Mare om, mare caracter: Ciurel scuipă unde a lins
Mare om, mare caracter: Ciurel scuipă unde a lins
Investigatii28 ianuarie 2011

În 2005, Ciurel era membru PDL, director susţinut de PDL la Complexul Energetic Rovinari, docil şi întotdeauna pregătit să execute comenzile liderilor PDL Gorj. De atunci a trecut şi prin PNL, şi prin PSD, conştiinţa şi anvergura politică a domniei sale suferind mai multe face-lift-uri, de unde şi şarmul său inegalabil de astăzi. Îmi e foarte greu să îl urmăresc pe Laurenţiu Ciurel, în ieşirile sale publice. Mă pierde repede. În primul rând, e vorba de charisma deficitară a emiţătorului şi, apoi, de structura sa interioară cam găunoasă. Domnia sa nu poate susţine nici prin ambalaj, nici prin structură interioară, nici prin CV ceea ce spune.

Expert valoros, manager ieftin

Laurenţiu Ciurel este un tip cu multiple fracturi. Întâi, pozează a fi expert în probleme de energie şi minerit. Depozitar al soluţiilor imediate de ieşire din criză, pe care nu vrea să îl asculte nimeni. Care nu are şansa de a le aplica. Care nu e lăsat să ne facă bine, nouă, gorjenilor. Ca un fotbalist de clasă ce nu e lăsat pe gazon, să înscrie golul victoriei. În realitate, Ciurel a fost ani la rând în conducerea Complexului Energetic Rovinari, la impasul economic fără precedent de azi contribuind şi dânsul deplin, prin prestaţia managerială de până în 2008, când s-a aflat acolo, la butoane, în locul celor pe care-i huleşte astăzi. Atunci nu a făcut aproape nimic din ce propune să  se facă astăzi.

S-a luptat cu mafia până în ultima zi

Apoi, Ciurel se pretinde cunoscător al resorturilor intime ale marilor infracţiuni săvârşite sau în curs de derulare în minerit. Nicio singură dată Ciurel nu a prezentat o însăilare logică a unei astfel de infracţiuni şi niciodată nu a spus public către care dintre organele de stat abilitate a deversat probe şi informaţii de natură a preveni, sancţiona sau contracara marea corupţie din minerit şi energie. Domnia sa nu suflă o vorbă despre cum s-a luptat cu mafia ca director general al Complexului Energetic Rovinari, replicând în poziţie de drepţi la fiecare comandă politică, până în ultima zi de mandat, când i-a cadonat un contract de 30 miliarde lei vechi ex-şefului SRI Gorj,  Ion Făget. Curată luptă cu mafia, coane Iancule!

A trecut prin toate partidele

Laurenţiu Ciurel, astăzi unul dintre cei mai vocali lideri ai PSD Gorj, ar face orice să fie date uitării experienţele sale politice anterioare. Pentru că înainte să fie trup şi suflet în PSD a fost trup şi suflet în PNL. Aşa, cam ca Radu Angheloiu, nici în car, nici în căruţă, numai declaraţia de avere să nu semene deloc cu cea de anul trecut. Situaţia lui Ciurel este, însă, mult mai complexă. Cum ar veni, după ce că este gravidă, mai prezintă şi umflături. Asta pentru că, dacă  înainte de PSD a fost PNL, atunci înainte de PNL a fost … PDL.

Nu a precupeţit niciun efort, ca membru PDL

În 2005, Laurenţiu Ciurel, membru PDL şi director susţinut de PDL la Complexul Energetic Rovinari, participa la şedinţe de partid alături de cei pe care-i înjură astăzi, şi se arăta foarte docil şi devotat portocaliilor. Potrivit facsimilului alăturat, la 15 iulie 2005, Ciurel participa la o şedinţă a directorilor susţinuţi de PDL Gorj, prilej cu care se angaja să nu precupeţească niciun efort, să aducă bani pentru partid şi să se implice, din partea PDL, în reconstruirea une grădiniţe.

Pentru Ciurel, centura politicii nu are capăt

Când îl ascult acum bocind după soarta ţărişoarei cotropite de camarazii săi din 2005, de la PDL, mă întreb unde şi dacă se termină această centură a politicii pe care Laurenţiu Ciurel face cu mâna la toată lumea, şi ce mai rămâne din acest personaj după ce îl scuturi de măştile sale suprapuse.

7 COMENTARII
  • gabi32 28.01.2011 la ora 0:10 am
    Asta este viata...Fiecare se plimba pe unde ii este bine...Ii vedem zilnic cum apar la televizor, cum se dau mar gongoi ca le stiu pe toate, ca ei vor schimba societatea, orasul, tara...lumea. De vina sunt si reprezentantii partidelor politice ca sunt deacord cu acesti traseisti, dar de fapt toti politicienii sunt traseisti si ca sa fie siguri ca vor ajunge in varful piramidei fac aliante si pana la urma tot pe acesti traseisti ii votam in final.
  • cuu 30.01.2011 la ora 12:27 pm
    ciurel n-a fost niciodata membru PDL sau PNL. Spre deosebire de ceilalti directori si trepadusi de la complexe n-a fost niciodata membru de partid, nici macar comunist ! pana in 2009, cand nu mai ocupa nici o functie publica si cand a intrat pt prima oara intr-un partid, PSD.
  • Lauriana 30.01.2011 la ora 21:53 pm
    Vorbiti prostii. Ciurel nu a fost membru PD, dar poate deveni daca doreste. In sedinta de care faceti vorbire, au fost chemati multi sefi de institutii, sa sprijine cu ce pot oamenii din zonele calamitate. Intimplator de la CER a venit Ciurel. Era atunci director comercial sau tehnic, nu-mi mai aduc aminte exact. In alta ordine de idei fiindca tot m-am apucat sa scriu fiindca am fost atunci acolo si sunt si azi permiteti-mi sa va fac o radiografie a fostilor si actualilor. Ce au comun fostii Manta, Bejat cu ceilalti fosti Romanescu si Andrei si cu actualii Popescu, Mota, Miltaru? Ce-i mina pe ei in lupta? Un singur interes, cel personal, ei si familiile lor. Ceilalti nu exista. Niste slugi care tre sa munceasca pentru ei. Unde e Mantog in acesta ecuatie? Tot pe acolo, cu diferenta ca desi face mult pentru familille lui, mai arunca si supusilor cite un oscior. Unde e Ruset? E ezitant si deocamdata nu-l pot incadra in nici o tabara, cind ma dumiresc revin si va povestesc, Din aceste cauze PDL va avea cel mai scazut scor din istorie, pentru ca nici cei care au muncit pentru ei nu-i vor vota, oamenii se desteapta. Greu dar se desteapta. Asadar prabusirea e pe aproape.
  • huta 31.01.2011 la ora 18:42 pm
    ciurel e un ***** ******** care s-a pripăsit pe la televiziunile roșii ce ******* cu mare jind de ciolan vrea din nou director, dar in curtea psd ului mare ***** acest brunet sadea din meteor
  • huta 01.02.2011 la ora 15:14 pm
    ce scriere de analfabet!!!! astia sunt lătrăii politici al gorjului.......
  • cuuiescu 09.02.2011 la ora 13:32 pm
    ciurel n-a fost niciodata membru PDL, a fost simpatizant PNL si membru PSD.. oricum pe hartia aia scrie doar ca a dat bani ca sa se repare un gard la o gradinita, scrieti numai aiureli
  • ionica 09.05.2011 la ora 14:26 pm
    ciurel la PDL?? haha pai in gorj ciurel e inamicul nr1 al PDLului.. Mantog, Cosmin Popescu au acum dosare penale datorita lui ciurel care le-a scos la iveala manariile . Vai de voi daca o ajunge ciurel vreodata sa va controleze afacerile..
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.