Memorialul „Gheorghe Davițoiu”, ultimul turneu înaintea campionatului
Memorialul „Gheorghe Davițoiu”, ultimul turneu înaintea campionatului
Alte sporturiSport7 septembrie 2012

Energia a intrat în linie dreaptă

Până la debutul noii stagiuni handbalistice a mai rămas foarte puțin timp, suficient însă ca Energia să-și mai tureze o dată motoarele pentru a-și stabili reperele înaintea întâlnirilor oficiale. Prilejul, Memorialul „Gheorghe Davițoiu”, competiția care va aduce în weekend la Târgu Jiu Steaua, CS Caraș Severin și Extrem Baia Mare.
Întors de la turneul de la Timișoara cu două victorii oarecum facile, în fața unor adversari nu foarte valoroși, 25-24 cu Proleter Zrenjanin și 33-29 cu Kecskemet, dar și cu un eșec usturător, 30-41 cu gazdele de la Politehnica Timișoara, Liviu Andrieș consideră că va avea la Târgu Jiu un turneu mai puternic și mai echilibrat decât cel din Banat. Tehnicianul Energiei se bazează pe faptul că atât Steaua București și Extrem Baia Mare, în ciuda faptului că vor evolua în sezonul ce stă să înceapă doar în Divizia A, au loturi valoroase după o campanie de achiziții fructuoasă în această vară: „Este vorba de două echipe de liga a doua care s-au întărit însă foarte mult, Steaua este o echipă de tradiție în handbalul românesc, iar Extrem face parte dintr-un oraș cu mare tradiție. În fine, Reșița este echipa care anul trecut a terminat pe locul 4. În concluzie, avem un turneu puternic, pe care-l tratăm cu seriozitate pentru că mai este doar o săptămână până la debutul campionatului și trebuie să vedem efectiv unde ne aflăm din punct de vedere fizic, dar și tehnico-tactic”, a declarat Liviu Andrieș despre echipele ce vor juca la ediția din acest an a Memorialului „Gheorghe Davițoiu”.

Doi au probleme

Lotul Energiei în acest sezon nu este unul stufos, bugetul echipei nu a permis prea multe transferuri, acestea venind doar acolo unde plecările au lăsat goluri foarte mari, este vorba de cele lăsate de Păiuș și Dragomir, echipa gorjeană mizând acum pe Dragnea și Rok Jelovcan. În aceste condiții, accidentările ar putea fi marea problemă de care Liviu Andrieș s-ar putea lovi în acest campionat. Deja, doi dintre componenții lotului Energiei au probleme, însă nu este vorba de unele minore, iar Andrieș speră ca ei să poată evolua chiar și la turneul din acest weekend: „Avem ceva probleme medicale cu Asoltanei și cu Ciprian Șandru, acesta are ceva probleme după turneul de la Timișoara. Sperăm să fie apți la turneul de la Târgu Jiu, dar mai ales pentru începerea campionatului. Ne dorim ca după terminarea acestui turneu să fim toți apți pentru că începe campionatul și, dacă se întâmplă ceva cu vreun jucător rămânem descoperiți, lotul este destul de redus și orice jucător care lipsește este foarte important”, a mai spus tehnicianul Energiei.

Păreri diferite

Prieteni buni și vechi colegi de echipă, Andrei Enache și Dan Ilieș au păreri diferite în ceea ce privește lotul Energiei din acest sezon. „Suntem un lot destul de subțire numeric, dar destul de închegați. Am rămas cam aceeași, au venit portarul Rok Jelovcan și Dragnea. O să fie mai greu pentru noi, o să muncim dublu, dar am muncit dublu și toată vara. Ce-mi doresc e să fim feriți de accidentări, altfel vor fi probleme. Locurile 1-7 este un obiectiv îndrăzneț din punctul meu de vedere. Noi ne vom lupta pentru a fi acolo. Nu știu unde vom fi,
vom vedea la final. Se poate întâmpla orice, vom vedea cum vor decurge meciurile”, este părerea pivotului Dan Ilieș înaintea începerii campionatului, în vreme ce Enache este de părere că lotul este echilibrat, iar problemele vor fi mai puține atunci când se va juca în ritm normal, o dată pe săptămână: „Eu zic că avem un lot destul de bunicel. Nu sunt foarte multe soluții la linia de 9 metri, dar am făcut meciuri destul de bune în pregătiri și așa cum suntem. La meciurile oficiale nu vom mai avea oscilațiile din pregătire. Va fi un singur meci pe săptămână, nu ne mai menajăm și nu trebuie să ne recuperăm într-un timp atât de scurt, așa că vom da 100% în cele 60 de minute”.

Își prezintă lotul

Desfășurat cu o săptămână înaintea primului joc oficial, cel cu CSM Ploiești, Memorialul „Gheorghe Davițoiu” va fi un prilej bun pentru conducerea grupării gorjene de a-și prezenta oficial atât lotul cât și echipamentul. Oficialii Energiei spun că au pregătit un spectacol deosebit, acesta fiind programat vineri, de la ora 20:30, în deschiderea meciului dintre Energia și Steaua București.
.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.