Morega, protectorul mafiei din Padeș?
Morega, protectorul mafiei din Padeș?
Investigatii13 aprilie 2012


Comparativ cu nulitățile și târâturile care colcăie în așa-zisa politică din Gorj, Dan Ilie Morega este una dintre puținele personalități publice care, nu numai prin vârstă, ci și prin întreaga activitate – cu bune și rele –  impune o anumită doză de respect. Copleșiți de avalanșa de giurcăi și gârjobi, oamenii simpli neavând de cine se agăța, se uită încă cu speranță înspre Morega.  În toate sondajele electorale făcute recent, “sfântul de la Padeș” apare pe primele locuri în opțiunile de vot.

O carte cu titlu mincinos: “Dan Ilie Morega – o viață în slujba gorjenilor”

Recent a ieșit de sub tipar o carte editată în condiții de lux, cu titlu aproape mincinos: “Dan Ilie Morega  – o viață în slujba gorjenilor”. Dacă e să tragem acum linie, putem avea doar două certitudini în legătură cu Morega: 1.a fost condamnat penal definitiv, pentru un segment infim din faptele sale infracționale; 2. a strâns o avere imensă, pe care toți descendenții săi nu o pot epuiza multe generații de acum înainte. Acestea fiind spuse, fac un apel public la Dan Ilie Morega ca, cel puțin de acum înainte, să-și pună viața în slujba gorjenilor. Pentru că, dacă nu el, Giurcău și Gârjoabă, nici gând.

Prea bătrân să-și acopere tot colegiul de deputat, dar comuna natală, musai!

În statul pretins de drept România, deputații fac legi și veghează la respectarea lor. Cel puțin în colegiile în care au fost aleși. Admițând că nu mai are energia și efervescența de altădată, convenim că Morega nu mai poate acoperi nici măcar tot colegiul său. Dar, satul și comuna în care a copilărit, musai. A le lăsa în mâinile unor mafioți retardați, care nu știu să scrie trei rânduri pe o foaie, pricepuți doar să corupă, să încalce legi, să terorizeze și să umilească oamenii simpli, să adune pe căi ilicite averi incomensurabile, este incalificabil pentru Dan Ilie Morega.

Primărie fără jurist, într-o țară cu zeci de mii de absolvenți de drept șomeri!

Am prezentat pe larg, în ultimele luni, în Ziarul de Investigații GORJNEWS, dovezi ale existenței unei structuri infracționale, conduse de primarul Viorel Nicolescu, viceprimarul Băloi C. Ion și inspectorul Stoicănel Haralambie, care prejudiciază sistematic bugetul Uniunii Europene și bugetul local. Pe lângă investițiile de miliarde făcute de mântuială de firme de casă, la Padeș s-au declarat suprafețe de zeci de ori mai mari decât cele reale, obținându-se subvenții necuvenite de la APIA. Averile aleșilor au crescut incredibil de mult, dar banii nu i-au și deșteptat, prostiile și minciunile din declarațiile de avere fiind vizibile de pe Lună. Bătrâni aproape senili au fost “convinși” să “doneze” pe aproape nimic sute de hectare de pădure, lor și acoliților lor. De ani de zile, Primăria și Consiliul Local funcționează fără jurist (!!!), într-o țară cu zeci de mii de absolvenți de Drept șomeri!!! Știți de ce, domnule deputat Morega? Pentru că mafioții n-au nevoie de jurist! Juriștii îi încurcă, le amintesc că trăiesc într-un stat de drept cu legi multe și stricte. Mii de hectare de pădure au fost retrocedate ilegal pe Valea Cernei. Sfidarea oamenilor simpli de către primarul Nicolescu e nemărginită, din moment ce și-a permis ca, din salariul de primar, să-și ridice un complex turistic de miliarde de lei.

Dacă pe perioada mandatului de deputat al lui Morega, comuna sa natală, aflată în colegiul său parlamentar, a devenit stat în stat, în care nu se respectă nicio lege îl vor decide cititorii, confruntați cu noi dovezi despre ce se întâmplă în Padeș, una dintre cele mai frumoase și bogate zone ale Gorjului .

Consilierii locali, simpli maimuțoi

Regimul de teroare impus de Nicolescu, Băloi, Haralambie și ceilalți s-a răsfrânt și asupra consilierilor locali, deveniți simplii maimuțoi de decor, deși legislația în vigoare îi obligă să reprezinte cetățenii și interesele acestora. Din datele noastre, singurul care mișcă în front este consilierul Cristian Elena. Confruntat cu situația incredibilă de a nu i se permite niciun fel de acces la documentele publice referitoare la investițiile derulate în comună, Cristian Elena a inițiat mai multe acțiuni în instanță. Mafioții de care aminteam, deși ar fi trebuit să-i pună în mapele de consilier local documentele respective, l-au obligat să se adreseze justiției. Adică, Tribunalul Gorj și Curtea de Apel Craiova să emită hotărâri judecătorești prin care să-l oblige pe Nicolescu să-i dea documentele necesare exercitării mandatului de consilier!

Ca și cum Roberta Anastase nu i-ar da nicio hârtie lui Morega, la Parlament

Ca să înțelegeți mai exact, domnule deputat Morega, e ca și cum Roberta Anastase, șefa dumneavoastră frumoasă și atât de la Camera Deputaților, nu v-ar da nicio hârtie, obligându-vă să umblați ani de zile pe la instanțele judecătorești pentru a le obține. V-ar conveni această situație, domnule deputat? Dacă nu, de ce tolerați mafia chiar în comuna natală?

Nicolescu urinează pe hotărâri judecătorești definitive și irevocabile!

Verificând pe portalul instanțelor judecătorești, reiese clar că Tribunalul Gorj și Curtea de Apel Craiova au emis hotărâri judecătorești rămase definitive și irevocabile în patru dosare (vezi facsimil – dosare instanță), obligându-l pe primarul Nicolescu să-i pună la dispoziție consilierului Cristian Elena informațiile de interes public solicitate. Domnule deputat Morega, primarul comunei dumneavoastră natale nu a dus la îndeplinire niciuna dintre aceste sentințe!

Documentele secretizate ascund infracțiuni grave

Concret, la 12.09.2011, Curtea de Apel Craiova îl obligă pe Nicolescu să facă publice documentele aferente verificărilor efectuate la Padeș de  Direcția Antifraudă, Control Intern și Supracontrol – Serviciul Antifraudă din cadrul APIA. Nicolescu nu vrea și nimeni nu-l deranjează cu nimic.
La 4.10.2011, Curtea de Apel Craiova îi dă câștig de cauză consilierului Cristian Elena, obligându-l pe Nicolescu să facă publice documentațiile legate de două investiții putrede:  “modernizarea” uliței care leagă Școala Generală Padeș cu Valea Moregilor și puntea de la Sămănești. Nicolescu nu vrea și nimeni nu-l deranjează cu nimic.
La 5.7.2011, tot Curtea de Apel Craiova îl obligă pe primarul Nicolescu să emită înscrisuri în care să spună dacă la Primăria Padeș este încadrat jurist, cu ce sume este salarizat și statistica dosarelor câștigate în instanțele judecătorești. Nicolescu nu vrea și nimeni nu-l deranjează cu nimic.
Tot la 5.7.2011, Curtea de Apel Craiova dispune ca Nicolescu să facă publice documente legate de “Sistemul de gestionare a deșeurilor”, investiție de 344.000 euro, care nu funcționează la capacitatea necesară și în legătură cu care Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a stabilit un important prejudiciu. Nicolescu nu vrea și nimeni nu-l deranjează cu nimic. Nimeni, nici măcar dumneavoastră, domnule deputat Morega, după “o viață în slujba gorjenilor”.

1, 6 miliarde pe două găleți de var

În perioada imediat următoare, Curtea de Apel Craiova se va pronunța într-un al cincilea dosar, aflat în curs de rejudecare. Nicolescu refuză să facă publice lucrările efective decontate în 2010 la școlile din Padeș. Cârpeli de 1,6 miliarde lei vechi.

Nicolescu vrea să-l aducă pe Elena pe calea mafiei prin bătaie și amenințări cu moartea

Toate documentele ascunse de gașca lui Nicolescu denotă  infracțiuni extrem de grave. Pentru a-l aduce “pe calea cea bună”, deci pe calea mafiei, și pe consilierul Cristian Elena, Nicolescu i-a aplicat personal, în mai multe rânduri, corecții fizice. Uneori, chiar în biroul său de primar, în văzul și auzul angajaților primăriei. Certificatele medico-legale care atestau leziuni nu i-au fost de niciun folos lui Elena în fața procurorilor, pentru că martorii propuși de primar au mințit la fel. Potrivit unei plângeri depuse recent la Postul de Poliție al Comunei Padeș, în data de 9 martie a.c. primarul Nicolescu l-ar fi amenințat cu moartea pe consilierul Elena.
Domnule deputat, rămâne la alegerea dumneavoastră în slujba cărui tip de gorjeni vă puneți viața: mafioți ca Nicolescu sau militanți pentru respectarea legii și a  drepturilor fundamentale ale omului, ca Elena.
Notă: În ediția viitoare vom demonstra cum și-a obținut primarul Nicolescu certificat de bună purtare de la Agenția Națională de Integritate, în condițiile în care noi, ca nespecialiști, i-am găsit în fugă șapte falsuri în declarațiile de avere.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.