Mar’cica de la PD-L face promenade politice cu JEEP-ul de la APIA
Mar’cica de la PD-L face promenade politice cu JEEP-ul de la APIA
Investigatii13 ianuarie 2011

Preşedintele organizaţiei de femei a PD-L Gorj împuşcă doi iepuri dintr-un foc, făcându-şi campanie, pe spinarea statului. La finele săptămânii trecute, Maricica Moţa, şefa Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse, a venit cu treburi importante, de partid, în judeţul natal. Cot la cot cu Delia Mercioiu, şefă a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Gorj, a descins în zona Săuleşti şi Vladimir, pentru a demara organizarea alegerilor la organizaţiile de femei ale PDL.

Femeile preiau frâiele…

Zis şi făcut, cele două doamne iubitoare de portocaliu au mers la sediile PD-L din Săuleşti şi Vladimir. Nimic rău în asta, doar că şefa APIA şi-a însoţit patroana politică, transportând-o în maşina instituţiei de stat. Beneficiind de cota de motorină asigurată de bugetul statului, Delia a mers împreună cu Maricica să aleagă şefele organizaţiilor locale. Carevasăzică, în jur de ora 11 a zilei de duminică, femeile partidului portocaliu au ajuns la Săuleşti, au rezolvat problema, după care s-au deplasat la Vladimir, cu acelaşi scop.

Cu autoturismul statului

Pentru că vremea a fost neprielnică, cele două doamne nu au putut merge cu bicicleta, ci cu maşina APIA, că doar nu degeaba le-a pus partidul şefe. În plus, chiar dacă autoturismul este folosit de salariaţii APIA pentru a face verificări în teren, Delia şi Maricica nu au mers să afle dacă ţăranii stau bine la cota de lapte, ori dacă materialul biologic pentru reproducţie este ok. Nu. Cele două pedeliste au mers în interes politic, folosindu-se de un bun al statului care, teoretic, nu are nicio legătură cu munca de partid.

Foi de parcurs şi documente contabile falsificate

Cu acoperirea Maricicăi, deci, cum ar veni, sub înaltul patronaj şi cu protecţia Guvernului României, Delia Mercioiu a falsificat foile de parcurs ale JEEP-ului din dotarea instituţiei pe care o conduce, „descărcând” scriptic  kilometri şi carburantul consumate în interes strict politic pe misiuni de serviciu imaginare.

Şefa APIA minte de îngheaţă apele

Contactată telefonic, Delia Mercioiu a minţit că s-a deplasat la Săuleşti şi Vladimir în interes de serviciu, nu politic, ca „să stea de vorbă cu fermierii”! Un şcolar  din ciclul primar, prins cu lecţia neînvăţată, este cu siguranţă mult mai inventiv când e nevoit să mintă.

Nişte lady cu nişte cariere fulminante

Chiar dacă Nea Gheorghe din Bustuchin nu ştie cine sunt cele două femei democrat liberale, Delia şi Maricica au cunoscut ascensiuni fulminante care i-ar face invidioşi şi pe cercetătorii ce studiază viteza luminii. Prima, recte Delia Mercioiu şi-a început cariera ca operator calculator la Cariera Peşteana, pentru ca apoi, sătulă de atâtea calculatoare să acceadă la Direcţia Publică de Venituri din Târgu-Jiu. După trei ani, ajunge la APIA, unde după alţi patru ani ajunge să fie numită, politic, director. Totodată, chiar dacă la aptitudini şi alte competenţe a menţionat că este loială instituţiei, Delia demonstrează că este mai loială partidului şi abia apoi instituţiei.

Maricica, sub apăsarea colierelor de 7000 de euro

La rândul său, Maricica Moţa, prima doamnă a PD-L Gorj a urcat vertiginos în funcţie, şi o dată cu ea şi averea sa. La momentul actual, declaraţia de avere demonstrează că este o fată strângătoare, astfel încât dacă ar fi să dea  bani la lăutari, i-ar trebui nopţi la rând să-i cheltuie pe toţi. Reţinem totuşi că Maricica şi-a cumpărat în nouă ani inele, cercei şi coliere de 7000 de euro. Şi lista poate continua, dar alte detalii privind averea acesteia şi ascensiunea sa, cu altă ocazie. Până atunci, însă, trebuie reţinut că dacă Maricica şi-ar pune pe ea toate bijuteriile, ar fi o femeie de exact 7000 de euro, adică echivalentul unui autoturism second-hand destul de obosit.

7 COMENTARII
  • ionescu 13.01.2011 la ora 18:49 pm
    vai de viata noastra! toate .... au ajuns in "jeep"-uri
  • leana 14.01.2011 la ora 0:14 am
    Doamne ce faţa are ţaţa Delia. As vrea sa o vad cum va arata peste 25 de ani . Cred ca cva arata ca Muma Padurii.
  • Sergiu Onutan 14.01.2011 la ora 11:08 am
    Buna ziua, dle redactor, vezi ca in fotografia nr. 4 mai e un personaj interesant: amantul celor doua, probabil pe post de sofer. Poate saracele femei au plecat de-acasa pentru alte nevoi.... nu neaparat campanie!!!! Si, cum omul are putin timp la dispozitie fiindca-l asteapta nevasta la Bucuresti (a cata?) a preferat sa le rezolve pe amandoua odata... dar cu cine-o fi lasat oile pe care i le-a cadonat dna. Delia? Offf ,ce rai suntem! Poate APIA are in contract rezolvarea nevoilor directoarei si noi ne luam de saraca femeie (cu duhul) geaba...
  • MIHAI 14.01.2011 la ora 18:53 pm
    E P******A DE P**E, NICI NU VA VINE SA CREDETI CAT ESTE DE I*****A SI J*****E. LEGEA EI ESTE BANUL, ATAT . E SI U***A DE SPERIE COPIII. DACA PDL ARE DOAR OAMENII ASTIA ATUNCI, HAI SA EMIGRAM
  • MITE 15.01.2011 la ora 22:35 pm
    ASTEA SUNT PANARAMELE PDL ,URATE ,***** SI PROASTE DE INGHEATA APA,ASTA SE VREA PREZIDENTA,FETELOR DIN PDL ALTA MAI BUNA NU AVETI?
  • rotaru 16.01.2011 la ora 9:08 am
    A inceput jihadul in PDL...
  • rotaru 16.01.2011 la ora 23:51 pm
    ce proaste mai sunt astea pe deasupra. sa mearga la vedere si sa nu stie ca sunt fotografiate de ziaristi. pai astea n-au ce cauta in viata publica... si la Marcica si la Delly au rasuflat prin presa ca sunt rasuflate (ca baloanele intepate)... dati-va seama cata morala li se scurge din creieri ... pardon... din locul in care au avut creieri.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.