Motru e pentru Gorj cam ce-i Sicilia pentru Italia
Motru e pentru Gorj cam ce-i Sicilia pentru Italia
De cititOpiniiUltra - Scurte31 martie 2017
Motru este pentru Gorj cam ceea ce este Sicilia pentru Italia.
Din 2004 până în 2016, Hanu, fost primar, și Dobrică, fost viceprimar la Motru, au încasat ilegal miliarde de lei vechi, ca sporuri ilegale, mare parte încuviințate de judecători proști, neatenți sau interesați, care au confundat statutul de funcționar public, căruia i se cuveneau legal acele sporuri, cu statutul de primar și viceprimar, care, conform legii, nu beneficiază de sporuri salariale.
Cum proceda tandemul care a adus municipiul Motru în pragul falimentului?
În pasul 1, îl angajau ca avocat pe fiul judecătoarei Gheju, și dădeau în judecată Primăria, susținând că ei sunt funcționari publici, nu aleși locali. Judecătoarea Gheju avea niște colegi, judecători și ei, care de fiecare dată emiteau hotătâri judecătorești în care scriau că da, Hanu și Dobrică trebuie să primească sporuri de miliarde fiindcă sunt funcționari publici, nu aleși locali. La treaba asta ajutau și consilierii juridici ai Primăriei, care lăsau la aprecierea instanței, adică a colegilor judecătoarei Gheju, și adăugau, răspicat, că ”e bani” suficienți în buget.
Mai nasol a fost când a venit Curtea de Conturi, și a găsit plăți ilegale de aproape două miliarde făcute numai în anul 2009. Dar, din nou statul de drept a avut ghinion de neșansă, căci Hanu și Dobrică au contestat raportul Curții de Conturi și din nou colegii judecătoarei Gheju au spus că toate furăciunile de bani publici sunt legale.
Dar să zicem că ceasul rău a trecut și că acum Motru are primar nou, care se sperie și de umbra lui, și care 100 de ani dac-ar sta primar n-ar face așa ceva. Fals. Trebuie să fim mult mai atenți la ceea ce se-ntâmplă în Sicilia Gorjului, căci acolo mafia s-a regrupat, atent dirijată dintr-un birou de ”Institut” de lângă Hotel Gorj, care are mai multe cuvinte în titulatură decât angajați. Cel mai agramat viceprimar din istorie, Morega, și-a dat mâna cu penalul Dobrică, să-l pună director peste bugetul de zeci de miliarde de lei vechi al Direcției Publice.
Mai au de trecut un hop. Dosarul penal în care e cercetat Dobrică, pentru sporurile de miliarde încasate ilegal. Dar cum procurorii din Motru sunt și ei colegi, de înfăptuire a ”legii”, cu colegii judecătoarei Gheju, care-au confundat funcționarul public cu alesul local, e clar că ceasul rău, la Motru, va continua. De-aia zic că-i musai să fim puțin mai atenți.
Mai multe amănunte despre cum și-au îndesat Hanu și Dobrică miliarde de lei vechi în buzunare, ca sporuri ilegale, citiți aici.
    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.