Nikolic anunță asaltul spre locurile de play-off
Nikolic anunță asaltul spre locurile de play-off
Alte sporturi8 ianuarie 2012

Baschetbaliștii Energiei vor mai mult în 2012

Energia Rovinari și-a definitivat lotul pentru partea a doua a campionatului, l-a readus pe Porter Troupe, a semnat cu sârbul Rajko Kljajevic și acum visează la o nouă prezență în play-off.
După ce majoritatea jucătorilor români plus Porter Troupe s-au antrenat aproape permanent la Târgu Jiu chiar și după întreruperea campionatului, de la 4 ianuarie Energia s-a reunit în mod oficial și cu lotul aproape complet pentru pregătirea returului campionatului, unul la finele căruia se speră ca echipa să-ți asigure un loc în play-offul competiției.

Trei plecări, două achiziții

După ce n-au dat randamentul scontat la Energia, Brandon Fields și Robert Giles au părăsit echipa gorjeană. La primul a renunțat Slobodan Nikolic, în vreme ce Giles a ales singur să plece, astfel făcându-se loc pentru revenirea la Energia a lui Porter Troupe, fostul căpitan al echipei gorjene trăind o experiență nefastă în Liban, acolo unde se transferase în vară. Chiar dacă au plecat doi jucători americani și a venit unul singur, Slobodan Nikolic este mulțumit de mișcările făcute și spune că Troupe face cât amândoi americanii plecați. Milan Oluic, după un an și jumătate în care a făcut mai mult figurație la Energia a plecat de la echipă, în locul său fiind adus Rajko Kljajevic, un alt pivot sârb. Slobodan Nikolic crede că este o bună achiziție a Energiei, jucătorul plav având un potențial foarte bun: „Kljajevic este un altfel de jucător decât Steffel. Este complementar acestuia. Cred că dacă este adus în formă maximă poate fi mai bun decât Steffel. Este un jucător puternic, bătăios”, a declarat tehnicianul echipei gorjene.

Dublă cu Craiova

Cea mai apropiată echipă, geografic vorbind, de Energia este SCM U Craiova, aceasta devenind în ultimii ani un partener tradițional pentru jocurile amicale ale gorjenilor. Slobodan Nikolic a anunțat că și în această pauză de iarnă Energia va juca două partide de verificare în compania craiovenilor: „Duminică, de la ora 17:00, la Craiova, vom juca un meci amical cu SCM U Craiova, iar luni, de la ora 19:00, va fi meciul revanșă, la Târgu Jiu”, a declarat Slobodan Nikolic despre programul Energiei în perioada imediat următoare.

Lotul Energiei Rovinari pentru retur:

Louis Darby, Stefan Nikolic, Viorel Mocanu, David Steffel, Porter Troupe, Rajko Kljajevic, Brice Kabengele, Alexandru Gliga, Răzvan Bratoloveanu, Adrian Guțoaia, Claudiu Alionescu și Alexandru Deconescu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.