Negru peste tot
Negru peste tot
Alte sporturiSport24 februarie 2012

Greu de ales un subiect pentru un editorial într-o săptămână în care handbaliștii au încasat-o de două ori și la diferențe de te fac să intri în pământ de rușine, conducătorii Pandurilor ne arată că interesele personale sau de grup sunt în continuare mai presus de cele ale echipei sau ale suporterilor, iar boxul ne-a dezvăluit și fața lui hâdă.

După ce Benfica a măturat pe jos cu firava echipă a Energiei, zdrobind trupa lui Andrieș la Lisabona cu 41-24, gorjenii n-au scăpat nici de rușinea de a fi învinși la scor și de HCM Constanța. Campionii României au demonstrat ceea ce pentru mulți era deja evident. Energia nu are față de primele patru locuri în Liga Națională pentru că nu are lot numeros și nici măcar mare valoare nu se regăsește în cei care compun acest subțire lot. Singurul atu al echipei gorjene, pregătirea fizică, una care i-a ajutat în unele partide să obțină
rezultate care acum apar și mai surprinzătoare, gen Bacău sau Dinamo, a pălit în fața unor echipe solid construite din toate punctele de vedere.
Dăm handbalul pe fotbal pentru a regăsi la Pandurii aceleași bube vechi, peste care doar s-a pus puțină pudră o vreme, acum riscând să se infecteze și mai rău. Aproape de reluarea campionatului, Pandurii are doar un transfer făcut, cel al lui Ungurușan, și asta în ciuda faptului că antrenorul plânge după 2-3 jucători de atac încă din decembrie și tot de atunci Condescu promite întărirea echipei cu care vrea să sărbătorească jumătatea de veac de existență a echipei gorjene. De la vorbă la faptă este însă drum lung, iar când el este presărat cu tot felul de tentații este și mai greu să faci ceea ce ar trebui să faci. Pandurilor le-au fost aduși în probe în această iarnă doar doi jucători care meritau această onoare, Matulevicius și Purje, restul fiind doar ofense la adresa clubului, lucru pentru care, în mod normal cineva ar trebui să dea socoteală. Este degradant pentru un club de primă ligă să lase așa-ziși jucători precum Campisi, Brahmia, Noguero, Williams, Gomis sau Mbella să încurce antrenamentele echipei și cu atât mai mult să mai și joace în meciuri amicale. Mergând doar pe mâna impresarilor de casă, Pandurii va rămâne fără jucători, însă unii dintre conducători par a fi mulțumiți cu această stare de fapt. Oare, de ce?
Nici boxul nu ne-a oferit o imagine mai albă, mai curată. Așteptat ca un eveniment, meciul dintre Klitschko și Chisora, unul destul de agreabil în ring, s-a încheiat cu un circ în toată regula la conferința de presă de după gală, acolo unde și-a făcut apariția și Haye, unul din învinșii din trecut ai lui Klitschko. Sticlele sparte-n cap și toată acea mizerie mă face să mă întreb dacă mai are rost să credem că mai există ceva curat în sport.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.