Nikolic și-a făcut echipa
Nikolic și-a făcut echipa
Alte sporturi9 august 2012

Energia are lotul complet și se pregătește la Cheile Buții

Energia Rovinari atacă acum cu mai multă încredere decât oricând un loc în play-off, echipa gorjeană reușind să-și facă un lot despre care mulți spun că este mai bun decât cele din sezoanele anterioare.
Cu excepția lui Porter Troupe, Energia a reușit să-și păstreze piesele grele din sezonul trecut. Darby va continua la echipa gorjeană, la fel o vor face și Steffel și Stefan Nikolic, pe lângă ei Energia aducând trei noi jucători străini. Pentru unul, Robert Gilles, este de fapt o revenire, în vreme ce noutățile absolute pentru gorjeni vor fi sârbul Stefan Atanackovic, jucător ce poate evolua pe pozițiile 1 și 2, și pivotul american Rashaad Singleton.
La Energia vor continua și Viorel Mocanu, Alionescu, Gliga, Bratoloveanu și Deconescu, însă conducerea echipei gorjene a mai adus doi jucători români, unul extrem de experimentat, Flavius Lăpuște, care a jucat în ultimele sezoane la BC Mureș Târgu Mureș, și unul de perspectivă, Adrian Roșu, de la BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc. Cum echipa va avea nevoie și de o trupă care să evolueze în campionatul under 23, impus din acest sezon de federație cluburilor ce participă în Divizia A, Energia a luat aproape și doi foști juniori de la CSS Târgu Jiu, pe Vlad Țîrcă și pe Alexandru Buligiu.

Kabengele a plecat în Franța

Și în rândul jucătorilori români, Energia are o despărțire importantă în această vară. Este vorba de Brice Kabengele, jucător care a revenit la Târgu Jiu doar pentru a-și face bagajele pentru Franța. Fostul jucător al Energiei, care are și origini franceze, a ales să semneze cu Chalons-Reims, echipă la care va juca în noul sezon.

Parteneriat cu CSS Târgu Jiu

Oarecum obligați și de noile reguli impuse de Federația Română de Baschet, cei de la Energia  se vor apleca mai mult și asupra promovării tinerilor proveniți de la CSS Târgu Jiu, club care are o echipă, e drept foarte tânără încă, ce a făcut istorie câștigând două titluri naționale consecutive. „Sperăm să crească jucătorii care au câștigat Under 14. De fapt de anul acesta câțiva jucători de la CSS Târgu Jiu vor fi în echipa Under 23 a clubului Energia. În funcție de buget îi vom ajuta. Promovarea sportivilor locali e un alt obiectiv al clubului. Până la urmă, publicul vine și pentru sportivii locali”, a declarat Liviu Țîrcă, noul președinte al clubului Energia.

Cantonament montan

Energia se află deja în cantonamentul montan de la Cheile Buții, unul în care baschetbaliștii vor avea atât antrenamente fizice, în pădurile din zonă, dar și tehnico tactice, la sala din Uricani.
„Cantonamentul a început pe 6 august și se va încheia pe17 august. Antrenamente vom face dimineața la cabană, iar după-amiază vom merge la sală, la Uricani. Vom avea în cantonament aproape întreg lotul, chiar și pe pivotul Rashaad, care va veni în România pe 12 august”, a declarat Slobodan Nikolic despre perioada pe care lotul Energiei o va petrece la Cheile Buții.
Lotul Energiei

Louis Darby,
Viorel Mocanu,
David Steffel,
Rashaad Singleton,
Flavius Lăpuște,
Robert Gilles,
Stefan Atanackovic,
Stefan Nikolic,
Claudiu Alionescu,
Alexandru Gliga,
Adrian Roșu,
Alexandru Deconescu,
Răzvan Bratoloveanu,
Vlad Țîrcă,
Alexandru Buligiu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.