Măcel pe Jiu. Lac distrus de mafia balastierelor, la Bumbești
Măcel pe Jiu. Lac distrus de mafia balastierelor, la Bumbești
exportInvestigatii4 martie 2016


Sute de tone de pește, dintr-un lac adiacent râului Jiu, din zona Bumbești, care constituie atracția a nenumărați pescari, pot rămâne pe uscat în zilele următoare. Practic,  lacul urmează să fie distrus de S.C. METAL COLECT PROD S.R.L. , care deja a deviat cursul Jiului, prin construirea unui dig temporar, pentru a preleva sorturi chiar din fosta albie. Până acum câteva zile, un braț al Jiului ajungea în coada lacului și îl alimenta cu apă. Recent, brațul respectiv a fost mutat, iar lacul a început, deja, să sece, văzând cu ochii. Apa rămasă în lac probabil că o va lua la vale, deoarece S.C. METAL COLECT PROD S.R.L. va excava chiar la coada acestuia.
Iată cum erau configurate brațele Jiului, și cum alimentau ele acel lac, înainte de a fi deviate de S.C. METAL COLECT PROD S.R.L.

Acum, prin zona fostelor brațe care alimentau lacul nu mai curge niciun firicel de apă, pentru că între timp a apărut acest dig care a deviat total cursul Jiului.

fosta albie a jiului
Iată și un clip video, realizat la fața locului, în care se poate vedea că Jiul nu mai are nicio legătură cu lacul.

La coada lacului, avem deja luciu de … pământ, în loc de luciu de apă. Apa rămasă o va lua, probabil, la vale, deoarece urmează să se facă excavații chiar în coada lacului.
coada lacului
Această crimă ecologică se întâmplă pentru ca balastiera de lângă lac a firmei METAL COLECT PROD S.R.L. să aibă ce ”măcina”. Puiu Mihai, patronul acestei firme, este cunoscut ca ”donator” fruntaș al PSD-ului și al directorilor de instituții publice cu atribuții în domeniul protejării apelor și al mediului.

Teodor Popescu 

Directorul Popescu, de la ”APE”: ”Asta-i natura, ce să-i facem!? Ăla nu e lac și n-are nicio legătură cu Jiul!”

Teodor Popescu, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor, ne-a dat un punct de vedere halucinant, care dovedește că în loc să apere apele din Gorj, îi apără pe cei care au ajuns multimilionari în euro măcelărind cursurile de apă:

”În legătură cu lacul… Nu intră Jiu-ntr-un lac. Pentru că, de fapt, lacu-i lac. Cursu’ de apă e cursu’ de apă, pe legea apelor. Ce să vă zic io? Cum să scadă cursu’ de apă în lac? N-are nicio legătură cu Jiul. Ăla nu-i lac, să fie clar! Asta-i natura, ce să-i facem!?”

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.