Mădălina Berbecel suge din bugetul Pandurilor, cu voie de la DNA și aprobare de la Condescu
Mădălina Berbecel suge din bugetul Pandurilor, cu voie de la DNA și aprobare de la Condescu
Investigatii14 decembrie 2012

Nu mai e niciun dubiu, Marin Condescu căpuşează Clubul de Fotbal Pandurii Tg-Jiu! Cel puţin asta reiese dintr-o anchetă a DNA care relevă faptul că o firmă dintre cele controlate de liderul sindical prin intermediul partenerei sale de afaceri, Mădălina Berbecel, a închiriat trei autoturisme Mercedes Benz ML clubului de fotbal. Ceea ce trebuia remarcat de către procurorii anticorupţie este faptul că atribuirea contractului a avut loc chiar înainte ca cele trei SUV-uri să fie înmatriculate. Tranzacţia a fost perfectată de cele două părţi, Clubul de Fotbal Pandurii Tg-Jiu şi Romriviera Group SRL, prin reprezentanţii acestora, Marin Condescu şi Mădălina Berbecel. Paradoxal, anchetatorii au considerat că nu se impune începerea urmăririi penale împotriva boss-ului de la sindicate.

Condescu şi Berbecel, audiaţi de către DNA în cazul ML-urilor închiriate de Clubul Pandurii

În decembrie, anul trecut, Federaţia Naţională a Muncii, prin preşedintele său, Constantin Creţan,  a sesizat Biroul Teritorial Tg-Jiu al DNA să facă unele cercetări cu privire la presupuse fapte de corupţie comise de Marin Condescu. Sesizarea avea la bază un articol din presa locală în care se specula faptul că liderul sindical primise ca şi „recompensă” din partea unei firme, un jeep Mercedes ML, în schimbul facilitării încheierii unor contracte la fostul Complex Energetic Turceni.

Ancheta procurorilor anticorupţie nu a putut confirma cele relatate în presă, însă a scos la iveală aspecte cel puţin la fel de grave cu privire la provenienţa autoturismului cu care se plimba Condescu.

Astfel, în cursul cercetărilor s-a stabilit că în luna august 2011, între societatea Romriviera Group şi Clubul Sportiv Pandurii Lignitul Tg-Jiu a fost încheiat un contract de locaţiune având ca obiect închirierea a trei autoturisme Mercedes Benz ML 300. Din partea clubului de fotbal, contractul a fost semnat de către preşedintele Consiliului de Administraţie, Marin Condescu, iar firma Romriviera a fost reprezentată de către Mădălina Berbecel.

Din documentele cauzei se deduce că afacerea a fost „premeditată” de cei doi, Marin Condescu şi Mădălina Berbecel, deoarece contractul de închiriere a fost parafat imediat după ce cele trei autoturisme au fost achiziţionate în leasing. De altfel, procurorii au stabilit că unul dintre autoturisme a fost înmatriculat după 20 de zile de la încheierea contractului. Atât Mădălina Berbecel, cât şi Marin Condescu au fost audiaţi de către procurorii DNA, liderul sindical recunoscând că a folosit în repetate rânduri cele trei autoturisme închiriate de la Romriviera.

Cum se scurg bani de la instituţiile statului spre firma partenerei de afaceri a lui Condescu

Concluzia procurorilor a fost aceea că nu se poate dispune începerea urmăririi penale împotriva preşedintelui FNME şi al Clubului Sportiv Pandurii Lignitul Tg-Jiu. Ce le-a scăpat, probabil, procurorilor DNA este tocmai faptul că Mădălina Berbecel este partenera de afaceri a lui Marin Condescu, iar banii de la instituţiile de stat cu care este finanţat clubul de fotbal se scurg în cel puţin una din aceste firme – Romriviera Group.

Mădălina Berbecel este administrator oficial în cel puţin două societăţi care au legătură cu clubul de fotbal sau sindicatele. Societatea Tursind Min SRL, care-i are printre asociaţi pe Olservmin SRL (firma sindicatelor miniere), Pandurii Târgu-Jiu, Federaţia Centrală Naţională Minieră şi Sindicatele Miniere Oltenia şi firma Planxpert Events SRL Bucureşti – cea care a organizat câteva evenimente în parteneriat cu clubul de fotbal, sau sindicatele din minerit, la hotelul Mina din Rânca, sunt administrate de Mădălina Berbecel. La o altă societate, Caesar 76 SRL, aceasta este parteneră chiar cu Marin Condescu, cei doi deţinând în cote egale părţile sociale ale acesteia.

Romriviera Group SRL, cea care a încheiat contractul cu Clubul Pandurii, îl are ca unic asociat pe un cetățean portughez, Emidio Mendez, însă Mădălina Berbecel este împuternicită prin mandat special să administreze această societate. Şi un ultim amănunt, pentru procurorii DNA, toate aceste firme, exceptând-o pe cea cu sediul în Bucureşti, îşi desfăşoară activitatea într-un apartament din Tg-Jiu, coincidenţă, sau nu, tocmai reşedinţa din buletin a Mădălinei Berbecel.

2 COMENTARII
  • gica 15.12.2012 la ora 15:11 pm
    nu suge bugetul Pandurilor, suge la Condescu . Prietenii stiu ce .
  • coco 20.12.2012 la ora 12:39 pm
    Nu trebuie sa traiasca si aia mica din ceva...Apropo: verificati daca USMO a fost trecuta pe persoana fizica Madalina .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.