Mă intitulez Caragea și mai am un singur dor: gradul de chestooor!
Mă intitulez Caragea și mai am un singur dor: gradul de chestooor!
Opinii26 septembrie 2013

viorel salvador caragea

 Ultima vizită în Gorj a lui Ponta a fost deosebit de rodnică. Întâi, ca dovadă a simpatiei sale pentru noi, gorjenii, premierul a fost de acord că poate începe un nou an școlar, ca și cum, dacă s-ar fi împotrivit, ar fi continuat vacanța sau n-ar mai fi venit toamna. Mare om de stat, ce mai încoace și-ncolo!
Apoi, ultimul lot de ziariști pupincuriști care nu aveau, încă, ANL-uri, și-au primit cheile chiar de la premier. Emoționat, Ponta a uitat să precizeze că banii pentru blocurile cu pricina au fost alocați de Udrea și că, cât va fi el premier și Cârciumaru primar, nu prea se-arată să se mai găsească vreun leuț, pentru asemenea investiții. După aceste momente protocolare, îmbibate cu o profundă semnificație istorică, preacuviosul Ponta și-a făcut timp să bage sub patrafir, pe rând, la spovedit, nu junioarele de la TSD, ci niște berbeci de-ai bătrâni, numai buni de descăierat. Ce le-a zis, ce nu le-a zis Ponta nu se știe, cert e că Marin Condescu și Florin Cârciumaru au ieșit învingători din confruntarea cu Laurențiu Ciurel și Ion Călinoiu. Cel puțin pentru moment, poziția lui Condescu de șef al FNME și de președinte la Pandurii pare să se fi consolidat. Mai mult, își permite, deja, aroganța de a elimina din staff-ul său liderii sindicali, în frunte cu Rușeț, care se apucaseră, deja, să-i mănânce coliva pe la sticlăria lui Răitaru. Cel mai de râs sunt cei doi – trei ziariști care în ultimele luni au scris aproape zilnic, cu spume la gură, despre Condescu. Se pare că “Ciocu’ mic!”, ordinul dat de Ponta, e valabil și pentru ei, și pentru mogulii lor. Vedeți, de-aia îmi place mie în democrație, că ziariștii sunt disciplinați și scriu doar când și ce li se cere.
La ora asta, Călinoiu turuie pe toate posturile de radio și TV că el nu e de acord cu protocolul dintre FNME și USL și că nu e loc de vreo împăcare cu Condescu. Cel mai greu îi e să accepte că, după ce se lăudase pe te miri unde că arestarea lui Condescu e perfectată în cele mai mici detalii, Cârciumaru  a punctat din nou decisiv, pentru omul lui. Prin urmare, Călinoiu mai are de așteptat până când va putea savura, din loja lui Condescu, un meci al Pandurilor, cu Ciurel în stânga sa. Și, dacă tot veni vorba de fotbal, nu știu cum se face că nimeni nu se-ndură de Călinoiu să-i spună că e în offside clar. E martor tot stadionul!
Armistițiul impus de Ponta are în vedere, mai mult ca sigur, și dosarele penale pe care Caragea apucase să i le deschidă lui Condescu. Ele îi pică numa’ bine celui mai prost doctor inginer din istorie. Adică “știți, dom’ premier, eu de-nchis la loc pot să le-nchid, la o adică pot chiar să le dau foc, da’ mă faceți și pe mine chestor, dom’ premier, că mi-ar fi drag să fiu și io chestor, dom’premier!…”

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.