2012 la ora 9:12 am
    Deci, prefectul Teodorescu fost foarte eficient cu "săracul" de Liviu Andrei: http://pandurul.ro/Ultima%20ora/2012-08-24/Andrei+a+fost+numit+subprefect+de+Bucuresti
  • C. CUTEANU 24.08.2012 la ora 9:59 am
    Jenant...! Eu, in locul lui Andrei Liviu, m-as sinucide. Dincolo de simptomaticul situatiei de tip romanesc, aceasta intamplare penibila dovedeste nivelul de inteligenta precar al celor care ocupa scaunul de prefect si, la modul general, posturi pe care le obtin prin numiri politice. Daca Andrei stia sa faca orice altceva, in afara de a fi fripturist, la sfarsitul mandatului revenea la meseria lui; insa, cum este dovedit plagiator, ca ... cadru universitar, persista doar in domeniul in care nu trebuie sa stii ceva, ca te sustine partidul. Si se zicea ca pe timpul lui Ceausescu strungarii ajungeau intelectuali?!? Cat despre micutul Teodorescu, un alt individ ce nu pare a sti sa faca altceva decat a sta pres, taraneste, in fata cate unui politician, este o dovada a faptului ca in Romania tineretul nu e viitorul tarii. Decat sa facem parte dintr-o Romanie in care pitifelnici, ca si acest tanar complet confuz (si e de ajuns sa-l ascultati vorbind), sunt lideri ai societatii, mai bine emigram in Congo. In ultimul timp, pare-se, pana si lumea a treia ne da semnale certe de sanatate mintala superioara societatii romanesti. Aceasta inrengatura manelista, Teodorescu-ANdrei, este inca o dovada ca in politica din Gorj PSD, PNL si PD-L sunt entitati cu esenta comuna, dar cu denumire diferita. Nici nu merita a comenta asemenea decizii penibile. O sa am grija sa forwardez acest material spre presa centrala, e de un comic de nivel national. Devine tot mai evident ca USL chiar nu intelege rolul sau la guvernarea Romaniei. Si incep sa fiu de acord cu Cristoiu care sustinea deunazi ca Ponta e copil... Scarbos decor!
  • Sabina 24.08.2012 la ora 11:05 am
    Nu este prima data cand USL gafeaza. Prima data cu buna "innotatoare" de la Standul Ford (Dumitrescu) la invatamant, apoi cu Mang tot la invatamant, cu Gorun la externe si tot asa ... sa vedem la toamna cu cine ...
  • Gorjean 24.08.2012 la ora 12:10 pm
    Repet: 1. Andrei - suspect de fraudare fonduri europene 2. Andrei - a deturnat un examen de director la Balteni, dovedit in instanta, definitiv si irevocabil (vezi cazul Smarandita Copacci / Constantin Deaconescu) 3. Andrei - NESATISFACATOR dovedit si in inastanta, definitiv si irevocabil si, conform Codului de COnduita si a Statutului Functionarilor Publici, nici macar NU AVEA VOIE sa ocupe o functie publica de executie, daramite una de inalt functionar public (prefect) 4. Andrei - urmarit penal inainte de a fi prefect, NU AVEA VOIE sa ocupe o astflel de functie http://cne.ancs.ro/wp-content/uploads/2012/03/Hotarare-220-si-raport137.pdf
  • Aly 24.08.2012 la ora 18:53 pm
    Liviu Andrei nu a ocupat functii prin concurs, ci doar prin numiri politice! El si-a construit si consolidat in timp relatiile cu Calinoiu, ptr. ca a creat un post de sef de serviciu in plina criza, pentru Mircea Dafinescu, cel sustinut de ...Calinoiu! Care sunt insa motivele care au stat la baza sustinerii lui Ponta via Carciumaru, eu personal nu le inteleg. Nu inteleg nici faptul ca acest domn primar a intervenit la fostul rector Adrian Gorun sa nu mai dea la Consiliul National de Etica cartile plagiate de Liviu Andrei dupa cele ale colegei sale Monica Bîca, carti cu care Liviu Andrei a concurat si obtinut titlul de conferentiar universitar! Este vorba de : Ca 1 - Bîcă Monica - „ Teoria şi metodica educaţiei fizice şi sportului”, Editura Universitaria, (cod CNCSIS 130), 240 pag., 2006, ISBN (10) 973-742-324-0; (13) 978-973-742-324-5. Ca 2 – Bîcă Monica - „Organizarea şi conducerea structurilor specifice”, Editura Universitaria, (cod CNCSIS 130), 100 pag., 2006, ISBN (10) 973-742-326-7; (13) 978-973-742-326-9. Poate ca ar fi un subiect de interes, sa duceti cercetarea pana la capat!
  • cetatean 25.08.2012 la ora 11:32 am
    D-LE DAJU,degeaba v-o fi amic noul prefect ca nu e nici o scofala pentru Gorj cu el la Prefectura...
  • Gorj Pooll 27.08.2012 la ora 11:12 am
    Cine l-a tinut in brate tot timpul pe Liviu Andrei care iata a ajuns SUBPREFECT DE BUCURESTI??????!!!!!!! se zice ca acest individ detine DOSARE GRELE cu care a santajat la cutite pe liderii din Gorj... Plagiatorul ordinar (nr. 2?????, oare!!!!) a ajuns subprect de Bucuresti! este foarte interesant de vazut daca comisia aia fantoma il va declara in toamna,...NEVINOVAT!!! Bomboana pe coliva de care are nevoie...
  • suciu 27.08.2012 la ora 11:13 am
    Cine l-a tinut in brate tot timpul pe Liviu Andrei care iata a ajuns SUBPREFECT DE BUCURESTI??????!!!!!!! se zice ca acest individ detine DOSARE GRELE cu care a santajat la cutite pe liderii din Gorj... Plagiatorul ordinar (nr. 2?????, oare!!!!) a ajuns subprect de Bucuresti! este foarte interesant de vazut daca comisia aia fantoma il va declara in toamna,...NEVINOVAT!!! Bomboana pe coliva de care are nevoie...
  • suciu 27.08.2012 la ora 11:36 am
    Liviu Andrei sa fie adus de Ponta VICE-PREMIER! Atunci ne-am lamuri cu totii! Subprefect de Capitala este pre putin pt un CIOCOI sadea!
  • Justice 27.08.2012 la ora 12:37 pm
    Liviu Andrei nu este infirm, ca nu ar putea sa predea sportul! Nu stiu cat este de santajist, dar sforar si spagar este sigur, fapt argumentat de plecarea fortuita de la prefectura, prin restructurare, a unor persoane pregatite, cu experienta, pentru a face loc unor impostori! Chiar nasul lui Andrei, sustinea intr-un cerc de prieteni ca Liviu si-a aranjat situatia cu plagiatul si nu numai, cu o suma consistenta! Dupa pozitia ocupata, se pare ca a meritat! Concluzia: BANII VORBESC ( IRIS)
  • Narcis DAJU 27.08.2012 la ora 12:46 pm
    @) Justice 1. Daca nu ati invatat la scoala, invatati aici, la GORJNEWS: "fortuit" inseamna "intamplator", nu "fortat", nu "contrans". 2. "Banii vorbesc" face parte din repertoriul trupei Holograf, nicidecum IRIS. 3. Promovarea lui Andrei de catre Ponta e inca o dovada ca din cacatul portocaliu am nimerit in cacatul rosu.
  • KURVA POLITICA USL 27.08.2012 la ora 13:26 pm
    prin astfel de ARANJAMENTE se dovedeste STATUL MAFIOT in care traim!!! stat in care cand se vorbeste de JUSTITIE iti vine sa pui mina PE PAR (da, pe PAR, nu pe pistol, ca se lasa cu mortaciuni). ne-am inselat cu totii de ,,bunele intentii” ale USL, niste kkciosi impiedicati in propriile lor sfori! daca in toamna va veni PDLul intr-o noua formula, fiti siguiri ca Basescu va arunca peste bord CIOCOIMEA PDLista si in acest doi ani va face mai mult si mai bine decat nu poate (ne-a aratat deja ca nu vrea si nici nu poate) sa faca USL! Domnilor COLONEI circiumari si Calinoiu, va cerem scuze ca am fost trasi pe sfoara! Duceti-va pe mina MAFIEI voastre si va scapa TARA de voi!
  • C. CUTEANU 27.08.2012 la ora 14:18 pm
    Intervin si eu in discutie, dat fiind ca s-a ajuns la ceva important. Observatia este f buna! USL se auto-decredibilizeaza, parand ca nu e capabil sa guveneze,desi PD-L a fost un dezastru total. Asa se explica si ascensiunea lui Dan DIaconescu, ascensiune ce merge in paralel cu paranoia prostiei noastre aflata intr-un progres uluitor in ultimii ani. SI USL si PD-L par sa se inece in propria lor esenta post-comunista, si, daca nu se vor reforma urgent, este momentul aparitiei unor noii formatiuni politice. Oricum, si mai patetici sunt USl-istii care au avut 8 ani timp sa se reformeze in opozitie si nu au facut-o, ca dovada ca scot pe functii, ori politruci stalinisti, ori amatori...
  • Justice 27.08.2012 la ora 15:40 pm
    @Narcis 1. FORTUÍT ~tă (~ți, ~te) livr. Care are loc pe neașteptate; accidental; incidental. [Sil. -tu-it] /<fr. fortuit, lat. fortuitus Exemplificare: se astepta cineva sa fie restructurata doamna Miu, specialista pe achizitii si sa se incerce aducerea unei alte persoane, pe care o stim din Gorjnews? 2. Corect, “Banii vorbesc” face parte din repertoriul trupei Holograf! 3. Sa nu uitam ca Ponta l-a demis, vreo 2 ore! La interventia lui Calinoiu, a fost stearsa cu buretele demisia, iar Andrei a trecut de la codul portocaliu la cel ..rosu! Promovarea lui Andrei s-a facut si cu sprijinul primarului care are ceva dosare pe la prietenul Caragea, colegul lui Andrei din excursia in Olanda...
  • sandra 27.08.2012 la ora 23:36 pm
    nu la GUVERNUL ROMANIEI ar trebui sa mearga ANDREI LIVIU, profesoraS DE MINGI SCOLARE, ci la puscarie pentru: : 1. Andrei – suspect de fraudare fonduri europene 2. Andrei – a deturnat un examen de director la Balteni, dovedit in instanta, definitiv si irevocabil (vezi cazul Smarandita Copacci / Constantin Deaconescu) 3. Andrei – NESATISFACATOR dovedit si in inastanta, definitiv si irevocabil si, conform Codului de Conduita si al Statutului Functionarilor Publici, nici macar NU AVEA VOIE sa ocupe o functie publica de executie, daramite una de inalt functionar public (prefect) 4. Andrei – urmarit penal inainte de a fi prefect, NU AVEA VOIE sa ocupe o astflel de functie http://cne.ancs.ro/wp-content/uploads/2012/03/Hotarare-220-si-raport137.pdf IATA CUM USL comite absurdităţi şi tot felul de mîrşăvii complicitare. In GORJ NU AVEM O CLASA POLITICE ŞI PARTIDE. IN GORJ AVEM O CLICĂ DE BANDITI POLITICI CARE FAC JOCURILE PRIN INTERESE TRANSPARTINICE si li sae fluiera de ceea ce vede poporul... Cu ,,rezolvarile" in favoarea PDL, acesti preteni politruci isi inchipuie ca si-au aranjat situatiile, Vai de mama lor de HOTI si STANILISTI, nici nu banuiesc cate DOSARE asteapta sa-i ridice!!! Se vor duce dincolo de gratii si cu aceste complicităti de mari tilhari de aici!
  • A.N.I. 06.09.2012 la ora 13:03 pm
    Sper ca in final hotararea CNE sa fie pusa in aplicare si sa nu mai apara in declaratia de avere Prof. univ. dr. ptr. ca titlul a fost obtinut prin declaratii mincinoase asupra propriilor realizari stiintifice! Oare ptr. Liviu Andrei nu functioneaza aceeasi lege ca si ptr. Ponta, adica sa fie respectata hotararea CNE http://cne.ancs.ro/wp-content/uploads/2012/03/Hotarare-220-si-raport137.pdf
  • pornea 15.09.2012 la ora 18:05 pm
    Andrei stie cit de...ingeras este, de aceea nu va suferi din pricina asta este totusi inexplicabil cum omul asta, stalp al PDL Gorj a putut trece cu arme si bagaje la PSD!!!!!!!!! ,,Orientarile” de acest fel constituie specialitatea lui Andrusca..................
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.