Mafia executorilor bancari loveşte crunt
Mafia executorilor bancari loveşte crunt
Investigatii10 martie 2011

Apartament de 3 miliarde, vândut de BCR Târgu Jiu cu 270 milioane!

GORJNEWS vă dezvăluie o posibilă reţea de crimă organizată, din care fac parte funcţionari şi executori bancari, magistraţi şi alţi domni „de bine”, care ajung să arunce oameni în stradă şi să le cumpere casele în care locuiesc la preţuri infime, de sub 10 la sută din valoarea de piaţă.
Algoritmul e simplu: banca îţi acordă creditul şi, imediat cum te poticneşti şi nu îţi achiţi câteva rate, îţi scoate la licitaţie imobilele cu care ai girat. În instanţă, dosarul prin care încerci să conteşti executarea silită ajunge la un judecător „anume desemnat”, care ştie ce are de făcut, ca să nu încurce bunul mers al lucrurilor, şi dă de fiecare dată dreptate băncii. Executorul bancar organizează licitaţia de vânzare a imobilului pus gaj, şi are mare grijă să nu afle de licitaţie decât cine trebuie. Se înscrie doi şmecheraşi, unul pe post de iepure,licitează la mişto şi cumpără imobilul pe nimica toată. Apoi, ura şi la gară!

Judecătoarele Stănculete, Tufan şi Surdoiu au încuviinţat abuzurile BCR-ului

Exact aşa a păţit Titel Surdoiu, din Târgu Jiu. În 2005 a pus gaj la BCR apartamentul de 4 camere din Târgu Jiu în care locuieşte, girând-o, astfel, pe cumnata sa, Teodora Surdoiu, pentru obţinerea unui credit de 3,7 miliarde lei, pe firma pe care o administra. Câţiva ani la rând, debitoarea îşi achită ratele. Mai mult, Fondul de Garantare a Creditelor pentru  Întreprinderile Mici şi Mijlocii achită, în contul firmei cu pricina, 2,4 miliarde lei vechi. Totuşi, în 2009, BCR Târgu Jiu găseşte de cuviinţă să demareze executarea silită pentru suma de 3, 7 miliarde lei vechi, exact valoarea creditată iniţial, ca şi cum nu s-ar fi restituit nimic!!!
Victima încearcă să obţină în instanţă blocarea executării silite. În trei dosare diferite, judecătoarele Carmen Georgeta Ioana Stănculete, Ramona Bianca Tufan şi Mihaela Surdoiu dau, pe rând, dreptate BCR-ului. Între timp, se organizează licitaţia de vânzare a apartamentului.

Executorul Spineanu, prins şi el cu ocaua mică

Executorul Marius Spineanu semnează pe 10 februarie 2010 o publicaţie de vânzare imobiliară cu numărul 29 în care aducea la cunoştinţă faptul că urma să aibă loc vânzarea la licitaţie publică a unui apartament cu patru camere ce fusese evaluat la suma de 2,3 miliarde de lei vechi. Curios, acelaşi executor eliberează o altă publicaţie de vânzare, cu acelaşi număr de înregistrare şi aceeaşi dată, adică tot nr. 29 din 10 februarie 2010, susţinând că, „întrucât nu au fost oferte de cumpărare”, preţul de începere a licitaţiei se diminuează cu 25 la sută şi se stabileşte la suma de 174.492 lei”, adică 1,7 miliarde de lei vechi.

Cum a decurs licitaţia

În data de 3 iunie 2010, acelaşi executor judecătoresc încheie procesul verbal de licitaţie imobiliară, în care se precizează că au depus oferte de cumpărare a apartamentului Cosmin Cernitoiu, din Târgu-Jiu, care a oferit 180 milioane lei vechi, şi Daniel Stoica, din Craiova, ce oferea 177 milioane lei vechi. Nici unul dintre cei doi nu oferise valoarea minimă de la care pornea licitaţia, adică 1,7 miliarde de lei vechi. „În aceste condiţii, licitaţia porneşte de la cel mai mare preţ oferit, adică suma de 18.000 de lei (180 milioane de lei vechi), conform ofertei domnului Cernitoiu Cosmin”, după cum se arată în procesul verbal de licitaţie publică.
„Domnul Stoica a făcut oferta de 19.000 de lei, d-nul Cernitoiu a oferit suma de 20.000 lei, în continuare d-nul Stoica a oferit suma de 21.000 lei, d-nul Cernitoiu a oferit suma de 22.000 lei”. În acest fel, cei doi au licitat valoarea apartamentului, oprindu-se la 27.000 lei, sumă oferită de Cernitoiu. Fără nici o jenă, s-a şi adjudecat licitaţia, fiind declarat câştigător Cernitoiu. N-au mai contat contestaţiile la executare existente pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu. Executorul a semnat imediat documentul prin care Cernitoiu devenea noul proprietar al apartamentului de patru camere, la un preţ derizoriu, de sub 10 la sută din valoarea de piaţă.

Executorul: „am vândut apartamente şi mai ieftin” (!!!)

Marius Spineanu, executorul care susţine că nu l-ar cunoaşte pe cel care a câştigat licitaţia, admite totuşi că locuinţa s-a vândut la un preţ speculativ. „Într-adevăr, din cauza speculanţilor care au venit la licitaţie s-a vândut la un preţ foarte mic. Asta e procedura, deoarece Codul de Procedură spune că, după a doua licitaţie, se vinde la cel mai mare preţ oferit”, afirma executorul judecătoresc. Tot el mai adaugă că situaţia de faţă nu este unică, întrucât, spune executorul, „au fost cazuri în care am vândut la 30%, şi la 15% şi la 10%”. Cât despre alte „amănunte”, aşa cum sunt etichetate detaliile financiare de către executor, Spineanu refuză să comenteze, lăsând suspiciunile să planeze asupra licitaţiei.

Surprize-surprize, după licitaţie

Constatând că, atâta timp cât pe rolul instanţelor de judecată încă se afla contestaţia la executare, Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară i-a refuzat în mod repetat intabularea noii proprietăţi, Cernitoiu l-a ofertat pe Titel Surdoiu, nimeni altul decât victima întregii reţele, să îşi cumpere din nou apartamentul, de la el. „M-a căutat Cernitoiu şi mi-a propus să îmi vândă el mie apartamentul meu, cu 800 de milioane, explicându-mi că din acea sumă trebuie să le dea şi dreptul celor de la BCR, care-l ajutaseră să facă toată mânăria şi să-mi cumpere apartamentul meu de 3 miliarde cu doar 270 milioane lei vechi. Iniţial am fost tentat să-i fac flagrant, dar aveam indicii că dosarul va fi soluţionat favorabil de către Tribunalul Gorj”.

Când judecătorii nu judecă strâmb, Zeiţa Dreptăţii se bucură

Aşa s-a şi întâmplat. La 02 martie a.c., judecătorii Vasile Ghimiş, Angela Cîlniceanu şi Doina Tudosie au făcut dreptate, admiţând recursul şi anulând toate formele de executare silită!

Deloc lipsit de relevanţă este faptul că Cernitoiu Cosmin este cadru didactic asociat la Universitatea
„Constantin Brâncuşi”, care se dovedeşte încă o dată un spaţiu al elitelor de tot felul… Contactat telefonic de GORJNEWS, nu a binevoit să răspundă. Probabil că răspunde doar executorilor bancari, să afle ce licitaţie i–au mai pregătit.

1 COMENTARII
  • Mafia executorilor bancari | Despre Jand 21.03.2011 la ora 3:08 am
    [...] aici Pentru ca nu s-a dat OK-ul de sus de mafia de la banci nu se va atinge nimeni. Este ceva in genul [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.