Mincinoșii care-și bat joc de noi: Călinoiu, Tudor, Teodorescu, Cârciumaru, Pop
Mincinoșii care-și bat joc de noi: Călinoiu, Tudor, Teodorescu, Cârciumaru, Pop
Investigatii29 mai 2013

Curând se împlinesc nu mai puțin de șase ani de la semnarea contractului inițial de modernizare a DN66. Altfel spus, șase ani de minciuni ale autorităților, de gropi și înjurături din partea conducătorilor auto.

Nici termenul de două săptămâni nu a fost respectat!

În cadrul vizitei efectuate în 16 mai a.c. la Târgu Jiu, directorul general al CNADNR, Mircea Pop, preciza că lucrările de reabilitare ale DN 66, pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu, vor începe în două săptămâni. Aceste două săptămâni vor „expira” joi, iar până acum nimeni nu a văzut vreun utilaj, sau vreun muncitor al firmei spaniole COMSA SAU, care a câştigat lucrarea, pe toată lungimea drumului în cauză.
După întâlnirea avută cu Mircea Pop, preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, era extrem de optimist, declarând că firma constructoare se află deja pe teren: „Spre deosebire de data trecută, acum avem graficul de urmărire al lucrărilor. Reprezentanţii CNADNR au venit cu garanţia finanţării, iar în momentul de faţă constructorul este pe teren pentru organizarea de şantier”.
Cu o zi înainte, în 15 mai, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj,  Ion Tudor, anunţa sosirea utilajelor şi începerea activităţilor de şantier chiar mai devreme decât termenul de două săptămâni anunţat ulterior: „Constructorul este la Gorj, sunt în activităţi continue pe drum şi pe organizare. Cert este că se va face drumul şi că nu vom mai putea spune că suntem zonă cu probleme […] De săptămâna viitoare se vor începe activităţile de pregătire a drumului. Va fi o activitate intensă pentru câteva săptămâni. Vor fi excavatoare şi buldozere pe marginea drumului. Vor fi restricţii de circulaţie şi zone unde se va circula într-un singur sens”.
La 10 mai, şi prefectul Teodorescu era convins că vizita şefului CNADNR, Mircea Pop, va pune totul în mişcare, iar lucrările vor începe: „Domnia sa va ajunge în Gorj săptămâna viitoare, pentru a analiza întreaga situaţie a drumurilor naţionale, dar cu precădere DN 66 întrucât ne interesează tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, precum şi cel de la Bumbeşti Jiu la Petroşani. Sunt două segmente pe care le avem în lucru. Sunt convins că odată cu vizita directorului general al CNADNR în Gorj, nu mai comentează nimeni chiar dacă sunt spanioli, italieni sau alte corporaţii.”

Călinoiu, cel mai mincinos

De 6 ani încoace, autorităţile tot anunţă, constant, că lucrările vor începe, însă acest lucru nu se întâmplă niciodată. În ultima jumătate de an, însă, declaraţiile de acest gen s-au înmulţit simţitor. Din acest punct de vedere, Ion Călinoiu, a fost cel mai activ. La începutul acestei luni, pe 8 mai,el declara că utilajele sunt pe drum, urmând ca lucrările să înceapă imediat după ce sosesc: „La prima oră m-am întâlnit cu directorul Secţiei Naţionale de Drumuri şi Poduri. Utilajele sunt pe drum, trebuie să sosească, apoi vor începe lucrările. Trebuie să tratăm situaţia cu mai multă fermitate”.
Tot Călinoiu spunea pe 25 martie anul curent, că „pentru tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu există autorizaţie de construcţie, iar ordinul de începere a lucrărilor este de luni. Spre sfârşitul săptămânii se va prezenta şi graficul de desfăşurare al lucrărilor în detaliu”.
La începutul anului, atunci când s-a anunţat compania care a câştigat licitaţia, preşedintele CJ Gorj dădea asigurări că lucrările vor începe „în prima zi bună de lucru”: „Licitaţia privind reabilitarea DN 66, tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, a fost adjudecată unei firme din Spania. Este vorba despre aceeaşi firmă care a executat şi prima jumătate a DN 66, tronsonul de la Rovinari la Filiaşi. Firma din Spania va începe lucrările în prima zi bună de lucru„, declara Ion Călinoiu pe 9 ianuarie, anul acesta.
Primarul Târgu Jiului, Florin Cârciumaru, mințea și el, în toamna lui 2012, că lucrările pe DN 66 vor începe în această primăvară: „S-a ţinut licitaţia, dar la noi, ca la nimeni, au apărut contestaţii. Dar se va rezolva şi acest lucru şi vor începe lucrările la primăvară”.

2 COMENTARII
  • Claudiu 30.05.2013 la ora 11:22 am
    Sa va spun ca au incercat sa ne prosteasca de 2 zile pe tronsonul Sadu -Tg jiu prin trimiterea de cativa muncitori deghizati in Comsa cu veste portocalii pe ei si anume: - MARTI cativa muncitori de la firma gorjeana GRUCONSTRUCT se faceau ca lucreaza cu un generator cocotat intr-o masina si un picamar prin care reuseau sa adanceasca si mai mult craterele erau 4 oameni (2 la dirijat cu paleta , 1 la picamar si 1 scotea materialul din gropi). - MIERCURI s-au adunat ceva mai multi unii turnau maclavais maro (emulsie bituminoasa) si altii le astupau cu asflat intr-o "masinuta" fara a semnaliza lucrarile fara drijarea circulatie, ce mai o Bascalie Tare. Sper si eu sa inteleaga tudor ="Genial habar n-am" ca in ziua de azi a incepe lucrarile nu inseamna sa gasesca o firma repede sa astupe niste gropi sa scoati ochii la prosti. Pentru a incepe inseamna in primul rand a avea un santier , utileaje aduse astea 2 lucruri tin de organizarea prealabila inainte de incepe lucrarile efective drum, ori daca nu aia astea, cum dracu sa incepi lucrarile.? AAA da ce fraier sunt am uitat ca tre sa ma mance si gurile cu astia enuntati in titlu articolului ca au zbierat atat timp ca il fac incat acu au o foameeee mai mare decat toata populatia din Somaila. RUSINE BAAAAAAAAA!
  • cititor 30.05.2013 la ora 14:48 pm
    De ce dracu astupa gropile daca se apuca de drum? Va spun eu:ca sa mai fure niste bani pe aceasta,asa zisa,lucrare Tudor,Cacalinoiu si Carciumaru!
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.