Ministrul Marga, plătit cu 400 milioane de UCB, pentru că a chiulit la TOATE cursurile
Ministrul Marga, plătit cu 400 milioane de UCB, pentru că a chiulit la TOATE cursurile
Investigatii6 iunie 2012

Din cauza problemelor financiare, profesorii UCB sunt obligați să predea gratis, peste norma legală. Totuși,  Adrian Gorun i-a făcut cadou lui Andrei Marga o catedră de profesor universitar plin și un salariu de circa 40 milioane lei vechi lunar. Potrivit surselor noastre, Marga a fost plătit deja cu aproape 400 milioane lei vechi, în condițiile în care nu s-a prezentat la niciun curs, timp de un întreg an universitar!!!


Liniștiți (și nu prea) de noua Lege a Educației, rectorii multi-mandat din universitățile de stat din România își fac favoruri reciproce pe bani publici. Eliberat din funcția de rector, pe care a ocupat-o, în stil putinist, timp de 20 de ani la Universitatea ”Babeș-Bolyai”, actualul Ministru de Externe, Andrei Marga, s-a relocat într-o altă universitate de stat, unde șef suprem este actualul secretar general al Comisiei Naționale de Prognoză, Dl. Adrian Gorun. Singura problemă este că Ministrul Marga, deși are salariu preferențial, nu și-a ținut vreun curs în actualul an universitar. Oare ce i-a promis Marga, la schimb, acolitului Gorun pentru tratamentul preferențial?

Marga, salariu de lux la universitatea lui Gorun

Pensionat de Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj, Ministrul putinist de Externe, Andrei Marga, a găsit refugiu la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu, unde pupilul său stalinist, Adrian Gorun, i-a oferit, în cumul, o catedră de profesor universitar plin. În condițiile în care, din cauza problemelor financiare, Universitatea de stat din Tg-Jiu își obligă profesorii titulari să predea cursuri în plus față de norma legală, pentru care nu sunt remunerați, Senatul și conducerea Facultății de Administrație Publică nu au avut nicio jenă să-i acorde Ministrului Marga statut de bugetar de lux. Sursele noastre ne confirmă că, deși este plătit preferențial cu 4000 RON/lună, încă din octombrie 2011, Dl. Marga nu s-a prezentat la vreun curs sau examen cu studenții. Probabil, Gorun îi plătește acest salariu pentru alte ”servicii”. Să fie ”secretul Marga” unul dintre motivele pentru care conducerea Universității ascunde, în ultimele 8 luni, hotărârile de Senat?

Marga de la Externe, sosia lui Trotea de la Rovinari
Acest tip de management semi-nomenclaturist este frecvent în Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Tg-Jiu, scopul urmărit fiind, după toate datele, traficul de influență. Astfel, la Facultatea de Inginerie, de curând, presa de investigație din Gorj a semnalat un caz similar, care-l are personaj principal pe fostul șef al Complexului Energetic Rovinari, Dl. Tiberiu Trotea. Acest domn a acceptat să predea un curs la nivel de masterat, dar, întocmai ca Marga, nu a călcat prin sala de curs tot semestrul. Urmărind să acopere ilegalitatea, decana Luminița Popescu a constituit o comisie care să evalueze studenții în locul directorului de la Rovinari. Pentru a liniști rumoarea din sală, cauzată de  vociferările studenților ce se plângeau că sunt examinați fără să li se fi predat măcar un curs, comisia decanei le-a dat nota 10 tuturor. Cine are de câștigat din astfel de ilegalități? Studenții, în mod cert, nu! Interesele celor din conducere, da!
Cum își va răsplăti Marga binefăcătorul?
Trotea, având pe mână bugetul imens al Complexului Energetic Rovinari, a finanțat fără număr – fără număr ”proiectele de cercetare” în domeniul ingineriei ale filosofului Adrian Gorun! În ceea ce-l privește, Marga va fi folositor, probabil, la nivel de influență politică.
Cei doi doi par să aibă multe în comun: ca și Marga, Adrian Gorun, fost propagandist PCR în România anilor ‘80, a rămas cu reflexul comunist de vânător de funcții. Dacă în 2008 candida pentru un fotoliu de deputat din partea PD-L, în 2012 Adrian Gorun se pare că și-a rezolvat susținerea politică din partea USL, pentru a prinde un post la MAE, unde titular de portofoliu este profesorul din subordinea sa de la Universitatea din Tg-Jiu, Dl. Andrei Marga. De altfel, proaspătul ministru de externe a creat – cu dedicație pentru Gorun – un post de secretar de stat pentru relații inter-instituționale.
În paralel, Gorun lansează fumigene. În acest tablou, președintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, anunță că îl susține pentru postul de secretar general al Ministerului Educației.
În fapt, Gorun nu are niciun interes la MECTS, ci așteaptă ca Marga să-i fie recunoscător pentru că îi plătește un salariu de bugetar de lux din banii UCB, deși e pensionat. În concluzie, Adrian Gorun se pregătește să sară din barca Prognozei în cea a Externelor, sub managementul protector și ”dezinteresat” al Ministrului Marga.

9 COMENTARII
  • elena 06.06.2012 la ora 14:22 pm
    http://www.verticalonline.ro/sa-fie-oare-plagiat-sau-o-simpla-greseala-din-partea-ucb si alte dovezi
  • codincodin 06.06.2012 la ora 18:06 pm
    la puscarie cu infractoriiiiiiiiiiiiii !
  • Claudiu 07.06.2012 la ora 2:41 am
    La brutarie cu ei. Sa-i votam in continuare ! Blestemati mai suntem , pe cuvant !
  • Margaretta 07.06.2012 la ora 18:10 pm
    Suntem STUPEFIATI de indolenta cu care ORGANELE STATULUI trateaza ILEGALITATILE MAFIOTE de la UCB!!!! Alo, Domnule BASESCU!!!! Alo, Dle PONTA!!! Alo, DNA, PARCHET, JUSTITIA ROMANA!!!
  • sylphy 07.06.2012 la ora 21:14 pm
    Alo, CURTEA DE CONTURI a rominiei!
  • C. CUTEANU 08.06.2012 la ora 6:07 am
    @ sylphy Camera de Conturi Gorj este in control la UCB. Directorul Camerei de Conturi este Ion Popescu. Ipoteza cu care lucrez este ca acest Ion popescu este unul dintre protectorii clicii Gorun, altfel este imposibil ca, de 6 ani incoace, aceasta institutie sa nu poata identifica nicio neregula la UCB unde conducerea a risipit banul public absolut iresponsabil. Voi face o cerere de informare publica pentru a obtine si face cunoscute concluziile controlului acestei institutii absolut fara rost din Gorj: Camera de Conturi. Sunt dispus sa pariez ca Dl. Ion Popescu va spala, in urma controlului, orice nereguli financiare de la Universitate. Cum era - hotul neprins, negustor cinstit...?
  • groff 09.06.2012 la ora 20:27 pm
    Marga e un STALINIST expirat!!! se preteaza la MITUIREA lui de catre Gorun!!!! Alo, D.N.A. ule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • juscu 09.06.2012 la ora 22:51 pm
    Camera de Conturi NICIODATA nu gaseste nimic unde ESTE DE GASIT, pune pitigoii sa retina salariile la Consioliu Judetean, ceea ce justitia nu a confirmat! TREBUIE DESTITUITI TOȚI INCHIPUITII LIPSITI DE PROFESIONALISM DE ACOLo si atunci Curtea de Conturi nu va mai fi o institutie care sa spele CRIMELE FINANCIARE si parazitara! Jos cu increngaturile mafiote! Oare acest ION POPESCU nu este CADRU DIDACTIC ASOCIAT LA UCB???? Un control de sus ar trebui sa scoata la iveala activitatea complice cu criminalitatea!!!
  • stefan 13.06.2012 la ora 21:30 pm
    UCB este atit de minjita in toate ilegalitatile și ticalosiile incit ar trebui desfiintata sau transformata in scoala judeteana de meserii, daca nu este cam mult! Cind onor INSTITUTIILE STATULUI vor binevoi a ne arata ca nu sint complice si isi vor face treaba???? Pina acum Gorun i-a manipulat si intimidat pe toti! Asa se vede chestia asta...Daca nici acum, cind PROBELE sint clare ca ziua, institutiile de drept nu se sesizeaza, atunci trebuie sa vina altii sa faca lumina.
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.