Morega, următorul nume în dosarul Voicu, sau cine şi de ce pute în Gorj a treaba mare
Morega, următorul nume în dosarul Voicu, sau cine şi de ce pute în Gorj a treaba mare
Investigatii31 martie 2010

Om fi în săptămâna mare, dar realitatea bate filmele cu gangsteri, aşa că nu o pot trece sub tăcere.

Cazul Voicu a demonstrat încă o dată putreziciunea instituţiilor de stat şi de încasat banii degeaba din Gorj, însărcinate cu prevenirea, combaterea şi sancţionarea faptelor de corupţie. Existenţa acestor structuri presupune mii de miliarde de lei vechi, cheltuite anual, bani publici. La schimb, aceste insituţii nu returnează contribuabilului decât batjocură şi protejarea mafioţilor. Asta se întâmplă, în primul rând, pentru că sunt conduse de persoane corupte, nişte paiaţe butonate din exterior, exact de cei care le-au lăsat scaunele moştenire, şi de tot felul de cercuri de interese obscure.

Focşan, procuror corupt; Nicolescu, inspector şef blat cu infractorii

Stenogramele şi documentele DNA scăpate în presă dezvăluie indicii despre o parte din tumorile care se dezvoltă în Gorj – nederanjate de nicio instituţie a statului – în mod cu totul şi cu totul paralel cu acestea. Cu sprijinul senatorului Cătălin Voicu, patronul S.C. TECH SAFETY S.A., Radu Dan Floarea, a ţepuit S.C. ELECTRICA S.A. şi S.C. TERMOELECTRICA S.A., a determinat revocarea lui Emil Moţa din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi înlocuirea sa cu Gheorghe Focşan, despre care DNA susţine că “este cunoscut drept procuror corupt şi apropiat mediului interlop local”. Potrivit aceleiaşi surse oficiale, senatorul Voicu, la începutul lui mai 2007, a acţionat pentru menţinerea în funcţie a şefului IPJ Gorj, comisar-şef Constantin Nicolescu, care i-a promis soluţionarea favorabilă a dosarelor  lui Radu Dan Floarea.” Tot Voicu a exercitat trafic de influenţă pe lângă generalul Costică Silion şi Teodor Meleşcanu, facilitându-i lui Radu Dan Floarea contracte cu unităţi ale jandarmeriei, ale MAPN şi cu CN CĂI FERATE S.A.

Cârciumaru, în mijlocul caracatiţei personale pe care a crescut-o de mică

În condiţiile în care Radu Dan Floarea are atâţia oameni de stat la degetul mic (şi nu e singurul gorjean în această postură), toţi proveniţi din PSD, Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj, are neobrăzarea de a susţine public că nu îl cunoaşte pe patronul S.C. TECH SAFETY S.A., după ce l-a văzut toată ţara, pe posturile centrale de televiziune, întreţinându-se amical cu naşul acestuia, Cătălin Voicu. Interesant e că s-a dezvinovăţit cu o săptămână înainte să scape în presă stenograma cu Floarea, imediat după ce gorjNEWS.ro  preluat imaginile în care Cârciumaru apărea cu Voicu. Accentuez că nu e nicidecum adevărat că primarul ştia de la Toni Mihail Greblă, unul din stăpânii dosarului Voicu, că şi Floarea este implicat.
Până la un punct, Cârciumaru poate fi receptat ca un tip simpatic. Trecându-i cu vederea o oarecare dificultate de a se exprima corect în limba română şi incultura impardonabilă primarului oraşului lui Brâncuşi, când începi să sapi dincolo de străzile udate în fiecare dimineaţă, florile din stâlpi, curăţenia din centru, nunţile de aur şi chefurile periodice pentru pensionari (cei mai disciplinaţi votanţi), Cârciumaru te îngrozeşte. Caracatiţa pe care a dezvoltat-o în ultimii ani în jurul Primăriei Târgu Jiu, sub acoperirea imaginii atent întreţinute de edil naiv care dă cu mătura de dimineaţa până seara, a secătuit oraşul, a băgat Primăria în faliment şi a pus semnul de acces interzis în zonă pentru orice investitor străin. Namaiamintind că, în căutare de oportunităţi de deturnare de bani publici, a cebăluit într-un hal fără de hal, cum nici Ceauşescu n-ar fi fost în stare, centrul oraşului.

Morega, actor principal în dosarul Voicu, deocamdată protejat. De servicii?

Curios, sau poate deloc curios, în dosarul Voicu nu a apărut până acum numele lui Dan Ilie Morega, cel care, ca într-o comedie neagră de foarte proastă factură, continuă să conducă organizaţia judeţeană a PNL Gorj. Este de notorietate legătura lui Dan Ilie Morega cu Teodor Meleşcanu, unul dintre principalii săi susţinători la centru, la care se duce ca la el acasă.
Încă nu a scăpat din dosarele DNA partea referitoare la traficul de influenţă exercitat de Dan Ilie Morega în favoarea lui Radu Dan Floarea, la Complexele Energetice, atât cât a avut intrare, cam până în momentul înlăturării lui Laurenţiu Ciurel de la Rovinari. Din niciun dosar DNA nu a scăpat, încă, metoda arhiuzitată de Dan Ilie Morega în cazul persoanelor pe care le propune, susţine sau numeşte în funcţii. Le cere lucrări pentru apropiaţi, apoi îi mituieşte cu parte din banii publici primiţi de la stat de patronii cu pricina, în contul lucrărilor! Nu ştiu dacă v-aţi prins, finalitatea e mai mult decât hidoasă. Din momentul în care au luat mită de la Morega, primarii şi şefii de instituţii publice nu mai mişcă în front. Cel mult îl înjură pe la colţuri şi se asociază în tot felul de coaliţii împotriva lui, care durează maxim un minut, dar la vedere n-ar face nimic, să-i pici cu ceară. Am mai scris şi o repet: în PNL Gorj e plin de râme. Dacă are vreunul coloană, să se ridice şi să umble pe picioarele lui, să îl vedem!
Un exemplu: primarul Peştişaniului, privit de la distanţă, pare om ca lumea. Din păcate i-a căzut victimă lui Morega şi acum nu mai poate evolua la “liber alese”. Primul compromis face pârtie celorlalte, nenumărate. La cererea bine motivată a lui Morega, Florin Pavel nu s-a opus ca Radu Dan Floarea să construiască un campus în localitate, lucrarea, încă nefinalizată, ridicându-se la 123 miliarde lei vechi.  Nici inspectorul şcolar general de atunci, Liviu Andrei, nu a avut nimic de obiectat. Era, deja, forte mânjit, plus că Morega făcuse cărare la Ministerul Educaţiei, să-i pună propte la Svetlana Preoteasa, secretar de stat.

Că veni vorba de domnul prefect…

Este cel puţin curios că “inamicul numărul unu al infractorilor din Gorj”, Liviu Andrei, s-a calificat ca prefect, având în vedere modul în care a gestionat banii publici destinaţi reparării şi modernizării şcolilor, ca inspector general. De unde se vede treaba că PDL Gorj stă destul de prost la capitolul resurse umane de calitate. Până acum s-a dovedit că sistemul democratic e cel mai viabil şi oferă fiinţei umane posibilitatea de a alege şi de a se împlini. Ceea ce nu s-a înţeles încă, în Gorj, e că democraţia presupune, înainte de toate, bun simţ. Cum să pui, mânca – v – aş gura, prefect, deci şef peste corpul de control al prefectului, pe unul care tocmai fusese controlat de structura respectivă, şi deloc formal, pentru că rezultatele verificărilor fuseseră înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, ca acte probatorii în două dosare de cercetare penală ?!?! A dizolvat, apoi, Liviu Andrei corpul de control al prefectului? L-a dizolvat! Şi-a făcut unul nou, pe sufletul lui? Şi-a făcut!

Om fi în post, dar în acest judeţ pute rău de tot a treaba mare. Pute până în studiourile televiziunilor naţionale şi până în dosarele structurii centrale a DNA. Omologii, procurorii DNA de la Gorj, sunt doar aşa, la caterincă.
P.S. Cât am fost om în rând cu lumea, cu serviciu la stat, am văzut multe şi m-am crucit de nenumărate ori. De exemplu, am văzut că nu ai voie să ieşi din horă fără aprobarea comandantului, căci s–ar putea simţi ofensat. Cu toate acestea, să te duci să iei paşte în mod organizat, cu şefii de deconcertate raşi, tunşi şi frezaţi în pluton,  ca să vadă mafioţii şi evazioniştii că există unitate împotriva corupţiei, că formăm, ca fotbaliştii, un grup, e cel puţin halucinant. Fără a fi iniţiat în ale ortodoxiei, ştiu, ca milioane de alţi ortodocşi, că la biserică, în general, cu atât mai mult la paşti, te duci smerit, însingurat, cu tine însuţi şi familia. Are idee prefectul cu cât sictir vin la şedinţele acelea interminabile, pe protecţie civilă, din două în două zile, şefii de deconcertate?
Am înţeles, domnule prefect, sunteţi inamicul mafiei, ne-am lămurit cu toţii! Mafioţii au comandat şi acest articol, după ce, cum singur aţi susţinut public, au pus suc expirat pe masa ministrului Şeitan(!!!), sâmbătă, ca să vă compromită. Ei tremură că, sub dumnevoastră, o să înceapă să funcţioneze instituţiile şi or să ajungă la puşcărie. Ştim cu toţii toate acestea, dar lăsa-ţi-i pe oameni în durerile lor, măcar de paşti.
Dacă nu există doctor în organigrama Prefecturii, cel puţin unul ar fi binevenit. Specializarea rezultă de mai sus.

11 COMENTARII
  • hoti 31.03.2010 la ora 16:09 pm
    Nu mai e nimic de comentat, demonstratia de mai sus e impecabila. Ar trebui sa plecam toti din judet, sa-i lasam aici pe Morega, Floarea, Andrei şi Carciumaru, sa se fure intre ei, ca numai la asta se pricep.
  • Narcis DAJU 31.03.2010 la ora 16:11 pm
    Propun sa ramana si ziaristii de curte cu ei, sa le inchine elogii.
  • Complement Circumstantial de Mod 31.03.2010 la ora 17:10 pm
    Ok. In sfarsit UN ZIARIST INDEPENDENT, care stie sa spuna ADEVARUL atunci cand trebuie si DOCUMENTAT, nu dupa ureche sau platit la comanda, ca multi dintre ceilalti confrati! BRAVO NARCIS! Keep Walking, Keep Awake...
  • Narcis DAJU 31.03.2010 la ora 19:06 pm
    Nu sunt singurul ziarist din Gorj care incearca sa afle si sa spuna ce se intampla. Cele mai importante stiri si anchete de presa nu sunt publicate niciodata, pentru ca fac obiectul unor tranzacţii cu autoritatile. Iesi in castig daca stergi din greseala un material si nu il mai publici. De obicei, jurnalistii se autocenzurează si urmează docili linia patronului de media. Economicul face politica editorială. In televiziunile locale salariile sunt destul de mici. Morega, de exemplu, stie asta si aproape la orice aparitie televizata imparte bancnote incepand cu cameramanii si terminand cu realizatorii emisiunilor. De aceea unii dintre ei se limitează la a anunţa pauza publicitară şi sfârşitul emisiunii. In locul patronilor lor, i-as inlocui cu niste manechine de plastic. Dar nu, ei sunt exact ce le trebuie proprietarilor de media. Figuranţi care sa nu le deranjeze invitatii.
  • wertyx 01.04.2010 la ora 10:49 am
    salut narcis! ne cunoastem ,dar am o intrebare la care nu cred ca am raspuns:ori tu esti cu capul mare si ai tupeu maxim , ori nu ai reusit sa scapi de fostul angajator si....
  • Morega si Carciumaru , urmatorii vizati 01.04.2010 la ora 13:18 pm
    [...] este lansata de GorjNews http://www.gorjnews.ro/slider/morega-urmatorul-nume-in-dosarul-voicu-sau-cine-si-de-ce-pute-in-gorj-... Iar eu vreau sa fac un comentariu pe marginea acestei chestiuni : in mod interesant in dosarul [...]
  • Narcis Daju 01.04.2010 la ora 14:48 pm
    @) wertyx 1. Sincer, nu stiu cine esti. 2. Astept sa iti inchei fraza, sunt foarte curios. Promit ca iti voi raspunde.
  • soparlanu 01.04.2010 la ora 22:45 pm
    wertyx cred ca este vorba despre ****** de la ********. si apropo toti ziaristii ar trebui sa si arate muschii. ziaristi pe baricade, ***** ****** si **** ***, voi care ati imbracat haina lu iuda si ati pactizat cu carciuma, pe ****** il mai lasam ca stie toata lumea ca altcineva ii face articolele.... sustin financiar, din umbra, orice ziarist care se lapada de pakat. e suficient sa inceapa sa scrie, ii solicit doar sa mi lase un cont pe ziarul respectiv ca sa stiu unde virez banu.
  • Narcis DAJU 01.04.2010 la ora 22:54 pm
    In comentariul anterior, autorul a inserat nume de ziaristi si publicatii. Pentru ca am cu totul alta treaba decat aceea de a provoca disensiuni gratuite cu alti jurnalisti, mi-am permis sa pun cate un * pentru fiecare litera din textul comentatorului anterior.
  • wertyx 02.04.2010 la ora 12:10 pm
    daca nu mi-ai luat adresa IP-ului si nu stii de unde postez sa insemne oare ca te-ai lepadat?!
  • Narcis DAJU 02.04.2010 la ora 13:54 pm
    @) wertyx [email protected], 91.208.178.252 Eu chiar am treabă. Tu?...
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.