Mincinoșii de la APAREGIO, inventează branșări ilegale în cartierul Bicaz.  Cazul Ion Săvoiu
Mincinoșii de la APAREGIO, inventează branșări ilegale în cartierul Bicaz. Cazul Ion Săvoiu
InvestigatiiUltra - Scurte5 iunie 2015

 
Șefii APAREGIO  i-au făcut proiectul, i-au luat banii și l-au branșat din 2013,  după care l-au anunțat că nu-l pot branșa pentru că rețeaua de apă și canal nu există sau nu este în administrarea lor!
Scandalul bogătașilor din cartierul de lux Bicaz al Târgu Jiului, prinși că furau apă de ani de zile, inclusiv pentru piscinele lor somptuoase, este departe de a se epuiza.
Presa locală s-a mărginit la a învinovăți zeci de locatari ai acestui cartier, acuzați că fură apă, în ciuda veniturilor uriașe de care dispun, și că restul abonaților din municipiu trebuie să plătească așa-zisele ”pierderi” din rețea, generate de bogătași și de piscinele lor.
În realitate, lucrurile stau mult mai grav, fiind de competența organelor judiciare.
Majoritatea proprietăților de lux din cartierul Bicaz aparțin unor bugetari ale căror venituri legale nu acoperă nici gardurile și grădinile interioare. Deci, nu se poate vorbi nici măcar forțat despre onorabilitatea de ansamblu a locuitorilor acestui cartier. Fac excepție o serie de afaceriști de succes, ale căror venituri nu pot fi puse la îndoială. Pe de altă parte, averile unora dintre ei sunt făcute în cârdășie cu vecinii lor bugetari, șefi de instituții publice sau de companii ale statului.
[youtube]x6EDqSNP7m4[/youtube]
Cu toate acestea, este nedrept ca presa locală să preia declarația oficială a conducerii APAREGIO, care vorbește de 32 de imobile branșate ilegal, fără știrea APAREGIO. Se aruncă vinovăția asupra tuturor locatarilor cartierului, din moment ce nu sunt enumerați cu nume și prenume cei 32 de proprietari aflați în culpă. Așadar, din moment ce a umplut de respect un întreg cartier, directorul Traian Pătrășcoiu ar trebui să facă publice toate cele 32 de nume, aceasta fiind singura cale prin care cei branșați legal își pot repara, cât de cât, imaginea.
Este adevărat că în presă s-au vehiculat câteva nume, mai mult ca sigur confirmate toate de conducerea APAREGIO. Este vorba de Ion Iliuță, fostul șef al DSV Gorj, Grigore Jianu, secretarul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, fostul secretar de stat Cosmin Popescu,  medicul Claudiu Soare, și alții.
[youtube]m5QRFmzh39Y[/youtube]
Printre proprietarii de pe Bicaz despre care conducerea APAREGIO susține că s-au branșat ilegal și că n-au călcat pragul societății de apă și canal se numără și Ion Săvoiu, om de afaceri, care a ajuns vicepreședinte al PNL Gorj în baza protocolului încheiat între Forța Civică și liberali. În realitate, lucrurile stau cu totul și cu totul altfel.
Pe scurt, Săvoiu a fost branșat LEGAL chiar de APAREGIO,  în baza unui proiect elaborat și avizat de societatea respectivă, și care poartă semnătura fostului director Ion Popescu.
 
proiect-1
proiect-2
Mai mult, lui Săvoiu i s-au facturat taxe de avizare, de proiectare, de cuplare la rețeaua de apă și de canalizare, pe care le-a achitat imediat.
 
chitanta-1
chitanta-2
Așadar, faptul că șefii APAREGIO vehiculează în presă numele său, printre cei branșați ilegal, este de neînțeles.
Partea senzațional de PENALĂ abia acum urmează. La doar câteva zile după ce Ion Popescu, șeful de atunci al APAREGIO avizase proiectul, realizat chiar de APAREGIO, de branșare la apă și canalizare, și după ce fusese realizată și branșarea propriu-zisă, același  Ion Popescu îl notifică oficial pe Ion Săvoiu că nu-l poate branșa, deoarece APAREGIO nu deține rețea de apă și canal în acea zonă!!!
Mai pe românește, i-au făcut proiectul, i-au luat banii și l-au branșat,  după care l-au anunțat că nu-l pot branșa pentru că rețeaua de apă și canal nu există sau nu este în administrarea lor.raspuns aparegioEste motivul pentru care Ion Săvoiu nu a putut trece la etapa următoare, respectiv la semnarea contractului și montarea contorului. Oricum, imobilul său este nelocuibil, fiind la nivel de construire a parterului.
DSC01363Se nasc o serie de întrebări.
Cum a putut APAREGIO să avizeze, să taxeze și să realizeze branșarea efectivă la o alimentare cu apă care fie nu exista, fie nu era în administrarea ei?
Dacă tot l-au branșat pe Săvoiu, de ce nu au avut în vedere și semnarea unui contract, și montarea unui contor?
Unele surse susțin că, la momentul respectiv, alimentarea cu apă și canalizarea de pe Bicaz nu erau recepționate. Atunci, cât de legal este să branșezi utilizatori casnici la investiții nerecepționate? Noul șef al Inspecției în Construcții, Mircea Buzera, întrebat de GORJNEWS a spus că nu știe să existe un act normativ care să interzică branșarea la alimentări cu apă nerecepționate.
Șefa Biroului Programe și Politici Comunitare din Primăria Târgu Jiu, Corina Șuță, ne-a transmis prin purtătorul de cuvânt al instituției că alimentarea cu apă și canalizarea de pe Bicaz au fost recepționate în luna iunie 2013, deci înainte să fie branșat Săvoiu.
DSC01365
Spre închiderea ediției tipărite a GORJNEWS, Primăria Târgu Jiu ne-a comunicat următoarele: ”Procedura privind predarea către operatorul Aparegio a rețelelor tehnico-edilitare a fost finalizată în data de 14.05.2015, prin HCL Nr. 195/25.05.2015”. Prin urmare, în toată această perioadă, până la 14.05.2015, se pare că APAREGIO nu avea niciun drept și nicio responsabilitate în privința rețelei de alimentare cu apă!
În ciuda apelurilor noastre repetate, nimeni din APAREGIO nu a fost disponibil să ne ofere minime răspunsuri.
Vom întreba în scris toate aceste instituții, pentru a elucida până la capăt acest caz incredibil.
Oricum, faptul că APAREGIO branșează legal un cetățean, apoi îl notifică susținând că de fapt nu-l poate branșa, deși tocmai îl branșase!!!, după care îl toarnă la presă că se numără printre cei care s-au branșat ilegal ține de grozăviile de necrezut care numai la Târgu Jiu se pot întâmpla, acolo unde toate instituțiile publice și societățile de stat sunt înțesate de incompetenți care încalcă legea cu seninătate, bazându-se că sunt fie rudele, fie pilele dinozaurilor PSD care nenorocesc de zeci de ani acest județ.
Este din ce în ce mai clar de ce Direcția Națională Anticorupție a descins, recent, la sediul APAREGIO. Acolo ilegalitățile girate, din cele mai vechi timpuri, de PSD Gorj, întrec orice închipuire.
Vom reveni.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.