Mini-prefectul e deștept, dar dă în gropi: proba video (I)
Mini-prefectul e deștept, dar dă în gropi: proba video (I)
InvestigatiiUltra - Scurte7 ianuarie 2014

De regulă, când nimeresc în compania unui realizator TV incomod, care are întrebările la el, șefii instituțiilor publice și oamenii politici din Gorj mint. Ca să minți credibil, și nu la modul strident, îți trebuie, însă, un dram de inteligență, capitol la care mini-prefectul Radu Teodorescu pare a fi corigent.
La sfârșitul anului trecut, 20 de primari gorjeni au fost declarați incompatibili de Agenția Națională de Integritate, pentru că au emis și au pus în aplicare acte administrative ilegale. Având în vedere nivelul general de dezvoltare instituțională de tip ev-mediu al primăriilor din Gorj, șanse reale ca cei 20 de primari să fi fost opriți de la a încălca legea ar fi trebuit să existe din partea Prefecturii Gorj, obligată să exercite controlul de legalitate al acelor acte administrative ilegale – adică să – i tragă de mânecă pe primari și să le spună, ferm, că sunt ilegale, că trebuie suspendate, anulate, modificate – și nu, așa cum susține, cu o pronunțată parșivenie, mini-prefectul, din partea secretarilor primăriilor care, să fim sinceri, majoritatea citesc proiectele de hotărâri ale consiliilor locale și le acordă aviz de legalitate după ce dau de mâncare la porci și înainte să mulgă caprele. Ca să nu mai punem la socoteală faptul că niciunul dintre secretari nu mișcă în front în fața primarilor. Ca și la Târgu Jiu, peste tot, în Gorj, primarii sunt legea.
Întrebat de Eugen Măruță despre culpa Prefecturii în cazul celor 20 de primari incompatibili, Teodorescu a slobozit o construcție halucinantă, argumentând că instituția pe care o conduce nu are nicio vină, deoarece actele ilegale când au ajuns la Prefectură erau legale și abia când s-au întors înapoi, la Primării, și au trecut 15 zile de la emiterea lor, au devenit iar ilegale. Inteligent, Măruță a stăruit cu întrebări suplimentare: „Bine, dar i-ați avertizat că după 15 zile ajung în ilegalitate?”. Răspunsul mini-prefectului e de natură să ne lase perplexi, pe toți. Teodorescu a replicat că nu le- a adresat astfel de avertismente deoarece dacă sunt primari trebuie să știe singuri legea, ei și secretarii lor. De unde deduc că, după capul lui Teodorescu, rostul prefectului pe pământ e să își dea cu scuipici pe păr și să zâmbească tâmp la televizor.
[youtube]Pn9mUjbKNcE[/youtube]
Acest caz limpede ca lumina zilei este sintetizat onest, fără bășini de viitor ambasador, de primarul comunei Turburea, Ion Bârcă. Citez declarația preluată din cotidianul „Pandurul”: „De ce instituţia prefectului atunci când acele proiecte de hotărâri date de către consiliul local pentru a reprezenta comuna, pentru a semna acel act constitutiv, nu ne-a spus că suntem în incompatibilitate? E vina Prefecturii.”
Lipsa de substanță personală a mini-prefectului l-a făcut să gafeze și mai grav, pe același subiect, în aceeași emisiune, când s-a împăunat, contrazicându-se grav de tot, că, pe parcursul mandatului său, a instruit permanent primarii și secretarii primăriilor și orașelor din Gorj, pentru asigurarea legalității!
[youtube]Y3KF_q1eCGc[/youtube]
Astăzi, Gorjul are nevoie de oameni responsabili în funcțiile cheie, nu de asemenea domnișori Goe descinși, politic, din comediile lui Caragiale.
Citește și:
Mini-prefectul Teodorescu, cel mai penibil gorjean, la cumpăna dintre ani

2 COMENTARII
  • Patrascu Camelia 07.01.2014 la ora 9:32 am
    Doamne!!!!!!!!
  • ionica 07.01.2014 la ora 14:14 pm
    Da , aveti dreptate ,,,,Doamne<<<< Dar Doamne de ce nu i iei la tine sau macar sa i duci la Bucuresti sa i faci ministrii . Orice , numai scapane de ei .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.