Niciun rând, în ziarele libere, despre a cincea zi de grevă a foamei!
Niciun rând, în ziarele libere, despre a cincea zi de grevă a foamei!
Opinii17 iunie 2013

cenzura

Democrația și statul de drept din Gorj sunt într-un punct critic, adică în faza în care nimeni nu mai poate fi prostit că ar exista așa ceva, pe aici, pe la noi.
În orice demers și în orice stare există un moment care, odată depășit, face imposibil drumul înapoi.
Astăzi omul de afaceri Mihai Râmescu a intrat în a cincea zi de grevă a foamei. Acest protest extrem a fost motivat de abuzurile săvârșite de șeful IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, împotriva sa și a firmei sale. Râmescu e primul afacerist care, atunci când i s-a cerut șpagă, a ales altă cale, a normalității. Din câte cunosc, Caragea mai fusese refuzat doar de inși aflați în imposibilitate de plată. O parte dintre ei au fost arestați, din această cauză. Alexandru Lupulescu și-a spus povestea, public, vineri seara, la Tele 3. Alții se pregătesc să o facă. Mini-revoluția declanșată de Râmescu are ecouri și în afara țării, de unde oameni de afaceri fugiți din Gorj anunță și ei dezvăluiri incredibile.
Se știa că presa din Gorj, cu puține excepții, trece cu vederea derapajele incredibile ale lui Caragea. Eu, unul, însă, nu mi-am imaginat că controlul inspectorului șef asupra proprietarilor de media este atât de complet și brutal. Edițiile de azi ale ziarelor locale, ca și cele de săptămâna trecută, nu scriu niciun rând despre omul ajuns la a cincea zi de grevă a foamei. Sminteala este totală când vezi că cel puțin o publicație arborează dement bannerul publicitar al firmei Ghiocela, de unde deduc că însuși Râmescu finanțează astfel de ziare “libere” și „independente”, cu respect pentru cititori, democrație și statul de drept.
Embargo-ul impus de Caragea, prin proprietarii de media, asupra protestului, a fost spart de o singură televiziune: Tele 3. Din păcate, cred că între timp și acționariatul acesteia a fost “autosesizat” de inspectorul șef, deci e posibil să nu mai intre nicio știre și niciun invitat în direct fără mandate de aducere de la IPJ Gorj.
Regret că până și un om de afaceri care mi – era drag ca structură și stil, neoriginar din Gorj, n-a găsit niciun cadru și nicio secundă libere, pentru protestul lui Râmescu, în grilele radioului și televiziunii pe care le patronează. Dacă și el stă drepți, în Gorj mai rămâne un singur lucru de fãcut: de plecat cât mai repede de aici.
E normal ca presa să nu vorbească despre lucruri banale, normale, care se întâmplă în fiecare zi. Să taci, însă, despre protestul unui om aflat în a cincea zi de grevă a foamei  este o culme neobișnuită într-un stat de drept și într-o democrație. Să taci despre mărturiile credibile ale unor afaceriști care spun că fie li s-a cerut să facă afaceri cu comandantul poliției, fie au fost arestați când n-au mai avut de unde da șpagă, tine de nebunie, de o realitate paralelă în care patronii de media își teleportează cititorii.
Felul în care arată în aceste zile ziarele din Gorj, ce se aude pe radiouri și ce se vede la televiziuni demonstrează că proprietarii lor sunt șantajabili. Ei știu că dacă angajații lor scriu despre Caragea, la IPJ se dă ordin să se scrie despre ei, în dosare penale. Și nu sunt doar șantajabili. Sunt și coechipieri cu Caragea, în haita de hiene care tine județul la respect. Deci ocupă poziții privilegiate, pentru a căror conservare sacrifică ideea de presă, de democrație, de libertate și trec sub tăcere un protest extrem al unui om care, dacă nu poate răsturna un sistem mafiot, cel putin îl arată cu degetul și îl înfruntă.
Lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât, la intrarea în greva foamei, Râmescu a fost împins, covârșitor, de aceeași presă care și-a luat, cuminte, notițe de la inspectorul șef și a mediatizat zile în șir că Râmescu a încălcat nu știu ce lege folosind bunuri ale firmei sale la nunta fiicei sale. Pauză din sminteala și noaptea publică: pentru acea nuntă organizată la restaurantul lui, Râmescu i-a emis ginerelui său o factură de 800 milioane lei vechi. Adică atât cât facturează toți patronii de restaurant din Gorj, cotizanți la Caragea, într-un an întreg. Totuși, aceeași presă l-a linșat public pe Râmescu, devenind, practic, un instrument de hărțuire folosit de Caragea în demersurile sale de a smulge șpaga pentru protectorii săi din IGPR și MAI.
Să trăiești în Gorj este din ce în ce mai dificil.
Notă: Respect, Pandurul.

10 COMENTARII
  • CURAJ 17.06.2013 la ora 12:49 pm
    auzi ma d le PONTA chiar te are si pe tine caragea la mina cum se lauda peste tot ca nu va puteti atinge de el.pe calinoiu il are cu dosarele multe,angajarile de la spitalul sadu,pe circiumaru la fel cu multe altele,dar pe tine chiar te are inregistrat la lemnaru la ana cind te vedeai cu viceprimarita Vina.chiar face tablagiul asta ce vrea din voi. mai intekleg ca pe calinoiu si circiumari le face capul mare ca daca nu mai e el se duc la ...bulau toti si se alege praful dar pe prefect si pe tine chiar te prostesc astia cum vor. sau astia se folosesc de numele tau sau tu d le PONTA esti complice cu acesti nenorociti. ca si un domn procuror Volintiru cu care se lauda caragea peste tot ca are imunitate la parchetul craiova. ca si proc Mota care a cam pus botul la spaga strinsa de caragea si ii face toate jocurile. ca si umflatu de lemnaru ,sarcina care ii tot da bani multi lui caragea si etc
  • ADEVARUL 17.06.2013 la ora 12:49 pm
    Fratilor,daca nici acum nu-l schimba pe caragea,e clar, ori iese la pensie in calitate de comandant al Politiei Gorj,ori fereasca sfantul, va ajunge seful Politiei Romane....dar eu cred k va trece si peste acest episod, si Ramescu, Sandel si altii care au spus ce au spus,vor avea cosmaruri din cauza acestui tablagiu, pe care tovarasul Carciumaru il tine in brate pina iese la pensie, k de, carciumaru nu are dosare ce trebuiesc tinute in sertar?
  • cei 3c 17.06.2013 la ora 12:56 pm
    tov circiumaru si tov calinoiu, voi l-ati imbuibat pe caragea si viceversa la la protectie, dd a avut mare dreptate, ma mir cum de aveti tupeul sa spuneti ca ati cistigat din emisiunile lui dd. acesta a a vut mare dreptate cu tot ce aafirmat pe post da mare dreptate, acum sti vorba sa faci ce zice popa pentru ca nici el nu a fost si nu este usa de biserica. oricum voi atiterminat gorjul si perseverati pina la victoria finala. in legatura cu jigodia de caragea sinteti principalii vinovati, acest impostor nu are ce cauta liber este un mar rau pentru politisti este diabolic si cu mari probleme de personalitate, cu grave probleme de comportament si stiti foarte bine acest lucrudar va jutati reciproc, oricum caragea va trebui si va ajunge la puscarie acolo este locul lui si acolo trebuie sa ajunga, puscaria trebuie sa fie casa lui.. domnule primar sa nu credeti ca nu se stie ce s-a intimplat pe centura jiului cu accidentul cind ca caragea a venit val virtej la fata locului, dar dumnezeu e sus , altul in locul tau poate erea in executarea pedepsei acum dar asa este la noi la gorj, dar eu cred ca trebuie sa se cam adune lucrurile si pe la poale de carpati si sa-i spuneti si eminentei sale prostl satului cacaragea ca primavara apele vin mari, vorba unui mare romancier al nemului romanesc pe vremea cind in tara erea bine nu ca acum , salutare, salutare…..si cacaragea la puscarie, la puscarie
  • d leponta 17.06.2013 la ora 12:57 pm
    auzi ma d le PONTA chiar te are si pe tine caragea la mina cum se lauda peste tot ca nu va puteti atinge de el.pe calinoiu il are cu dosarele multe,angajarile de la spitalul sadu,pe circiumaru la fel cu multe altele,dar pe tine chiar te are inregistrat la lemnaru la ana cind te vedeai cu viceprimarita Vina.chiar face tablagiul asta ce vrea din voi. mai intekleg ca pe calinoiu si circiumari le face capul mare ca daca nu mai e el se duc la …bulau toti si se alege praful dar pe prefect si pe tine chiar te prostesc astia cum vor. sau astia se folosesc de numele tau sau tu d le PONTA esti complice cu acesti nenorociti. ca si un domn procuror Volintiru cu care se lauda caragea peste tot ca are imunitate la parchetul craiova. ca si proc Mota care a cam pus botul la spaga strinsa de caragea si ii face toate jocurile. ca si umflatu de lemnaru ,sarcina care ii tot da bani multi lui caragea si et
  • vorel 17.06.2013 la ora 13:11 pm
    domnilor poate este inceputul sfirsitului si pentru cel mai mare oridar si imputit idivid care a existat in acest judet si mai ales in institutia numita politie, caragea este si a fost cea mai mare jigodie, a distru familii a distrus destine a distrus totul ca ciuma lui caragea acestincompetent, bun numai de jmecherii si a se da mare cu fraierii care ii sufla in cur,un comportament animalic, incredibil dar cu mare priza la fraieri si la puscariabili, care pun botul la tot ce se poate acapara, poate va spune ramescu si cit a cotizat la caragea pina pur si simplu s-a sufocat si nul mai suporta, ac4sta distruge oameni, distruge familii toto tot tot, cine la distrus pe lexistar cine decit canalia de caragea jos caragea jos caragea jos si direct in arest si apoi la puscarie sai putrezeasca oasele in puscarie numai acolo este locul si al altora, poate se gindeste sa ne spuna cum este cu autorii incendiului casei leustenilor, sau acum daca la dus pe socru-su la circulatie inapoi sau lipzie lucrile, dar si mailia leustenilor nu este departe de caragea cu care au fost bot in bot ani de zile si sfidau pe toti mpolitistii din acrest judet nu la mai ajungeai cu curul la nas si acestor canalii, acum ia pus din nouidiotul de caragea pe linia de plutuire pentru ca ereau cu ****ul la****si nu mai stiau ce sa mai faca iar apoi iau bagat pe colegii lor in bucluc cu jigodelile lor pe la igpr, sa le fie rusine de pramatii ordinare, caragea la puscarie , la puscarie linga mischie, vulpesi altii sa se duca la becalii sa joase septica pe porunci , la puscarie pramatia dracului si ar trebui ca toti patronii pe care ia supt sa iese la rampa si sa spuna tott ce afacut acest ordinar sa se termine odata cuac4st putregai, rusine celor care il tin inca in brate procurori de la craiova, de la care se cer pretentii,oameni de afaceri politicieini care sau incurcat cu un nespalat in infect la puscarie canalie, la puscarie javra ordinara la puscarie prostul dracului, analfabetule, imputitule, nespalatule, care puti de la o posta a hoit imputit, pina cind sa te mai suporte lumea pina cind, pina ciond, la puscarie
  • Presa libera?! Ha ha 17.06.2013 la ora 13:56 pm
    Ionut Raitaru e unul dintre patronii de presa care stau in pozitie de drepti in fata lui Salvador. Oamenii lui nu sunt lasati sa scrie un cuvant de rau la adresa "caschetarului suprem"!!! Bon Apetit....la racoare...pentru amandoi!!!
  • Luisa 17.06.2013 la ora 16:12 pm
    Omul ala de la Motru face greva foamei in semn de protest pentru noi toti ceilalti,iar noi stam sa privim stirile la un pahar de suc rece....HAIDETI fratilor cu toii,politisti,oameni de afaceri,cetateni de rand sa fim alaturi de dl.Ramescu,numai asa putem starpi sarpele veninos,ca legea nu se face numai pentru noi,Caragea in primul rand trebuie sa respecte legea si statutul lui,nu sa se foloseasca de ea in interes propriu.Felicitari celor care nu se lasa calcati in picioare!!!!!!!
  • Voinescu 17.06.2013 la ora 17:39 pm
    Din pacate, aceste stiri nu au fost preluate de presa centrala. Mi se pare incredibil sa ai o greva a circa 200 de persoane si sa nu apara nimic in presa centrala! Probabil corespondentii locali sunt "manjiti" cu totii! Solutia? Trimiteti mailuri pe adresele redactiilor de stiri. uite aici cateva: [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]
  • gugu 17.06.2013 la ora 19:14 pm
    Din pacate, aceste stiri nu au fost preluate de presa centrala. Mi se pare incredibil sa ai o greva a circa 200 de persoane si sa nu apara nimic in presa centrala! Probabil corespondentii locali sunt "manjiti" cu totii! Solutia? Trimiteti mailuri pe adresele redactiilor de stiri. uite aici cateva: [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected] et; [email protected] et; martorocular@realita tea.net; [email protected]; catalin.pena@puterea .ro; eduard.ivascu@putere a.ro; [email protected] o; [email protected] CA SA VADA SI CARAGEA CUM E SA DAI BANI LA PRESA SA TACA,BINE ARE DE UNDE SA DEA DAR ASA CA STOARCE PE ALTII...
  • Unul 17.06.2013 la ora 23:09 pm
    http://www.cotidianul.ro/mi-s-a-spus-ce-ma-esti-corect-las-ca-ti-fabric-eu-niste-dosare-si-te-vindec-215859/
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.