Mai buzat ca oricând: Călinoiu, în grevă "folclorică" de inimă rea, pentru Ciurel
Mai buzat ca oricând: Călinoiu, în grevă "folclorică" de inimă rea, pentru Ciurel
InvestigatiiUltra - Scurte25 august 2014


Nici nu sfârșise DNA-ul de comunicat oficial că toate drumurile lui Ciurel duc către pușcărie, că la Târgu Jiu se și dăduse startul la paranghelii pe bani publici: Festivalul Internațional de Folclor și Festivalul Berii. Singura căpetenie locală care s-a decis să poarte doliu, preventiv, pentru Ciurel, și să chiulească de la cele două festivaluri, a fost președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu. Oricum, întâiul agronom al județului nu se vindecase pe deplin după muștruluiala publică primită anul trecut, de la delegațiile străine care s-au plâns că au făcut foamea la Târgu Jiu. De unde rezultă că Călinoiu fură și din porția străinilor, nu doar din farfuria noastră, a gorjenilor.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, a dat ceva palpitații simpatizanților și membrilor de partid. Călinoiu nu scapă, de ani buni, ocazia de a ieși în fața oamenilor, profitând la maxim de desfășurarea diverselor manifestări cultural-sportive, dar, de la o vreme, se cam face nevăzut. Situația pare cel puțin ciudată pentru un om ce adora să fie în fața mulțimilor.
Cu câteva zile în urmă, în Gorj a avut loc a XII-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor, și toată suflarea populară, civilă și militară a urbei numită Târgu-Jiu se aștepta ca Ion Călinoiu să iese în față și să ne spună vorbe frumoase. A belit privitorul ochii până i-au dat lăcrămile, însă, nici urmă de Ion Călinoiu. Prezenți la festivitățile de deschidere ale festivalului au fost Florin Cârciumaru, Ciprian Florescu și Alin Văcaru, ca și reprezentanți de seamă ai comunității. Nici urmă de Călinoiu, iar admiratorii au început să intre la griji… „Ce o fi cu dragul nostru președinte al Consiliului Județean?“
festivalul international de folclor
Nu era nimic, președintele Călinoiu este bine, sănătos, dar în loc să apară în fața oamenilor, a mers pe la un post de radio, cu scopul de a-și declara susținerea pentru Ciurel. Festivalul fuse, fuse și se duse, iar la festivitățile de încheiere nu au fost prezenți nici Ion Călinoiu, nici Florin Cârciumaru, cei doi având treburi mai importante, la un congres al PSD ce se desfășura la Tulcea.
Totuși, de ce nu a apărut Călinoiu la festival? Doamnelor și domnilor, stimați votanți, din cauză de nervi! Anul trecut, cu ocazia festivalului, delegațiile Turciei și Macedoniei l-au făcut de râs pe Călinoiu chiar în Sala Maură a Prefecturii, în fața ziariștilor și a întregii țări.
Călinoiu a luat cuvântul și, după ce a elogiat foarte mândru manifestarea, a avut proasta inspirație să le acorde și invitaților posibilitatea de a-și spune impresiile despre vizita de la Gorj. Ce a urmat a fost de groază pentru Ion Călinoiu… Reprezentanții Turciei și Macedoniei s-au plâns că au făcut foamea la Gorj, iar președintele Consiliului Județean Gorj, livid, a dat vina pe organizare…!
„Copii din şapte ţări au făcut foamea la festivalul lui Călinoiu
Artişti populari din şapte ţări, în mare parte copii şi tineri, veniţi la Târgu Jiu pentru a participa la festivalul internaţional de folclor, au plecat din Gorj cu amintiri plăcute, dar cu burţile goale. La festivitatea de final, şefii delegaţiilor au fost invitaţi să spună la microfon cu ce impresii pleacă din judeţ. Nu mică i-a fost mirarea lui Ion Călinoiu, ca principal organizator, să audă că străinii au făcut foamea în Gorj.
„Copiii noștri, dansatori, au nevoie de mâncare pentru a face spectacol, lucru care nu s-a întâmplat la Târgu-Jiu. Mâncarea a fost foarte puțină“ a concluzionat, iritat, reprezentantul delegației Turciei. Reprezentanții „folcloriștilor“ din Macedonia au încercat să fie „mai dulci“ și au spus: „România este afectată de subzistență!“ Sursa: PANDURUL
Atitudinea domnului președinte nu miră pe cunoscători, pentru că domnia sa nu mai participă nici la meciurile de fotbal ale echipei Pandurii. Imediat după alungarea lui Marin Condescu, Ion Călinoiu „s-a înființat“ în loja principală a stadionului, dar, de o vreme bunicică, președintele Consiliului Județean pare a fi uitat drumul către Complexul Sportiv.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.