Minciunile lui Popeangă din 2012, xerox după minciunile din 2008
Minciunile lui Popeangă din 2012, xerox după minciunile din 2008
Investigatii23 noiembrie 2012

Deputatul Vasile Popeangă, traseistul fugit în 2004 de la PD  la PSD, nu s-a remarcat, în mandatul ce e pe cale să i se încheie, prin altceva, decât minciuni halucinante, sau promisiuni neonorate, pe care le reiterează, acum, cu ocazia unei noi candidaturi pentru deputăție pe același Colegiu 5. Mai mult, după cum voi demonstra în continuare, omul dovedește că nu înțelege deloc în ce fel ar putea fi de folos colegiului pe care-l reprezintă, ca atare își minte și induce în eroare votanții, făcându-le promisiuni pe care funcția de deputat nu-i permite să le onoreze.

Acum patru ani, pentru a păcăli cetățenii să-l voteze, Popeangă a mințit că poate să se opună disponibilizărilor de la SNLO, a susținut că repară/modernizează drumurile din localitățile colegiului său, dar și că va crea o ”zonă metropolitană” în jurul orașului Târgu-Jiu. Acum, în anul de grație 2012, după ce s-a dovedit că SNLO a disponibilizat peste 1000 de oameni, dar și că, în ultimii patru ani, Popeangă nu a putut contribui nici măcar la diminuarea dezastrului  DN-66, își minte din nou alegătorii că va susține crearea aceleiași zone metropolitane, dar și că va face aeroport la Stănești și că se va implica în construirea unei autostrăzi a Sudului.

Părerea mea e că, în capul domnului deputat, zboară multe și mărunte ”avioane”, inducându-i o stare de profundă derută, care-l face nepotrivit pentru a reprezenta Gorjul în Parlamentul României.

Minciuna 1:  ”Zona Metropolitană” – Popeangă a promis-o în 2008, acum o promite din nou!

În 2008, după ce fugise, din postul de vice al partidului lui Băsescu, în cel de vice la PSD, candidatul Popeangă ne propunea, cu ambiție de pionier al patriei, crearea unei ”zone metropolitane” în jurul orașului Tg-Jiu, având scop, vezi-Doamne, atragerea investitorilor. Cum Popeangă se prezintă drept finanțist (expertiză ce rezultă, probabil, din cercetările -plagiat pe care le fură de pe la Comisia Europeană, în calitatea-i de profesor la universitatea familiei Gorun), și eu, ca și Dvs., l-am crezut.

Totuși, reflectând mai atent la acest aspect, mi-am dat seama că nu știu de existența unei astfel de zone metropolitane, care, dacă se crea, eu eram dispus să cer public să-i poarte numele înfăptuitorului său vizionar … Să ne fi MINȚIT Dl. Popeangă, acum patru ani? Să ne mintă acum, din nou, doar pentru a se alege deputat?! Ar fi rușinos pentru un om bătrân. Cu aceste întrebări legitime în minte, m-am apucat să citesc promisiunile pe care ni le face Dl. Popeangă în 2012.

Dar intuiția mea s-a confirmat… Dl. deputat menționează această zonă ”metropolitană”, din nou, doar la nivel de proiect, ca și în 2008; deci ne-a mințit când a promis-o! Au trecut patru ani și Popeangă își propune același lucru, pe care nu l-a făcut, deși noi l-am votat, crezând în ce ne-a promis! Totuși, asta nu-i tot: în 2012, pe lângă zona metropolitană, acesta ne mai propune, acum, și aeroporturi și ”avioane”.

Ca atare, în următorii patru ani, Popeangă va face ce n-a făcut între 2008-2012 (va transforma Tg-Jiul în metropolă), dar va și plusa cu câteva parcuri industriale și un centru de afaceri la Rovinari. Halucinant! Nu pot comenta decât că dragostea de Gorj și România îi dă aripi lui Vasile Popeangă… Eu zic că e om serios și se va ține de cuvânt…(?!).

Minciuna 2 (cu reiterare): 2008 – modernizarea tuturor drumurilor județene din Colegiul 5, 2012 – autostrada Sudului!!

În curând, la cât este de ”vizionar” și ”eficient”, dar și incapabil să influențeze în vreun fel modernizarea, prin metode normale, a drumurilor din colegiu (modernizare pe care o promitea în campania electorală din 2008), D-lui Deputat Popeangă nu-i mai rămâne, decât să ne promită, în 2016 – dar numai pentru colegiul 5 – teleportarea!

Pe moment pare că, întocmai ca în filmul ”Click”, ultimii patru ani au trecut degeaba pe lângă Popeangă și colegiul său. Curată teleportare, dar doar a Domniei-sale! Eu zic că e musai să-l realegem. Dacă n-a făcut nimic semnificativ în ultimii patru ani, are toate șansele să facă de două ori mai mult în următorii patru! Adică doi înmulțit cu zero. Asta garantăm că Dl. Popeangă va reuși să facă până în 2016.

Coerent cu produsul înmulțirii lui doi cu zero, dar și probând o demagogie absolut nerușinată, Vasile Popeangă ne propune acum o autostradă … a Sudului. Mi se pare și normal, dacă nu a reușit să ne rezolve cu ceva mai simplu, adică DN-66, este clar că autostradă ne face, am fi și proști să nu-l credem! Când îl asculți vorbind, așa, ”înțelept, elevat” și ”matur/realist”, mai că-ți vine să crezi că știe ce scoate pe gură. Deci, până să ne propună teleportarea, țața Popeangă ne rezolvă cu ”autostrada Sudului”.

Vă invit să-l credem, până acum a dovedit că ne ”înțelege” problemele…

Minciuna 3: Nicio disponibilizare la SNLO și crearea de noi locuri de muncă

Ce promitea Popeangă în 2008, în legătură cu locurile de muncă ale angajaților SNL Oltenia? Nicio disponibilizare, dar și crearea de noi locuri de muncă, în paralel cu asumarea misiunii de a convinge Guvernul să pună în aplicare aceste deziderate din programul său.

Când mințea oamenii din SNLO că va face cele de mai sus, oare Domnia-sa ascundea, cu bună știință, ceva ce era deja oficial și anume programul de restructurare de la SNLO 2009-2012, care făcea vorbire de numărul exact de disponibilizări, ce urmau să se facă în perioada mandatului lui Popeangă? Sau poate Popeangă nu știa de existența acestui program de disponibilizări, ceea ce dovedește că este incompetent și ignorant?

Faptul că acest program de restructurare și – a urmat cursul, întocmai după cum fusese planificat, este confirmat și de presa locală; ca atare, în 2011, numărul angajaților disponibilizați a fost de 300, după cum se anunțase inițial. Cu toate acestea, lui Popeangă nu i-a fost jenă să-și inducă în eroare alegătorii cu slujbe la SNLO, promițându-le că va  avea grijă să nu fie disponibilizați, deși nu avea posibilitatea să schimbe cursul lucrurilor.

Minciuna 4: Popeangă ne trimite pe centura făcută de alții

Totuși, ceva din ce a promis parlamentarul PSD s-a realizat, însă nu datorită Domniei-sale, și anume centura ocolitoare a orașului Rovinari. Dl. Popeangă a  promis în 2008 că va obține finanțări pentru acest drum de centură, însă, până la urmă, comunicatul MECMA din August 2010 certifică faptul că finanțarea a obținut-o enervantul Marcel Hoară și Agenția de Dezvoltare durabilă (ARDDZI), al cărei președinte era.

Mai mult, la momentul promovării evenimentului cu centura Rovinarilor și cu finanțarea, presa vremii a reținut doar numele de Hoară și Videanu. Deci, nici cu această ocazie, Popeangă nu s-a ținut de cuvânt.

Minciuna 5: Țiclenari, nu vă trebuie canalizare, ci centură!

Totuși, în-curând-pensionabilul Popeangă pare să aibă o fixație cu centurile. În mod absolut comic, prin programul electoral din 2008, Dl. Popeangă voia să facă, cu forța, o centură a orașului Țicleni.

De ce cu forța? Pentru că un astfel de drum nu era asumat, ca prioritate, în strategia de dezvoltare a acestui oraș. Or strategiile de dezvoltare sunt făcute și ele de oameni cu cap, care se pricep și nu sunt scoși în față doar pentru a servi câte un politician lătrău care să ne polueze fonic. Pentru asta, din nou, mulțumim Victor Ponta!

Deși țiclenarii aveau nevoie de alte lucruri, cu mult mai importante decât centurile popengiene, printre care, un sistem de canalizare, Popeangă a funcționat după principiul: vreți canalizare, vă dau centură! Deși sistemul de canalizare a fost trecut în strategia de dezvoltare a orașului Țicleni printre priorități – nu a  contat pentru Popeangă, el și-a propus să le bage pe gât o centură. Cam în felul acesta înțelege Popeangă să fie de folos alegătorilor din colegiul 5!

Care este acum starea canalizării în acest oraș, pe care Popeangă voia să-l ajute cu o centură? Dezastruoasă! Iată un titlu recent al colegilor de la ”Vertical”, titlu care, probabil, va lămuri de ce autismul parlamentar al deputatului de pe colegiul 5 este unul nociv pentru dezvoltarea Țiclenilor.

Și, totuși, mincinosul Popeangă grohăie satisfăcut

În mod absolut bizar, într-o publicație locală, Dl. Popeangă clamează satisfacția pe care o are, în legătură cu realizările din acest mandat, ”realizări”(???) care-l îndreptățesc (???) să candideze din nou (???). Noi am văzut că a fost complet inutil – fie și-a mințit alegătorii, fie nu i-a păsat de ce nevoie au avut aceștia – iar această concluzie este fundamentată pe dovezi, nu pe demagogie de lătrău; ca atare, încercați Dvs., domnilor de la PSD, să – mi interpretați declarația alăturată, a lui Vasile Popeangă, judecând lucrurile conform principiilor logicii.

Reprezentat în Parlament de astfel de oameni, Gorjul riscă să rămână subdezvoltat. Mai ales pentru că partidul Dvs. a promovat numai astfel de politicieni inutili, Dan Diaconescu ajunge să fie legitimat, tocmai de către Dvs., cei din PSD.

12 COMENTARII
  • Costi 23.11.2012 la ora 10:16 am
    Vasile Popeanga este cel mai activ si eficient deputat pe care l-a avut Gorjul, fiind o voce puternica in parlament, unde a sustinut de foarte multe ori cu succes, multe initiative parlamentare. Daca tot ceea ce a dorit sa realizeze nu s-a concretizat pana in prezent, sa-i dam sansa de a le realiza intr-un nou mandat! Mult succes domnule deputat!
  • C.CUTEANU 23.11.2012 la ora 10:32 am
    @ Costi Nimeni nu se indoieste ca Popeanga e galagios in Parlament, dar are vreun rost?? Ca atare, cum n-a realizat nimic pana acum, eu propun sa-l alegem pe viata in Parlament; asa macar e forfota, iar colegele de grup parlamentar ale lui Popeanga nu vor putea sa calce stramb: eficient cum e, Popeanga va fi cu ochii pe ele si va spune "la lume" tot:)) Mult succes d-lui deputat!
  • ionel 23.11.2012 la ora 10:39 am
    Popeanga a fost deputat de opozitie, de aceea unele initiative ale sale nu au pututu fi materializate. Spre ex. zona metropolitana nu s-a putut realiza pt ca PDL s-a opus legii care reglementa acest regim. Acum este o lege in parlament sustinuta de USL si in acest nou mandat promisiunea va fi realizata. Disponibilizarile la SNLO nu le-a facut USL, ci puterea PDL. iar Popeanga s-a opus prin toate mijloacele pe care le are la indemana un parlamentar: intrebari, interpelari, motiuni, pozitii publice etc. Asa ca, dragi ziaristi, nu mai mintiti!
  • C.CUTEANU 23.11.2012 la ora 11:14 am
    @ ionel de dat din gura si eu si dvs putem da; eu vreau rezultate, asta tb sa faca un deputat, nu doar sa maraie inutil, ca Popeanga.. Ma bucur ca recunoasteti ca Popeanga este din start un invins; poate sa se zbata cat vrea, nimeni nu-l baga in seama. Si Grebla a fost in opozitie, dar, totusi, nu a fost absolut inutil ca popeanga. Sau si acum mint??:))
  • gorjanul 23.11.2012 la ora 12:43 pm
    Costi a sustinut cu,, succes multe initiative parlaentare " sau pentru SUCCES [sarcina ] ?
  • ionel 23.11.2012 la ora 18:08 pm
    Popeanga a adus bani pentru colegiul sau, Grebla nu a adus niciun leu macar. Intreaba primariii localitatilor din colegiu, inclusiv pe Carciumaru si apoi poti spune ce a facut Popeanga. De ce crezi ca il sustin totii primarii daca nu a facut nimic, asa cum minti tu, domnule Cerasel?
  • mishu 23.11.2012 la ora 19:04 pm
    Poza cu nea' Aurica din Barza e bestiala. Cine il cunoaste stie ce vreau sa spun. Daca astia ii sunt electorii.....o sa ajunga si Popeanga sa injure si sa arunce cu papucii dupa masinile care trec pe "ulita satului"
  • C.CUTEANU 23.11.2012 la ora 20:28 pm
    @ ionel "Popeanga a adus bani pentru colegiul sau".... Putem spune si urmatoarele: "C. Cuteanu a facut bine in presa din Gorj" De asemenea: "Extraterestrii sunt niste fiinte" Sa continui sau sunt indeajuns de elocvent? Mai vorbiti cu mine, trag speranta ca sunteti din colegiul 5 si poate va conving ca nu e cazul ca acest colegiu sa astepte inutil inca 4 ani dupa un individ incapabil s afaca ceva, orice, la modul real. Astept, de asemenea, sa combateti ce sustin in articol - respectiv cele 5 minciuni, sau iarasi mint?? ALtfel, sunt de acord cu Dvs. : Vasile Popeanga si-a indus electoratul in eroare, sugerand ca poate face tot soiul de lucruri pe care functia de deputat nu le presupune, de ex. sa se opuna disponibilizarilor de la SNLO. Va rog sa observati ca nu spunea in 2008 ca va incerca sa salveze job-urile, ci ca "sustine" nu doar mentinerea tuturor slujbelor, ci si crearea unora noi...??? Dl. Popeanga este finantist, profesor de economie, etc...pai in 2008 deja se stia de criza ce va urma, daca te ajuta creierasul asa, putin, minim, macar; cum poti atunci sa vorbesti de cresterea numarului de slujbe, de lupta impotriva disponibilizarilor??!! Nu are rost sa va mai dau argumente ca imediat il scot iresponsabil pe nea Vasile si e pacat sa-l fac de ras acum, inainte sa mearga in pensie... Dincolo de acest lucru, nu sunt de acord cu sustinatorii lui popeanga de a-l ataca pe Grebla; macar Grebla, cu charisma pe care o are, ne face imagine. Datorita elocintei sale din spatiul public, parem si noi gorjenii mai inteligenti. Datorita caracterului lui popeanga, am ajunge, eventual, sa parem niste TZATZE!
  • Florian 23.11.2012 la ora 20:37 pm
    @C.Cuteanu Se vede ca aveti un obiectiv fix, acela de a-l denigra pe Popeanga cu orice pret! Va rog sa retineti ca i-am adresat un memoriu, care s-a transformat imediat intr-o interpelare ! Si nu numai eu am avut probleme, intrebati pe cei din Polata cu a mers la Carciumaru sa ii sustina ! Prin urmare, Vasile Popeanga este un mare DOMN si merita sa ne reprezinte in parlament! Dv. sunteti din colegiul lui sau v-ati facut portavocea noastra, a celor de pe colegiul 5? Atunci va rog sa scrieti si de realizarile deputatului Popeanga, sau nu va ajunge spatiul editorial ptr. ca sunt multe si remarcabile?
  • C.CUTEANU 23.11.2012 la ora 21:31 pm
    @ Florian, Ionel, etc Deveniti repetitiv/a, si e plictisitor; altcineva...?
  • bebe 23.11.2012 la ora 23:52 pm
    Pt ionel si costi doi psdistii platiti de Popeanga Daca ati sta la periferia orasului in colegiu 5 ati vedea ce a facut Popeanga? Poza oricum e sugestiva !Aaia sunt alegatorii lui Popeanga! In Tg-Jiu pauza ! A alergat dup fetite (tot oraul stie ca ii placeau studentele cand era la UCB) prin Parlament si acum mai vrea o data! Domnule Cuteanu nu va mai obositi sa raspundeti la toti adormitii! Sa se duca pe site la Gorjeanul sa il laude acolo! Oricu m acolo numai comentariile laudative sunt afisate! Rusine pt cenzura acestui ziar!
  • Alin 24.11.2012 la ora 17:40 pm
    Domnule Narcis Daju, eu va apreciez sincer calitatile jurnalistice incontestabile, moralitatea dumneavoastra, lupta dumneavoastra continua pentru a demasca hotia si faradelegile de pe aceste meleaguri. A-ti fost batjocorit, vi s-au pus nenumarate piedici si bariere pe toate planurile de catre carmuitorii acestui judet. Stiind aceste lucruri despre dumneavoastra, acum vin si ma intreb de ce nu colaborati cu acest Dan Diaconescu, nu pe considerente politice, ci doar ca are o televiziune si puteti acum sa retezati macar din tentaculele caracatitei rosii ce s-a extins la Targu Jiu inimaginabil de mult in cei 23 de ani. Stiind ca sunteti un om integru si corect nu inteleg de ce nu puneti umarul sa trantiti leprele astea ce ne conduc de 23 ani si efectiv ne sugruma. Foarte multa lume va apreciaza si foarte multi se intreaba de ce nu le-o trageti acum, macar pentru ce v-au facut atat amar de timp. Va doresc succes si imi doresc din toata inima sa va implicati activ in acest demers al celor de la OTV de a demasca raul si putregaiul de aici. Va salut si va respect.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.