Lui Călinoiu i se rupe de prietenii lui Ponta. Cazul Marius Vlaicu
Lui Călinoiu i se rupe de prietenii lui Ponta. Cazul Marius Vlaicu
InvestigatiiUltra - Scurte25 iunie 2014

victor-ponta-marius-vlaicu

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, nici nu vrea să audă de persoanele care l-au atacat în trecut. Acesta pare să nu aibă nici mamă, nici tată și nici măcar frică de Ponta, când este vorba de orgoliul său rănit.

Prietenul lui Ponta, dușmanul lui Călinoiu

Marius Vlaicu a fost mai toată viața sa politică om dedicat PSD-ului. Când Victor Ponta a descălecat la Gorj, Vlaicu l-a întâmpinat, cu brațele deschise, „pe noul Mesia al pesediștilor“, și între cei doi s-a legat o prietenie zdravănă. Unde era Ponta, era și Vlaicu și, pe atunci, tânărul Victoraș era familiarizat cu Târgu-Jiu-ul de același Marius Eremia Vlaicu.

La un meci de fotbal demonstrativ, cu scop caritabil, desfășurat în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, Vlaicu a fost în stare să scoată și ultimul ban din buzunar pentru a cumpăra tricoul în care transpirase Ponta, dar actualul premier, jenat, nu l-a mai lăsat să liciteze.

Într-o bună zi, Vlaicu, supărat că partidul îl sprijină mai mult pe Ion Florescu decât pe el, prietenul lui Ponta, a părăsit PSD-ul. La Școala Politică de la Geoagiu-Băi, actualul premier le povestea tinerilor pesediști ce s-a întâmplat cu Vlaicu, la Gorj: „Eu, astăzi, de dimineață, la Târgu-Jiu, mi-am luat cafeaua cu cel care, de azi, este șeful UNPR Gorj, pe care l-au luat de la mine, de la PSD, și i-am zis… Măi, ai înnebunit, ce te-a apucat?…<< Păi, șefu, nu mă mai ajugeam cu banii și mă duc, îmi dă o funcție acum, și în 2012 sigur vin înapoi>>… Păi, stai, nu te mai primesc în 2012“. Această relatare a lui Ponta a fost larg dezbătută, la modul ironic, de pesediști.

Vlaicu ar fi vrut, iar, în PSD

La sfârșitul anului trecut, Marius Vlaicu și-a pus cenușă în cap și, confesându-se jurnaliștilor, își exprima regretul că a părăsit partidul pentru care a muncit atât de mult. Vlaicu bătea șeaua ca să priceapă iapa, iar în cele din urmă a recunoscut, răspicat, că ar vrea să se întoarcă în partidul lui Ponta, Cârciumaru și Călinoiu.

ion-calinoiu-victor-ponta

Primarul de Târgu-Jiu a părut împăciutor, aducându-și aminte că Vlaicu a fost un om de bază al PSD, dar a arătat că nu a uitat nici el trădarea, amintind de revolta împotriva lui Călinoiu. Cârciumaru dădea de înțeles că, dacă toți liderii PSD Gorj vor fi de acord, Marius Vlaicu ar fi reprimit în partid. Călinoiu nici măcar nu a vrut să audă de o asemenea variată, spunând tranșant că nu vede rostul revenirii lui Vlaicu alături de vechii colegi.

De ce nu-l înghite Călinoiu pe Vlaicu

La alegerile din 2012, Marius Vlaicu a candidat din partea UNPR pentru șefia Consiliului Județean, deci împotriva lui Ion Călinoiu. Fostul pesedist nu s-a sfiit să arunce vorbe grele la adresa actualului președinte al CJ Gorj, pe care îl prezenta ca unul dintre vinovații pentru subdezvoltarea județului. UNPR-ul condus de Vlaicu a obținut cam 3% din voturi, dar a reușit să câștige două primării.

CV-ul impresionant al lui Marius Vlaicu

Cum – necum, se poate observa cu ușurință că Marius Vlaicu a avut o activitate intensă și foarte variată, influențată clar de mediul politic. Asfel:

-1997-2000 – inginerul Marius Vlaicu a lucrat la Consiliul Județean Gorj;

-2000-2001 – salariat DSC Târgu-Jiu, din cadrul Primăriei Târgu-Jiu;

-2001-2003 – director general la Direcția pentru Tineret și Sport;

-2003-2004 – inginer CNLO;

-2004-2005 – salariat Prefectura Gorj;

-2005-2008 – director S.C. Parc Industrial Gorj S.A. Bumbești-Jiu;

-2008-2010 – salariat UCB Târgu-Jiu;

-din 2010 – inginer SNLO.

De curând, Marius Vlaicu a devenit președintele Asociației Județene a Mediatorilor Gorj.

6 COMENTARII
  • costy 25.06.2014 la ora 12:26 pm
    VLAICU CARE A BARFIT SI BARFESTE PE TOATA LUMEA? CIRCIUMARU SI CALINOIU NUAU DE CE SA-L MAI PRIMEASCA IN PSD. DACA ISI TINEA GURA POATE CA LA ACESTA ORA AVEA SI FUNCTIE IN PSD.
  • tavi 26.06.2014 la ora 13:23 pm
    Daca ii lace mirosul de c....se intoarce langa gunoiele alea .
  • paganel 28.06.2014 la ora 11:41 am
    vlaicu e corect iar de ion seful sefilor nul vrea ca e corect . lui ion cel mare ai trebuie pungasi linga el. ioane pe cind te vedem la dna ne ai pus pe butuci gorjul
  • paganel 28.06.2014 la ora 11:42 am
    vlaicu e corect . ion cel mare vrea sa fie pungas ca asa sta treaaba cu el
  • paganel 28.06.2014 la ora 11:59 am
    ion cel mare baronul de gorj ce se vrea pe oltenia nul vede bine pe vlaicu pt ca poate sa ia locul maine poimaine la votari. ne am saturat de ei dute ioane cu adjunctii tai domnul goe si ciprian ial ssi pe vaacaru si plecati cu toti la dna
  • Ionescu 28.06.2014 la ora 21:16 pm
    Se vede cum Vlaicu asta a stat in functie care 1 an , ca si-a dat lumea seama ca e un gandac ca toti politicienii din romania, care sug banii statului si nu ceea ce ar trebui. Vlaicu asta e mare profesor universitar dar el nu stie 2 vorbe din materia pe care o preda...terminat cu acest Excroc ordinar !
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.