Marea abureală: Tobă decide soarta lui Caragea, pe baza probelor adunate de Stroe
Marea abureală: Tobă decide soarta lui Caragea, pe baza probelor adunate de Stroe
Investigatii7 iulie 2013

toba si caragea

Soarta lui Caragea urmează a fi decisă chiar de principalul său protector, Petre Tobă, șeful IGPR, care ani în șir a mușamalizat cavalcada de abuzuri și posibile infracțiuni săvârșite de șeful IPJ Gorj împotriva unor polițiști, oameni de afaceri și chiar lideri politici de altă culoare, firește, decât cea a PSD-ului, partid care a contribuit covârșitor la înscăunarea și menținerea sa în funcție. Protecția asigurată de Tobă i-a permis lui Caragea să abuzeze de poziția sa de comandant al poliției din Gorj, mare parte din beneficii întorcându-se chiar la mai marii din IGPR. Pe acest fond, cu peste trei săptămâni în urmă, după intrarea în greva foamei a omului de afaceri Mihai Râmescu, ministrul Administrației și Internelor, Radu Stroe, a luat măsura cu caracter extraordinar de a trimite propriul corp de control la Târgu Jiu, pentru a verifica acuzele ce planau asupra lui Caragea.

Încă o dovadă că serviciile speciale sunt … degeaba

Din taxele și impozitele plătite de omul de rând, sunt finanțate mai multe servicii speciale care aveau obligația de a putea prezenta oricând decidenților, la orice oră din zi și din noapte, un raport complet și probat asupra prestației mangeriale a lui Caragea. E vorba de UM 0962 (fosta „Doi și-un sfert”), Direcția Generală Anticorupție, Departamentul de Operațiuni Speciale și Serviciul Român de Informații. În mod clar, cel puțin două dintre aceste structuri – UM 0962 și DOS – sunt total controlate, la nivel de Gorj,  de Caragea. Una peste alta, din moment ce Radu Stroe a avut nevoie de peste trei săptămâni, într-o situație de criză, pentru a da un verdict asupra unor stări de fapt evidente, e clar că aceste servicii speciale sunt cam degeaba. Nu mai pun la socoteală că, la nivel strategic, toți capii de la București ai acestor structuri secrete pretind că acționează preventiv. Cum ar veni, ajunge ca Caragea, sau altul ca el, să-și propună un abuz, și, hop, serviciile, se înființează la fața locului și previn totul! Vrăjeli de doi lei…

Un cârnat urât mirositor

După peste trei săptămâni de la demararea controlului, ministrul Radu Stroe s-a debarasat de „problema Caragea” ca de un cârnat urât mirositor printr-un comunicat oficial postat pe site-ul Ministerului.  Îl redăm integral:

„Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a finalizat controlul derulat la I.P.J. Gorj

Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a finalizat controlul derulat la IPJ Gorj, în urma sesizărilor cuprinse în memoriul adresat ministrului Radu Stroe la data de 17 iunie 2013.
În urma prezentării concluziilor Corpului de control, ministrul Afacerilor Interne a dispus cercetarea prealabilă disciplinară a șefului IPJ Gorj, comisar șef Viorel Salvador Caragea.
Cercetarea disciplinară va fi realizată de către Consiliul superior de disciplină al Inspectoratului General al Poliției Române.
Menționăm că, în conformitate cu prevederile statutului polițistului, sancțiunea disciplinară se aplică numai după cercetarea prealabilă și după consultarea consiliilor de disciplină.”
Traducând comunicatul, rezultă că mare parte dintre acuzele aduse lui Caragea s-au confirmat și că, în baza probelor strânse de Radu Stroe, Caragea va fi audiat de Consiliul superior de disciplină al IGPR. Adică de colegii acelora care l-au scos de nenumărate ori basma curată. Degeaba, în niciun caz.

Ce ar însemna iertarea lui Caragea

Iertarea lui Caragea de către IGPR ar anula orice urmă de autoritate a lui Radu Stroe la nivelul MAI, dată fiind ultra-mediatizarea abuzurilor lui Caragea, la nivel național. Mai mult, comandanții de inspectorate județene ar beneficia de un precedent extrem de periculos, și și-ar da singuri dezlegare la haiducii, cel puțin de nivelul celor imputate lui Caragea.
Și încă ceva: ar însemna că premierul României, Victor Ponta, cunoscător fidel – ca deputat de Gorj – al realităților din județul nostru, este mai iresponsabil decât l-am bănuit vreodată.
Notă: Dom’ fost procuror Ponta, dacă procurorul Moța a ascuns o declarație de martor prin care un membru al guvernului lu’ matale relata cum i-a cerut Caragea șpagă 50.000 euro ca să nu-l aresteze, și dacă Moța este, în continuare, procuror, se cheamă că mafia își protejează procurorii ei, care lucrează, cum ar veni, pentru ea?

22 COMENTARII
  • coruptii 07.07.2013 la ora 17:11 pm
    CARAGEA STRINGE BANI SA SE MENTINA citesti articolul si de gindesti la cosa nostra la calabria la ......la mafia gorjana, doamne in ce tara traim si cine ne conduce, a ajuns presed. con .jud. care pina la urma a fost ales, asta este taci si trage daca ai fost prost si ai votat cu cine......trebuia,sa -i puna palma unui neica nimeni, cine erea cocaragea acum 15 ani un dobitoc care lua bataire si la wc-ul public, chiar daca fusese facut suptlocotenent la apelul bocancilor dupa ce il cocotase in tagma ofiterilor cine altul decit alt nea ion, adica nea ionel burghiu care pusese si el botul pe la caragea se stie cu halinga de vie sudata, fier, etc, porti etc si etc si uite asa ajunge golanul, mitocanul ofiter, ca la academie sau la scoala de ofiteri nu l-au primit nici la examen ca a invatat la liceu de a rupt cartea , a mincat-o cu slanina si cu magiun, adica prinde muste pe la preajba cu ea cind se ducea cu porcii lui tac-su la scaldat si mitocanul cind prinde coaja ca ****ul la soare are calea deschisa ca portile raiului si se pune omul pe munca da ce munca...... tupeul avea omul din periaoada in care se eclozeau ouale lui tac-su si daca i tupeu de tablagiu din ala fara scru****si te pui in drum adica la drumul mare ajungi mare dar tupeu de nebun sa ai si merge ca unsa mai ales atunci si uite asa fat frumos a ajuns pe cai mari cu complicitatea tuturor cu care a fost in contact direct si sa-si merite soarta unii ddeintre ei, va spun eu cocaragea nu stie sa scrie, el habar nu a are sa faca o hirtie, stie doar sa le mizgakleasca pe ale altora si nimic, dar nimic mai myult si cine ridica ritul la el este mincat ,cine indrazneste sa se ia de domnul inspector sef, of lume, lume ce zace in dovleacul lui caragea si cum sa suit ca pe scara in circa unora ,asta este mai rau ca scaiul in curui oilor, este o vorba din popor, si peste toate este ditamai doctorul, doctor in ce in finante publice specialitatea colectare taxa de protectie, sau in ce dracul este doctor, ca asta este mai prost ca limba rusa, si nea ionel calinoiu da cu mucii pe asfalt si se pune dea doua sa-l apere pe mitocan, pai mai nea ionele ia vezi matale cite masini au ars in periada domniei lui caragea , ca de droguri si etno......folclorice nu mai vorbim.........si pentru ca este de sezon ai grija si matale nea ioane ca nu cumva domnisoara caragea sa nu se impiedice de vreo virgula pe la bac, atentie , masre atentie sa puneti pe cineva sa defecteze camerele de supraveghere de la sala domnisoarei, atentie bai gradinarule cum defectezi camere ca la beazadeaua a mare , dar presa doarme s, erea sa zic cocaragea se scarpina cu mina ltora la odrobele, ...... sa va fie rusine si voua de la inspectoratul scolar care v-ati lasat manipulati de acest derbedeu, toata lumea a vorbit de ceea ce sa intimplat la bacul lui domnisoru ionut, care este destept tot ca taticutu, ca doar aschia nu sare departe de bolovan, sa va duceti dracu toti ca pina la urma tot pe narciselor ajungeti, mitocan
  • sasa 07.07.2013 la ora 21:56 pm
    o sa ramana inspector sef in continuare, o sa ia si gradul de chestor, asta vrea....si merita pana la urma...asta este tara noastra, tara tuturor posibilitatilor...vai de politistii cinstiti care au mai ramas prin gorj, niste fricosi ordinari, isi merita soarta
  • alexandru 08.07.2013 la ora 0:21 am
    TOATA LUMEA STIE CA TOBA ESTE CEL CARE IL TINE IN BRATE PE ACEST PARVENIT. CUM CREDETI VOI, OAMENI BUNI, CA O SA FIE EL PEDEPSIT PENTRU CEEA CE A FACUT SI CONTINUA SA FACA??? INDICATORII PE CARE II ARE INSPECTORATUL PE LINIE ECONOMICA , DESPRE CARE SE SPUNE CA SUNT PRINTRE CEI MAI BUNI, SUNT FACUTI DIN CREION, E O ABUREALA TOTALA....CUM SA FIE ASA CEVA ADEVARAT? EL CREEAZA INDICATORI BUNI PE BANDA RULANTA, CU CONSTATARI DE 2 LEI, INFRACTIUNI DE NIMIC, CARE NICI NU AJUNG IN INSTANTA...... TOTUL E O MARE ABUREALA DE-A LUI CACARAGEA!!!! ACUM E MOMENTUL SA FACA SI POLITISTII GREVA FOAMEI. DE CE SA LASAM FRATILOR NUMAI PE 2 -3 SA SE LUPTE PENTRU NOI? EX CRACIUN, TANASE....DE CE NU IESIM LA ATAC CU TOTII, DE CE SA NE LASAM INJOSITI MEREU....SA SPUNEM CUM NE DENIGREAZA MUNCA SI CALITATILE,,,, SA SPUNEM TOTI ABUZURILE LUI ..... SA NU MAI ASTEPTAM, CA DACA STAM CA PANA ACUM, NU O SA SE INTAMPLE NIMIC.... E NORMAL CA PROSTIMEA SA IL APRECIEZE PE PROST, CE STIE PROSTIMEA CE ESTE IN INTERIORUL INSTITUTIEI.... DIN CATE DOSARE A AVUT LA PARCHET, TOATE S-AU FINALIZAT FAVORABIL PT EL DEOARECE MARTORII, ADICA COLEGII NOSTRI, AU MINTIT, NU AU SPUS ADEVARUL, FIIND APOI RASPLATITI CU FUNCTII DESTUL DE BUNE... DACA NOI NU INCEPEM CE INCEPUSEM, DAR, DUSI DE NAS, AM RENUNTAT, O SA NE FIE TOT CA ACUM, PENTRU MULTA VREME.....
  • spaga 08.07.2013 la ora 19:43 pm
    se pare ca incet, incet cu marele sprijin al unor televiziuni de calibru nu avorturi ca pe la gorj care l-au jelt pe cacaragea para i-ar fi murit...leusteanca, care au inteles rostul strigatelor de disperare ale unor oameni care nu mai puteu sa traiasca in gorj sau au murit subit vezi lexi star, dar si al celor dua ziare din gorj care s-au batut ca la baioneta cu un idiot care a stapinit gorjul cape propria sa ograda si sa-u luptat sa scoata adevarul la iveala si sa-i faca si pe altii de pe la bucuresti care ereau de mneclintit sa inteleaga ca la gorj se intimpla lucruri extrem de murdare si demne de mafie, am vazut ca unul care pute a alcool si televizorul spunea intr-o fituica buna de ambalat rasadul pe la precupete ca la gorj , mafia se lupta sa-l schibe pe cocaragea, nimic mai fals, dar idiotul n-are ce sa faca ca acolo nu-i gindirea lui care oricum este execrabila ci este vointa caragioiului, dar ce sa-i faci acolo este varul sau un idiot tot ca si caragea pe care l-a cocotat javra tocmai la prevenire, ce-o preveni boul acolo nu stiu probabil previneinundatiile de la virful omul ca altceva ce sa previona poate face studii de imprumutat bani si sa nu mai fie restituti, cumva cum sa te deplasezi la motru si sa nu mai omori oameni neviinovati cum l-a omorit el pe colonelul potcovaru si a lasat o familie nenorocita, si mai este un puscarias, care la fel in fituica sa buna de sters cateii la****dupa pe el la gura, care ii tot sufla in****lui caragea si il fac ca dupa botezul divin de curat pe spurcat si pe apucatul de caragioi, in rest curciumaru s-ar scapa de caragea la orice ora dar nu scapa de apucat ca l-a incalecat si pe el si este dator la el vezi accidentul de pe centura si .....coma alcoolica, in nici un caz diabetica pai a mai facut vreodata coma sau a fost internat cu probleme....pancreas sau are probleme la supraplinul de sprituri puternice, celalat nea ion calinoiu, nu-l inteleg dar stiu ca este fricos si de umbra lui in materie de dosare penale dar ......atentie ca nu se stie, cred ca legatura sa cu cocaragea este tocmai frica de .....tamie, in rest caragioiu cu camarila sa de slugoi, infractori gen lila, bunaiasu, succes,lemnaru, loga si altii astia pot sa schimbe locul cu echipa mantog, vulpe, mischie la orice ora doar vointa.....politica sa fie, asa ca cocaragea este pe mal si malul este sub apa eroziunea este totala si va cadea cit de curind intr-un virtej mai abitir ca la cascada niagara si de-acolo o sa iasa direct la facultatea de doctori de pe str vasile alecsandri, unde daca nu este atent o sa se cace fara mot o buna bucata de vre3me, si uite asa caragea va ramine in istoria neagra a politiei gorj, , acesta rusine a politiei, un individ incapabil,cu tupeu de bolsevic, acru la suflet si cu bube pe mate, un impostor............ ....pina la urma un nimeni o rusine a politiei si a oamenilor de bine din gorj
  • bau 08.07.2013 la ora 20:10 pm
    SĂ TE CHEME SALVADOR, SĂ TE CHEME ȘI CARAGEA, ȘI, PE DEASUPRA SĂ AI ȘI ȘAPCĂ, CU COZOROC, ESTE O IMPOSIBILITATE GENETICĂ; E CEVA CAM CA UN ANUS CONTRA NATURII; ĂSTA TREBUIE PUS ÎN OȚET -SAU, DE CE NU?, SĂ-L IA ĂIA DE LA ANTIPA ȘI SĂ-L ÎMPĂIEZE. militeanul caragea cu sprancene duble om rau se zice ,hot,mafiot ,lingau se misca bine la spaga cu interlopii din jiu lupul flamand pus pasnic la oii,tara lui dracula basescu cel demis,punetil pe asta speriatul in loc lui chiorul cai drogat
  • leo 08.07.2013 la ora 20:34 pm
    rusine sa va fie domnilor care il tineti in brate pe coruptul Caragea! nu va mai compromiteti numele cu o rusine nationala. Caragea reprezinta cancerul politiei romane. lipsit de educatie si profesionalism. s-a inconjurat de sclavi si obedienti prin care si-a rezolvat toate abuzurile. debarasati-va de asemenea specimen!
  • viorica 08.07.2013 la ora 20:36 pm
    desi Caragea este o rusine nationala au facut zid in jurul lui marii corupti ai judetului. asa se protejeaza mafia si coruptia din judetul Gorj. domnilor decidenti din judetul Gorj, nu va compromiteti numele cu coruptul de Caragea!
  • pentru Strut 08.07.2013 la ora 20:43 pm
    daca esti atat de corect si cinstit caragea cum te lupti cu mafia cand tu esti varful coruptiei si abuzurilor din judetul Gorj. ai uitat cand duceai spagi la unii decidenti politici sa te tina pe functie? organizai defilari cu 40 de politisti si caini prin judetul Arad cand era Igas ministru. poate te duci acum la Falca sa-i asiguri si lui protectia in continuare, ca tot erai un sclav al PDL-ului. iti amintim de intalnirile tale cu Ruset prin Motru si restaurantul din Barsesti, cat si slugarnicia ta fata de Mantoc. ai facut de rusine, Caragea, politia romana.
  • soric 08.07.2013 la ora 20:47 pm
    chiar daca iti rezolvi sa nu te destituie, tot un gunoi de om ramai si o pata pe o institutie onorabila! Caragea este reper al coruptiei si ilegalitatilor. vei intra in istoria politiei romana ca o rusine nationala, un simbol al coruptiei si incompetentei. nu ai solutionat in toata cariera ta un dosar penal, ci doar ai furat munca altora. realizati domnilor comandanti ai politiei romana si ministerului ca acest Caragea este o pata de rusine pentru politia romana!
  • cami 08.07.2013 la ora 20:50 pm
    sunt o prietena a deliei si mi se confesa cand amorezul Caragea ii facea curte si ii facea cadou banuti din aur mahmudele, fiind incantata ca este iubita de asemenea nemernic, dar la scurt timp i-au iesit pe nas toate cadourile. caragea, du-te sa-ti recuperezi cadourile ca oricum v-ati facut de rusine la toata conducerera politiei romane. stie o tara intreaga de ispravile tale de mojic.
  • sasa 08.07.2013 la ora 20:51 pm
    nu va bucurati daca o sa vina feteanu....e un baiat inteligent, cu minte multa, dar s-a format dupa chipul si asemanarea lui caragea... si sa nu uitati ca chiar daca nu are nicio calitate in dosarul de omor in care sunt acuzati fostii sai subordonati de la stoina, el trebuia sa fie inculpat cu cei doi pt tainuire, complicitate,,,,,el a stiut tot ....nu e locul lui sa fie sef de inspectorat.... sunt altii mult mai indreptatiti decat el.....degeaba a avut rezultate si e destept daca nu are si caracter
  • gabi 08.07.2013 la ora 20:52 pm
    felicitari domnilor politisti care ati avut curajul si demnitatea de a semnala abuzurile lui Caragea! desi sunteti foarte putini la numar. restul rusine pentru obedienta! daca gasea Caragea barbati adevarati nu-si permitea atatea fapte de coruptie si abuzuri. locul sau este in cu totul alta parte, nu in fruntea unei institutii onorabile.
  • lori 08.07.2013 la ora 21:09 pm
    bravo virel caragea. esti cel mai tare milog si sluga politica. mi-a placut cind il pupai in ... pe deputatul veb.. in fata la flori doar o interveni pe undeva pentru tine sa mai stai pe functie sa mai jecmanesti judetul, esti o rusine a politiei, caragea simbol al coruptiei si incompetentei
  • vio 08.07.2013 la ora 21:26 pm
    viorele ai scapat de politisti incomozi si cind sa stai linistit sa aduni ... hop abuzurire tale in presa centrala, sunt faptele tale caragioiule de coruptie, abuzuri, nu te poate proteja nimeni la infinit chiar daca spui tu ca esti intangibil si sare pentru tine factorul politic, rusine celor care te mai tin in brate.. de moment,
  • vio pete pe epoleti 08.07.2013 la ora 21:30 pm
    viorele trimite repede niste oua de strut si brinza de bivolita prietenului tau muntean lucian, sef la pensii, sa te scoata la pensie, desi locul tau e in alta parte, sti tu, chestorul lucica care te-a ajutat in prostiile tale, rusine sa va fie
  • a.n.i. 08.07.2013 la ora 21:37 pm
    poate se sesizeaza si doamna ani de unde a acumulat baronul caragea o avere imensa cu sute de ha de teren, case, tractoare, masini, ferme, toate din salariu. domnilor de la igpr si mai poate il suspendati putin si atunci sa vedeti cum vor curge denunturile si sesizarile pentru faptele decoruptie ale lui caragea salvador rusinea politiei romane
  • anaf 08.07.2013 la ora 22:05 pm
    caragea ai platit cumva datoria la stat de 1,2 miliarde lei pe care o aveai la firma ta etalon si nu au anuntat fiscul sau ai lichidat firma ca toti mafioti si evazionisti, te lauda presa ta aservita prin pigui si mladina ca esti corect, iesi public si spune ca nu ai pagubit statul, atunci ai credibilitate, desi..... lumea stie cine esti, o rusine nationala, o pata pe imaginea politiei romane, o sluga, un reper al abuzurilor si coruptiei.
  • radacinoasa 08.07.2013 la ora 22:17 pm
    viorele de unde aveai banuti de aur pe care ii dadeai cadou doamnei d.l. cu care s-a dus sa ii arate la igpr. vezi ca se plang domni de culoare cu camataria ca ai ridicat taxa de protectie.
  • fane 10.07.2013 la ora 10:12 am
    # SĂ TE CHEME SALVADOR, SĂ TE CHEME ȘI CARAGEA, ȘI, PE DEASUPRA SĂ AI ȘI ȘAPCĂ, CU COZOROC, ESTE O IMPOSIBILITATE GENETICĂ; E CEVA CAM CA UN ANUS CONTRA NATURII; ĂSTA TREBUIE PUS ÎN OȚET -SAU, DE CE NU?, SĂ-L IA ĂIA DE LA ANTIPA ȘI SĂ-L ÎMPĂIEZE. militeanul caragea cu sprancene duble om rau se zice ,hot,mafiot ,lingau se misca bine la spaga cu interlopii din jiu lupul flamand pus pasnic la oii,tara lui dracula basescu cel demis,punetil pe asta speriatul in loc lui chiorul cai drogat # rusine sa va fie domnilor care il tineti in brate pe coruptul Caragea! nu va mai compromiteti numele cu o rusine nationala. Caragea reprezinta cancerul politiei romane. lipsit de educatie si profesionalism. s-a inconjurat de sclavi si obedienti prin care si-a rezolvat toate abuzurile. debarasati-va de asemenea specimen! desi Caragea este o rusine nationala au facut zid in jurul lui marii corupti ai judetului. asa se protejeaza mafia si coruptia din judetul Gorj. domnilor decidenti din judetul Gorj, nu va compromiteti numele cu coruptul de Cara
  • SPAGA LA MAI 10.07.2013 la ora 20:45 pm
    FATA DE SPAGILE DATE DE CARAGEA LA BUCURESTI ALE CELOR DE LA CT SUNT.....MICI LUI LUCIAN MUNTEAN CHESTOR ADJUNCT DE IGPR CARAGEA II TRIMITEA PUTINI DE BRINZA SI OUA DE STRUT LA SIBIU LUI POPESCU ION SEF DIRECTIE IGPR CONTROL INTERN I A FACUT O CASA LA MARGINEA ORASULUI TG JIU LUI PIRVU AGJUNCT IGPR LE A OFERIT SEJURURI IN STATIUNEA RINCA SI LA FOSTI SEFI IGPR,LIVIU POPA SI MINISTRUL IGAS LE ORGANIZA INTRUNIRILE LA RINCA CITI BANI A STORS DIN JUDET SI PLATIT LA IGPR SI MAI BANII LUI NU AU CULOARE SI AU FOST BUNI PT TOT
  • ionut caragea 13.07.2013 la ora 0:06 am
    cum se poate ca fiul lui caragea ionut sa fie cercetat pt incendierea casei fam leustean tocmai de savu si ciobanu de la s i c gj care au ascuns adevaratii autori ai incendiarii pt a l proteja pe caragea.de risul lumii d lor ..... acestia at treb arestato toti
  • HaHaHa 09.08.2013 la ora 10:10 am
    Mult zgomot pentru nimic! Se pare ca Inspectoratul General al Poliţiei Române a propus ca sancţiunea aplicată pentru şeful Poliţiei Gorj, Viorel Caragea, să fie de reducere a salariului cu 10%, timp de două luni. Pana la urma, vinovatul este cel fara de vina, iar Caragea cel care vrea sa se faca lumina!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.