Luminița Popescu, pasibilă de doi ani de închisoare pentru fals în declarații!   
Luminița Popescu, pasibilă de doi ani de închisoare pentru fals în declarații!  
InvestigatiiUltra - Scurte6 noiembrie 2014

 

Atât Luminița Popescu cât și soțul ei oficial, Ion Popescu, se numără printre mebrii fondatori ai Fundației Institutul Universitar Constantin Brâncuși, o structură înființată de Adrian Gorun în scopul privatizării UCB și pentru devalizarea patrimoniului universității de stat. Dacă acest plan pervers va reuși, Luminița Popescu va obține din patrimoniul UCB o cotă parte egală cu a clanului Gorun, care are tot doi membri fondatori, pe Horațiu și Elena – Gabriela Gorun.
insert-1
Alături de ei, s-a aflat ca membru fondator și Dobre Grigore, patronul S.C. ZEUS S.A., firma căreia Gorun i-a dat un contract de peste 200 miliarde lei vechi, bani publici (cu actele adiționale cu tot), pentru a realiza clădirea din Debarcader, ce trebuia să fie gata din 2011. După recenta descindere a oamenilor legii la UCB, Gorun a dat ordin să se înceapă, intempestiv, cursuri în clădirea neterminată de la Debarcader, deși acolo nu sunt întrunite condițiile minimale desfășurării procesului instructiv – educativ.
ucb debarcader
 
În acest fel, Gorun speră să înșele procurorii, creând aparența utilizării judicioase a sutelor de miliarde alocate pentru realizarea acelei clădiri.
Îngrijorător pentru Gorun este că afaceristul Dobre Grigore a fost deja condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, într-un alt dosar!
Deși este mebru fondator al FIUCB, Luminița Popescu a uitat să-și precizeze această calitate în declarația de interese. Pentru fals în declarații, Luminița Popescu și ceilalți riscă până la doi ani de închisoare!
plg-fals-in-declaratii
Apetența pentru fapte infracționale a lui Gorun și a Luminiței Popescu rezultă și din contractul de închiriere semnat de FIUCB cu Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Horticolă. Directorul acestei entități în faliment, Ion Călinoiu, a activat alături de soție și de fiică la UCB. Deși Stațiunea e în faliment, și-a permis să încheie un contract profund ilegal, prin care a închiriat FIUCB spații în suprafață de 356 mp contra a 712 lei pe lună. Mai mult, o parte dintre aceste spații erau deja închiriate și către UCB!!! Aceste aspecte le vom detalia, pe larg, într-o altă anchetă de presă.

2 COMENTARII
  • cosmin_stejar 08.11.2014 la ora 12:19 pm
    DNA , grabeste-te , borfy a fost aleasa , gorunul cauta soarele , i se strica futosinteza !
  • cosmin_stejar 26.11.2014 la ora 14:30 pm
    La puscarie cu Gorun buldozeristul si ******* care se crede inginera ! Huuuuuoooo !
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.