Mândria de a fi pandur, la naţională
Mândria de a fi pandur, la naţională
FotbalSport15 septembrie 2011

Chiricheş nu i-a lăsat pe Benzema şi Ribery să mişte pe Arena Naţională

Meciurile echipei naţionale disputate în ultimele zile ne-au adus mâhnirea confirmării faptului că Europenele se vor disputa fără echipa noastră naţională, dar, pe lângă bucuria de a inaugura un stadion de cinci stele, şi primele prezenţe ale unui pandur în tricoul naţionalei într-un meci oficial.
Vlad Chiricheş a profitat la maxim de tot ceea ce s-a întâmplat în ultima vreme la echipa naţională, una care devine uşor-uşor infirmerie naţională, unii jucători rupându-şi pe bune oasele pentru România, în vreme ce în privinţa altora am putea fi îndreptăţiţi să avem serioase îndoieli. Cum Ştefan Radu a spus din nou pas, Galamaz a căzut pe câmpul de luptă luxemburghez, iar Săpunaru a fost preferat pe banda dreaptă, dar în ultimul moment a capotat şi el, Chiricheş a debutat într-un meci oficial al României cu Luxemburgul şi s-a acoperit de glorie la cel cu Franţa.

Cel mai bun de pe teren

Deşi mulţi s-au îndoit de capacitatea sa de a-şi stăpâni emoţiile în faţa unor adversari precum Benzema sau Ribery şi au crezut că Piţurcă îl va prefera pe Moţi în locul său, Chiricheş s-a dovedit tare precum o stâncă şi a făcut faţă duelurilor cu foştii campioni mondiali şi europeni. Actualul jucător al Pandurilor, din iarnă stelist cu acte în regulă, a impresionat nu doar presa din România, ci şi pe cea internaţională, mulţi alegându-l de Chiricheş drept omul meciului, asta deşi pe teren s-au aflat jucători ce au salarii şi de zece ori mai mari decât suma pe care el a fost transferat la Steaua.

Şcolit la Benfica

Primul jucător dat de Pandurii la naţionala mare într-un joc oficial are un traseu interesant, deşi are doar 21 de ani. Vlad Chiricheş, născut în Bacău, a fost descoperit de Şcoala de Fotbal „Ardealul” Cluj, de acolo ajungând la doar 18 ani la Benfica Lisabona, la echipa de juniori. Vlad a impresionat atunci şi a fost chemat de antrenorul Camacho la câteva dintre antrenamentele primei echipe, dar o accidentare l-a făcut să părăsească fotbalul lusitan. A ajuns la Internaţional Curtea de Argeş, unde a jucat 15 partide, apoi s-a transferat la Pandurii, campionatul trecut evoluând în 24 de meciuri.

A refuzat Steaua, dar tot acolo va ajunge

La începutul anului, Vlad Chiricheş a fost în mijlocul unui scandal pornit de la neprogramarea Pandurilor la meciul cu Oţelul. Gigi Becali a dorit să achite el datoria Pandurilor către Dinamo, astfel încât meciul să se dispute. În schimbul ajutorului pe care urma să-l dea, patronul stelist a cerut drept gaj semnăturile a doi jucători, Brata şi Chiricheş, dar acesta din urmă a refuzat. S-a vorbit atunci despre faptul că jucătorul avea să ia calea rivalilor de la Dinamo, dar Chiricheş avea să explice de ce a refuzat atunci Steaua: „Domnul Gigi Becali nu dorea să-l transfere pe fotbalistul Chiricheş, ci m-a vrut ca pe o garanţie, iar mie nu mi-a plăcut această situaţie. Dacă interesul pentru mine ar fi fost real, semnam în secunda doi”, declara atunci fundaşul care marţi i-a ţinut în frâu pe Benzema şi Ribery. Până la urmă, Chiricheş a semnat cu Steaua, iar din iarnă va fi jucător al echipei bucureştene.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.