Marius Marian Şolea: „Voi candida împotriva lui Cârciumaru!”
Marius Marian Şolea: „Voi candida împotriva lui Cârciumaru!”
Povara Brâncuşi17 octombrie 2010

Publicăm, mai jos, câteva pasaje din textele postate, recent, de scriitorul Marius Marian Şolea, pe site-ul Ziarului online de investigaţii GORJNEWS, în legătură cu acest articol.

„Cred că indolenţa şi convieţuirea cu hoţii nu sunt absolute în Gorj”

„Am să explic de ce s-a ajuns la această nu tristă, ci descumpănitoare situaţie în legătură cu noile puncte de vedere ale lui Ovidiu Popescu, culturale şi administrative…
Atunci când a fost la Târgu Jiu lansarea albumului „Nu-l mai goniţi pe Brâncuşi” al lui Florin Chilian, am spus nişte lucruri pentru locuitorii acestui oraş, în speranţa că şi morţii mai pot învia câteodată… Şi acum cred că indolenţa şi convieţuirea cu hoţii nu sunt absolute în Gorj. Lui Ovidiu îi spusesem chiar eu de cel puţin un an ceea ce se va încerca la Târgu Jiu, care sunt părţile interesate, ce interese financiare sunt, de unde şi din câte surse sunt banii pentru acel Centru, despre faptul că această construirea a sa aici acoperă o dublă finanţare, justificând, în acelaşi timp, nişte donaţii şi multe alte proiecte mai ample. În toată acţiunea se mizează DOAR pe lipsa de reacţie a locuitorilor oraşului, Ovidiu a fost primul om căruia i-am spus…
Oameni pe care îi dispreţuia profund au devenit acum echipa lui, lucruri de care îi era scârba, pe care însă le mai făcea din când în când din pricina obligaţiilor sociale, cărora nu le făcea altfel faţă, acum i-au devenit obsedante aspiraţii.”

“Brâncuşi e identitatea mea, Ovidiu doar opţiunea”

“Nu e în lumea asta un om cu care în timp să fi avut o mai bună relaţie de prietenie, fără vreo ceartă vreodată, suntem ca fraţii de sânge, însă pentru adevar şi pentru mizeriile pe care le vor unii acolo, doar pentru că sunt corupţi, nici măcar proşti, nu voi avea milă. Acel Ansamblu este al meu, aşa cum e al vostru, eu înţeleg şi trăiesc sensul pentru care Brâncuşi, alungat de aici, a venit, totuşi, să ne dăruiască acele minuni de care noi nici măcar nu avem nevoie. Mulţi dintre noi le ştim acolo, în sensurile lor româneşti şi creştin ortodoxe, şi asta este de ajuns, liniştitor în uriaşul complex românesc. Brancuşi e identitatea mea. Ovidiu doar opţiunea. Lupta împotriva lui va fi foarte tristă, dar necesară. Spre deosebire de piticaniile care au pus la cale această nouă mizerie, Ovidiu are puterea replierii, a înţelesului şi condiţiei de a nu se supune total zonei promiscue care îl gireaza acum. Mă voi lupta cu toţi de acolo, chiar dacă ar trebui să rămân definitiv singur. Nicolae Diaconu şi Marin Sorescu au primit în acelaşi moment bolile de care au murit, ambii au fost schimbaţi de chiar prietenii lor politici doar pentru ca la Târgu Jiu să se dea Columna jos. Toţi nemernicii se bazează pe lipsa şi pe laşitatea voastra, justificată mereu în responsabilitatea faţă de propriul confort personal sau al celor de lângă voi.”

„Vi-l voi arăta pe Cârciumaru aşa cum este”

„Ceea ce pot eu face pentru a-mi merita mai târziu un mormânt în acel oraş bătut de soartă şi de hoţi mărunţi este să candidez la viitoarele alegeri împotriva acestui primar doar pentru a-l analiza şi pentru a-l cunoaşte oamenii în adevăr, de la studiile sale medii, de scurtă durată, apoi de lungă şi chiar doctorale şi până la prestaţia sa de zi cu zi, metoda banala prin care pare proştilor a fi un primar bun, lucruri pe care le ştiţi, cred, deja… Evident, ţinând cont de realizările pe care le are şi de efortul depus. Vreau doar atât, să folosesc acel timp de antenă pentru a-l arăta oamenilor pe domnul Florin Cârciumaru, aşa cum este, cu tot ce a creat în jurul său. „

9 COMENTARII
  • totcineva 17.10.2010 la ora 18:09 pm
    Si unde a fost acest ,, domn,, pana acum? De ce nu a stat cu noi aici sa indure prostia celor care ne conduc? sa ramana acolo unde este sau poate vrea sa se faca de cacao. Oricum daca nu eprost nimeni nu-l alege.
  • Narcis DAJU 17.10.2010 la ora 21:38 pm
    @)totcineva Aproape toate răspunsurile le găseşti aici: http://www.gorjnews.ro/interviu-fara-partipriu/tinerii-il-cauta-pe-dumnezeu-la-tinerete-tocmai-pentru-ca-se-simt-stapanii-lumii.html. Dacă nu eşti prost, vei înţelege şi îl vei alege pe Marius Marian Şolea.
  • totcineva 17.10.2010 la ora 22:36 pm
    eu cu siguranta asi vota un astfel de om dar epacat de el sa intre intr-o asemenea mocirla.
  • Moromete 18.10.2010 la ora 16:01 pm
    Eu cred ca mai sunt si altii pe aici care sa-l bata pe Craciu. Asta doar daca PDL si PNL vor scoate candidati tineri si lipsiti de problemele penale, dar si cu putere de mmunca si multa charisma. Daca va fi asa, ei vor putea sa-l duca pe Carciu la <50%, iar Carciu cu sub 50% in primul tur e deja batut in turul 2, in cazul in care nu se modifica legea electorala. Se aude ca se va modifica legea si ca va fi doar u ntur de scrutin, in care, primul loc va fi primar si urmatoarele, viceprimarii. Parerea mea e, ca tot unul care locuieste pe aici trebuie sa fie prmar al Targu Jiu. E doar o parere.
  • Narcis DAJU 18.10.2010 la ora 17:01 pm
    @) Moromete 1. Nici Ionel Manţog, nici Dian Popescu nu vor ieşi cu candidaţi viabili împotriva lui Florin Cârciumaru. S-ar deregla echilibrul în rele statornicit de atâţia ani în Târgu Jiu. N-ar mai rămâne picior din echipa de specialişti în tăiat frunză la câini din Primăria Târgu Jiu, iar afaceriştii de curte ar intra în vrie pentru că le-ar expira abonamentele la bani publici şi concesiuni pe doi lei . 2. Părerea mea: Cârciumaru poate fi bătut, trecând peste detaliul că înţelept, safe şi de bun simţ ar fi să se refugieze într-un mandat de deputat. În afară de Marius Marian Şolea, actualul primar cred că ar putea fi bătut de Dan Vâlceanu, Horaţiu Gorun sau Viorel David. Restul sunt basme şi amăgiri.
  • constantin 18.10.2010 la ora 18:54 pm
    :) nu sunteti realisti deloc! cum naiba sa piarda un om care are doua mandate cu peste 70% castigate.. sa il bata valceanu gorun david sau asta solea asta! poate toti la un loc sa il poata invinge pe carciumaru! trezitiva pana nu e prea tarziu!
  • 1234 18.10.2010 la ora 21:35 pm
    Carciumaru poate fi invins de ROMANESCU, Filip si David, in ordinea asta.
  • Narcis DAJU 18.10.2010 la ora 21:46 pm
    @) 1234 Unde ai fost, prietene?
  • Mircea cel Mare 18.10.2010 la ora 23:57 pm
    @1234 Filip, care? David? Nu vrea! Horatiu Gorun, sanse foarte mici, cu toti studentii lor. Romanescu, de acord, dar nu-l vrea Mantzi!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.