Masonii se împăunează că Brâncuşi le e frate, dar nu mişcă un deget pentru el
Masonii se împăunează că Brâncuşi le e frate, dar nu mişcă un deget pentru el
Povara Brâncuşi6 iulie 2010

Batjocorirea lui Brâncuşi la Târgu Jiu nu are limite. Câteva argumente doar: 1. în luna martie a.c. GORJNEWS a prezentat stadiul avansat de degradare şi avariile multiple pe care le prezintă operele din piatră ale Ansamblului Sculptural „Calea Eroilor”. Primarul Florin Cârciumaru mi-a promis personal că până la sfârşitul lunii mai va organiza la Târgu Jiu o întâlnire a unor experţi în restaurare, pentru a fi stabilite măsurile optime de intervenţie. Nu s-a făcut nimic. 2. din aprilie a.c. Centrul Brâncuşi a rămas şi oficial fără conducere. Neputincioşii din Primăria Târgu Jiu şi din bolsevicul Consiliu Cultural Consultativ nici măcar nu au demarat organizarea concursului pentru desemnarea noului director. Între timp, trece sezonul concediilor si oraşul lui Brâncuşi rămâne ferecat pentru turiştii din ţară şi din străinătate, cu pierderi financiare şi de imagine imense. În materie de management cultural şi de promovare turistică a Târgu Jiului rămânem în preistoria umanităţii. 3. ce a anunţat GORJNEWS de luni de zile se întâmplă în aceste zile. Pe Calea Eroilor, arhitectul Titi Florescu edifică un nou Sărut, două fântâni arteziene îmbrăţişate. Într-o ţară normală la cap, Titi Florescu ar fi fost dat în grija psihiatrilor, din clipa în care şi-a prezentat proiectul hidos de cebăluire a centrului oraşului lui Brâncuşi, şi i s-ar fi interzis pe viaţă accesul pe raza judeţului Gorj. Cârciumaru, însă, mai are puţin şi îl face cetăţean de onoare. (GORJNEWS va prezenta curând costurile reale ale lucrărilor de modernizare a centrului şi împrumuturile efectuate de municipalitate. Pentru moment, dezvăluim doar că au fost plătite materiale care ar fi ajuns pentru amenajarea străzii Victoria şi a vecinătăţilor de la Prefectură până în Zona Abator.)
M-am lămurit: nimic bun nu i se poate întâmpla lui Bâncuşi la Târgu Jiu. Acest domn, ministru maghiar al Culturii (!), nu vrea.

Cât despre primar, de unde nu e…

Ce ar putea face, însă, acest domn?

Să se împăuneze cu titlul de „frate” al lui Brâncuşi şi atât. Sau nu. Personal, mizez pe prima variantă şi sper să fiu contrazis cât mai curând. Este Tudorel Niţulescu, „Mare Maestru” în cadrul Marii Loji Naţionale a României. A revenit, recent, la Târgu Jiu, alături de crema unui segment al masonilor din România. M-am dus dinandins la conferinţa de presă, ca să-l provoc şi să obţin o promisiune. La prima întrebare a răspuns că Brâncuşi s-a născut mason şi e fratele lor. La a doua, a promis că se va implica. Acum aştept să văd cum îşi tratează masonii din România „fraţii” aflaţi la ananghie.

[youtube]WOcM9isxJZo[/youtube]

Dacă nici masonii nu mişcă nimic, deşi au pârghiile necesare, atât la vedere, cât şi în penumbră, următoarea încercare o voi face la Martorii lui Iehova. Mai mult ca sigur că, îndurător, Brâncuşi e frate şi cu ei…

1 COMENTARII
  • justitiarul 07.07.2010 la ora 12:44 pm
    atat timp cat politicul va conduce toate institutiile ,inclusiv cultura,in romania ,nu se vor lua decizii benefice nici pentru patrimoniul cultural ,nici pentru economie ,nici pentru omul de rand.partidele politice de astazi ca si cele din perioada interbelica ,au avut cam aceiasi ideologie,anume ,propriile interese ,inaintea intereselor nationale.oriunde in lume se intampla cam aceleasi meschinarii,cu deosebirea ca in romania ,lacomia ,coruptia ,incultura si lipsa de patriotism au distrus nu numai arta ,au distrus si ce s-a construit bun in anii mult hulitului comunism.ma gandeam si eu ca multi altii cate s-au putut construi in 50-60 de ani si ce repede au reusit ,o mana de indivizi fara scrupule care s-au perindat la guvernare in cei 20 de ani,sa distruga economia ,industria unei tari. sper din tot sufletul ,ca sarlatanii acestia sa fie intr-o buna zi pusi la racoarea temnitelor sau mai bine condamnati la munca silnica pe viata,de ce?acestia sunt criminalii care au ucis o tara.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.