Mihuţescu are o dambla: colecţionează gunoaie în vârful muntelui!
Mihuţescu are o dambla: colecţionează gunoaie în vârful muntelui!
Investigatii24 noiembrie 2010

Recent amendat cu 500 milioane lei vechi de Garda de Mediu pentru că nu îşi îndeplineşte obligaţia legală de colectare a gunoaielor din Rânca, primarul comunei Baia de Fier, Constantin Mihuţescu, continuă să încalce legislaţia în vigoare, pe deasupra nesfiindu-se să ameninţe la modul josnic şi ordinar jurnaliştii  de la GORJNEWS, care, de peste o jumătate de an, prin materialele publicate, încearcă să elibereze Rânca de sub dominaţia gunoaielor.


GORJNEWS vă prezenta în vara acestui an cum Rânca devenea încet dar sigur „staţiunea din vârful muntelui de gunoaie”, cum necolectarea corespunzătoare a deşeurilor din cea mai importantă zonă turistică a Gorjului umpluse pădurile din jur cu momane de gunoaie, şi cum dispreţul primarilor de la Novaci şi Baia de Fier pentru legislaţia de mediu avea să-i coste scump pe cotizanţii la taxele şi impozitele respectivelor primării. Sesizată de GORJNEWS, Garda de Mediu a amendat Primăria Novaci cu 150 de milioane lei vechi, sumă achitată între timp, şi Primăria Baia de Fier cu 500 de milioane.

Invocări de excepţii aberante şi sfidare fără limite

Primarul Comunei Baia de  Fier a decis că sunt întrunite condiţiile legale pentru contestarea acelei amenzi, aşa că s-a adresat Judecătoriei Novaci pentru anularea procesului verbal întocmit comunei sale.  Procesul se află deja la al treilea termen şi Mihuţescu sfidează în continuare juriştii Gărzii de Mediu, la fiecare termen avocaţii Primărei Baia de Fier invocând tot felul de aberaţii pentru a obţine un nou termen. Spre exemplificare, la termenul din 11 noiembrie a.c.,  nu au putut fi audiaţi martorii solicitaţi tot de avocaţii primăriei, pentru că s-a invocat o excepţie prin care se arăta instanţei că nu Comuna Baia de Fier trebuia amendată, ci Consiliul Local!.
Cel mai grav aspect ţine de faptul că amenda de 500 milioane lei vechi nu a avut niciun efect asupra lui Mihuţescu, care continuă să se creadă mai presus de orice lege.

Nu, nu sunt din iulie pozele, ci din noiembrie

Astfel, în data de 21 noiembrie a.c., GORJNEWS a descoperit cu stupoare că starea de fapt constatată de comisarii Gărzii de  Mediu în vară se menţine, la Rânca neschimbându-se nimic. Ne întâmpină acelaşi munte de gunoaie. Două zile mai târziu, Mihuţescu ameninţa direct unul dintre jurnaliştii de la GORJNEWS că îi va intenta proces pentru îndrăzneala de a face publică pasiunea primarului pentru depozitarea ilegală a gunoaielor în vârful muntelui. Este inadmisibil ca o autoritate publică să se opună cu atâta înverşunare implementării legislaţiei de mediu, atitudine care pe termen lung îi va leza propriile interese,pentru că  nu se poate face turism pe un munte de gunoaie.
GORJNEWS solicită o nouă descindere la faţa locului a comisarilor Gărzii de Mediu.

2 COMENTARII
  • Gigi 24.11.2010 la ora 22:14 pm
    Aceasta problema nu se va rezolva niciodata atata timp cat primarul din Baia de Fier si cel din Novaci se cearta mereu pentru aceasta statiune. Pe de alta parte nu putem avea pretentii ca aceste gunoaie pozate sa dispara din Ranca atata timp cat acea statie de transfer nu merge sau daca merge este folosita la capacitate minima. In acelasi timp trebuie vazut cine trebuie sa stranga deseurile din statiunea Ranca...ori cei din Baia de Fier ori cei din Novaci. Din cunostintele mele doar una dintre aceste localitati este lider de proiect si trebuie sa se ocupe atat de statia de transfer, precum si de colectarea deseurilor menajere din aproximativ 12 localitati (Novaci, Baia de Fier, Alimpesti, Bengesti Ciocadia, etc...) Deci intrebarea se pune in felul urmator: cine este lider de proiect? In acelasi timp, statiei de transfer din Novaci ii sunt arondate vreo 12 localitati. Alta intrebare: cine suporta cehltuielile cu functionarea acestei statii...novaciul sau toate cele 12 localitati? Problema este mult mai complexa....aceste poze nu prea reprezinta mare lucru, deoarece poate in ziua in care s-au realizat nu trebuia sa se ridice aceste gunoaie...poate este stabilita alta zi.
  • Trifoi cu 4 foi 25.11.2010 la ora 0:21 am
    Aceasta problema nu se va rezolva niciodata pentru ca in Gorj nu (mai) exista prefect.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.