Mai NESIMȚIT decât prevede legea: Marius Boeriu
Mai NESIMȚIT decât prevede legea: Marius Boeriu
Investigatii4 decembrie 2014


Primul caz din campania ”Cu nesimțirea la control!”, este al domnului Marius Boeriu, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj.
În timp ce se afla într-un concediu medical obținut abuziv, în baza unor afecțiuni medicale cel mai probabil inventate, Marius Boeriu a participat la numeroase acțiuni politice și de campanie electorală ale PSD Gorj.
În baza acestei anchete de presă, organele de urmărire penală au obligația de a cerceta cum și-a obținut Boeriu concediu medical pentru ultima săptămână de campanie electorală, cum și unde și-a petrecut zilele de refacere medicală. Doar niște procurori înfrățiți cu infractorii nu vor descoperi concursul de infracțiuni.
Mai mult, întrucât este funcționar public și legislația în vigoare îi interzice cu desăvârșire implicarea în orice fel de acțiuni cu caracter politic, GORJNEWS și Grupul de Acțiune în Interes Public vor petiționa prefectul de Gorj, Ministerul Sănătății și Agenția Națională a Funcționarilor Publici, solicitând adoptarea măsurilor legale față de Boeriu.
Ideea inițierii acestei campanii a apărut ca urmare a atitudinii total nesimțite afișate de o serie de șefi de instituții, surprinși de reprezentanți ai mass-media că participau la întruniri politice în timp ce trebuia să se afle la locurile lor de muncă.
Unul dintre ”bagabonții” susținuți politic, care au sfidat ziariștii, este Marius Boeriu. Filmat marți, 04 noiembrie, în plină campanie electorală, la sediul PSD Gorj, unde nu avea ce căuta ca funcționar public și ca șef de instituție publică aflat în timpul orelor de serviciu, Boeriu a reacționat cretin: ”am fost invitat pentru a rezolva problemele de sănătate ale județului Gorj”. Pe cale de consecință, rezultă că județul Gorj a fost bolnav și că Boeriu l-a însănătoșit nu internându-l în spital, ci stând în genunchi în fața stăpânilor săi politici, în templul PSD-ului. Pentru că reporterițele au fost halucinate de explicația lui Boeriu, directorul DSP nu s-a sfiit să le tamponeze: ”Da, aveți ceva-mpotrivă?”…
[youtube]W9rqHiA0S64[/youtube]
După ce a fost mediatizată această abatere gravă de la lege a lui Boeriu, și-a făcut rost de concediu medical. În răspunsul remis GORJNEWS, Boeriu refuză să prezinte documentele aferente acestui concediu medical, dar le vom obține în justiție, întrucât documentele care atestă săvârșirea unor abuzuri și ilegalități nu intră în categoria celor exceptate de la liberul acces. Or bolnavul închipuit, medicii care i-au eliberat documente medicale false și șefii săi din Ministerul Sănătății ce i-au aprobat concediu medical de campanie electorală trebuie să răspundă.
raspuns boeriu 1
 
Boeriu a fost atât de suferind încât s-a plimbat prin județ îmbrăcat în roșu, de atâta emoție, în campanie electorală, alături de camarazii săi de conjunctură din PSD. Iată-l în 12 noiembrie, pe când se afla în concediu medical, prezent la Rovinari, la acțiunile PSD.
BOERIU marius
BOERIU marius
BOERIU marius
Din fotografii reiese clar că Boeriu a îmbinat utilul cu plăcutul, exersându-și și abilitățile de vrăjitor… 🙂
Tot în concediu medical era Boeriu și în data de 14 noiembrie, când a participat, la Muzeul Județean, la o altă reuniune electorală a PSD Gorj.
În lumina acestor dezvăluiri, situația funcționarului public Boeriu este cât se poate de gravidă, prezentând pe alocuri chiar și umflături, dacă avem în vedere următoarele prevederi legislative:
– Legea nr. 7 din 2004 privind Codul de conduita a functionarilor publici
Art. 3 Principiile care guverneaza conduita profesionala a functionarilor publici sunt urmatoarele:
e) impartialitatea si independenta, principiu conform caruia functionarii publici sunt obligati sa aiba o atitudine obiectiva, neutra fata de orice interes politic, economic, religios sau de alta natura, in exercitarea functiei publice;
Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici
Art. 44 (3)Functionarii publici au obligatia ca, in exercitarea atributiilor ce le revin, sa se abtina de la exprimarea sau manifestarea publica a convingerilor si preferintelor lor politice
Art. 77 (2)Constituie abateri disciplinare urmatoarele fapte:
h)desfasurarea in timpul programului de lucru a unor activitati cu caracter politic. 
Vom reveni.

6 COMENTARII
  • Ion Popescu 04.12.2014 la ora 11:40 am
    Ramane sa ajungem in situatia in care, si in judetul Gorj, activitatea independentilor din Justitie sa fie ... independenta, impartiala, legala, constitutionala. Dupa parerea mea, mai avem mult de asteptat. Si pentru ca opinia ziaristilor a fost ... inexistenta; multa vreme.
  • gorjanul 04.12.2014 la ora 12:16 pm
    Doctorul Boieriu a facut in viata lui vreo injectie ? Ca de prin 1996 numai prin birouri a stat , in functii administrative de conducere . Oare are vreo legatura cu actul medical in afara de afectiunile la genunchi ?Numai in genunchi a ,,,,,lucrat .
  • DREPTATE PANA LA CAPAT 04.12.2014 la ora 12:32 pm
    Felicitari domnule Daju pentru tot ceea ce faceti pentru noi gorjenii.Sunteti poate singurul ziarist din gorj impartial,va urmaresc de fiecare data cu atentie toate articolele publicate din care reiese profesionalismul si impartialitatea!in legatura cu acest articol nu pot sa spun decat ca gunoaie ca acest doctoras pesedist ar trebui sa fie rase din institutiile statului.
  • Radu 04.12.2014 la ora 13:00 pm
    aceste lepre gen Boeriu trebuie starpite din institutiile statului.nu e singur,ca el sunt majoritatea directorilor din gorj,niste slugoi nenorociti cum e tudor sau isfan.unii ca astia sunt in stare sa calce si pe cadavre numai sa ramana pe functii.ii vezi cum se plimba prin oras cu masinile institutiilor ,pe la restaurante barurii,oamenii zici ca sunt intr-un vesnic concediu.cand ajung la locul de munca sunt zmei,terorizeaza angajatii de parca ei ii platesc!au ajuns la un tupeu de neimaginat,se cred zeii acestor institutii pe care le conduc..oameni buni trebuie sa starpim aceste jeguri ale societatii,trebuie sa luam atitudine si orice abuz trebuie raportat la organele abilitate.propun domnului Daju sa creeze special un forum unde fiecare cetatean angajat sau somer sa-si spuna pasurile,sa aduca dovezi sau martori sa-i infundam pe acesti slugoi comunisti!PUIE MSD
  • JUSTITIE DREAPTA 04.12.2014 la ora 13:02 pm
    Felicitari d-le Narcis Daju pentru verticalitate, lucrurile s-au intamplat asa cum le-ati descris in articolul de mai sus, dar acest ,,suspect" de la aceasta institutie trebuie sa raspunda si pentru alte fapte dubioase ( vezi art. din Pandurul).Va rugam sa continuati seria dezvaluirilor si cu ceilalti directori-functionari publici care au facut campanie electorala contrar legi. ANFP BUCURESTI se aude!
  • Vlad Tepes 05.12.2014 la ora 7:45 am
    acest traseit politic trebuie dat urgent afara din sistemul sanitar,sa-si dea demisia ca daca vine cine trebuie si il descoase putin cred ca se duce la racoare si mai ia cu el si pe mana lui dreapta cu care se sterge la fund,vestita doamna Botanel actuala Ivanov fosta nu mai stiu cum,ea si cu tariceanu au performanta sa tina peste 4 relatii conjugale oficiale esuate :)
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.