Nesimțirea prefectului naște monștri în instituțiile publice. Studiu de caz: Tudor
Nesimțirea prefectului naște monștri în instituțiile publice. Studiu de caz: Tudor
Investigatii5 iunie 2013

radu teodorescu

Trecând peste durerile acute pe care le resimte în coatele domniei sale față de ceea ce se întâmplă în acest județ, prefectul s-a prefăcut joia trecută – cu presa de față – că-l interesează soarta drumului Rovinari – Târgu Jiu – Sadu, a cărui modernizare a început, pe hârtie, acum 6 ani. Fiindu-i confortabil să se înconjoare de „specialiști” de nivelul domniei sale, Teodorescu l-a recuperat pe Ion Tudor de pe traseul Securitate – Poliție Locală – Avocatură – Garda de Mediu și l-a pus șef la Secția de Drumuri Naționale. O asemenea aberație putea să-i fie trecută cu vederea lui Teodorescu doar dacă restul bărbaților Gorjului erau plecați pe front, și mai rămăseseră în zonă doar el și Tudor. Stăpânul și sluga.

Joi: „Ridicarea topo s-a terminat”

Pozând în prefectu’ intransigent, l-a întrebat pe Tudor de ce nu încep lucrările de modernizare a drumului respectiv. Tudor a dat un răspuns ambiguu, de om care nu se pricepe la nimic și care nu poate manageria nimic. Se aude, totuși, foarte clar, glăsciorul lui cum spune așa: „Ridicarea topo s-a terminat, deci din punctul acesta de vedere nu mai este nicio problemă”. Dovada, aici, în primul fișier audio.

Marți: „Ridicarea topo nu s-a terminat”

La șase zile distanță, adică ieri, o ziaristă l-a întrebat pe Tudor același lucru: de ce nu încep lucrările? Știți ce a răspuns? Că „mai au câteva modificări de ridicări topo” (!!!)

[youtube]3ktKkiYCuXo[/youtube]

Deci, Tudor a spus joi că ridicările topo erau gata, iar marți, peste șase zile, Tudor a zis că ridicările topo nu mai sunt gata și că se lucrează, în continuare, la ele! Acesta este nivelul de impostură, minciună, nesimțire și iresponsabilitate girat de prefectul Teodorescu astăzi, în instituțiile publice ale județului Gorj.

„Suntem în ședința săptămânală de progres!”

Trebuie ramarcat, totuși, că plimbându-se prin atâtea instituții, toate de stat, Tudor a învățat cuvinte specifice, paradoxal, managementului din companiile private. Ca să arate cât e de intelectual în capul lui de fost șef al polițiștilor locali, când ziarista a intrat în vorbă cu el, i-a răspuns, prețios, că fix în clipa aia se afla, împreună cu reprezentanții firmei spaniole, în „ședința săptămânală de progres”. Ce progres, Neică? Progresul gropilor din asfalt, de la adânc spre foarte adânc? De la o minciună la alta?

„Luni le reziliem contractul”

Tot joia trecută, Tudor a decretat, și prefectul s-a declarat de acord, că luni, adică acum două zile, va demara rezilierea contractului cu firma spaniolă, în situația în care nu va demara lucrările. Tudor a spus exact așa:  „Dacă nici săptămâna viitoare, luni, nu sunt pregătiți să înceapă, vom face procedurile care sunt…”. Dovada, aici, în al treilea fișier audio. Și Tudor, și Teodorescu au uitat, de joi până luni, de angajamentul lor public.  Lucrările n-au început, dar nici vorbă să se rezilieze contractul! Prin urmare, între ce molfăie prefectul jduețului Gorj și ce clevetesc babele pe marginea șanțului, pe la țară, nu e absolut nicio diferență.

Călinoiu sfidează omul de rând prin minciuni și iresponsabilitate

În ediția de azi a cotidianului „Gorjeanul”, Tudor mai scăpat un porumbel: nici săptămâna viitoare nu e sigur că apar utilajele firmei spaniole în Gorj!  Atunci, cum rămâne cu articolele pupincuriste în care era jelit Călinoiu, în a doua zi de după Paște, pe motiv că-i rămăsese pulpa de miel în gât de grija acestui drum? Imaginați-vă cât de iresponsabil trebuie să fie, ca președinte de Consiliu Județean, Ion Călinoiu, din moment ce a declarat, cu peste o lună în urmă că utilajele spaniolilor erau pe drum și trebuiau să sosească dintr-o clipă în alta.

Dacă Teodorescu ar avea măcar foarte puțin bun simț…

… l-ar demite, urgent, pe Tudor și ar cere chiar astăzi să fie analizate pe fond cauzele și factorii responsabili de tergiversarea demarării lucrărilor de modernizare a DN 66. Dar, cum Teodorescu n-are de niciunele, ne mai închinăm o dată cu stânga și ne continuăm exercițiul de supraviețuire.
 

6 COMENTARII
  • loby 05.06.2013 la ora 22:32 pm
    O cloaca de incompetenti;a se vedea si intarzierea inceperii lucrarilor la centura estica a municipiului,apoi uite mall-ul nu e mall-ul,dedemanul,nu-i dedemanul,billa,nu-i billa,mc'donald's,nu-i nici asta,etc.Niste mincinosi,ies pe tv-urile locale unde bat campii,campionul fiind Ionescu-directorul tehnic de la primarie.A trecut jumatatea de an-2013,si....nimic pe frontul lor de lucru,la fel nimic investitori ,totul natura moarta,iar in peisajul culturii locale stau,parca in vesnicie ruinele fostului cinematograf Dacia.Si cate si mai cate ar mai fi de spus,dar cum cainii latra si ursarii isi vad de drum, ma las pagubas, si profund dezamagit de ceea ce se petrece in Gorjul nostru"istoric si pitoresc"
  • cititor 06.06.2013 la ora 1:30 am
    Ce pretentii aveti si voi de la soferul lui Ponta! Pai,nu stiti oare ca,au incercat(Calinoiu,Teodorescu,si ...gasca),sa-i tepuiasca pe spanioli.Au licitat un pret si in caietul de sarcini MINTEAU ca 16% din drum este realizat deja(de ungurii care i-au tapit...zic ei,da'eu zic ca-i invers,de aia au plecat).Cand spaniolii au vreut sa vada cei 16%realizati..uite-i ca nu-s! Atunci,ei au zis,ca altul e pretul,pe buna dreptate! Si meciul e in desfasurare,da eu cred ca pleaca si astia!
  • gorjanul 06.06.2013 la ora 15:03 pm
    Din cauza politrucilor mincinosi care au condus Gorjul in ultimii 23 de ani , toti locuitorii pleaca din judet si nimeni nu mai vine cu atat mai putin investitorii . In ritmul asta in scurt timp in Gorj vor mai ramane doar Carciumaru , Calinoiu si Sarcina . Doar ei vor mai supravietui in Gorjul pe care primii doi l-au pus pe tava celui de al treilea .
  • EU 06.06.2013 la ora 20:32 pm
    DRUMU ASTA II SUBDIMENSIONATCA SI PRET IAR FINANTAREA II PE FONDURI RAMBURSABILE DACA NU MA INSEL, ORICE CONSTRUCTOR CA SA IL EXECUTE CA LUMEA TREBUIE SA FURE UNDEVA, CANTITATE SI CALITATE, CE II ASA DE GREU SA SE PRICEAPA, SPANIOLII SI-AU DAT SEAMA IN CE S-AU BAGAT SI CAUTA ROMANI SA FACA, DAR SA LE RAMANA SI LOR CEVA, PLUS CA LUCRARILE DE ARTA II OMOARA MAI ALES POD PESTE JIU LA VART SI PASAJUL CF LA INTRARE IN SADU, CE CONSTRUCTORI BUNI AVEM IN ZONA IN AFARA DE SECOL CARE A ARATAT CLASA PANA ACU UNDE AU LUCRAT, SE VEDE CU OCHIU LIBER....
  • cititor9 07.06.2013 la ora 17:47 pm
    Ce e asa greu de prceput ca nu au bani nici de salarii? pai daca ei nu sunt in stare sa plateasca la autostrazi sau centuri importante - Bucuresti, Suceava, Craiova (Ford) de ce crede cineva ca ar avea bani sa faca un DN in Gorj? Sau credeti ca pe Ponta il pasa de Gorj prea mult? Si daca i-ar pasa, l-ar injura altii daca nu da bani la drumuri mult mai importante din tara, ca Ford sau Renault sustin economia Romaniei, nu Sadu si Rovinari.
  • alegatoru turmentat 13.06.2013 la ora 18:57 pm
    hahaha haha pareti cam prea spalati si albi mai neneiesiti domle otar pe ulita prin targ si bagati de sama in jur asai ca sunt mai multi dei negriciosi catre negru pai cum vreti voi sa fie treaba aicea unde hot nu esti curva nu poti carate bai unde gasesti dei ca tine mai albi mai .............
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.