Nikolic, mulțumit de cantonamentul montan
Nikolic, mulțumit de cantonamentul montan
Alte sporturiSport17 august 2012

„Jucătorii au răspuns foarte bine”

Baschetbaliștii Energiei au încheiat stagiul de pregătire montană și vor începe lucrul la partea tactică.
Slobodan Nikolic este mulțumit de felul în care a decurs pregătirea în cantonamentul de la Cheile Buții, acolo unde, deși a avut și antrenamente desfășurate în sala de la Uricani, baza au constituit-o antrenamentele fizice făcute în pădurea și pe pantele din preajma cabanei: “Faţă de anul trecut timpii sunt mai buni. Sunt mulţumit. Jucătorii au răspuns foarte bine în perioada aceasta. Avem timpi buni pentru fiecare jucător”, a declarat Slobodan Nikolic.

Lot complet

Deși au plecat la Cheile Buții doar 11 baschetbaliști, Energia s-a întors din cantonament cu lotul complet, celorlalți adăugându-li-se ultimele achiziții, Flavius Lăpuște și Rashaad Singleton. Pivotul american a ajuns ultimul la echipă, însă antrenorul Slobodan Nikolic crede că a venit la timp pentru a se integra în echipă: “Rashaad e foarte atletic şi nu e o problemă că a pierdut mare parte din stagiul montan. Bine că-l avem când începem lucrul la partea tactică. Lăpuşte e un plus pentru orice echipă. Bun jucător. Experienţă, seriozitate. Poate face diferenţa în jocurile echilibrate”, a mai spus tehnicianul plav.

Mulțumit de rotație

Avantajul Energiei în noul sezon pare a fi posibilitatea unei rotații mai bune pe care antrenorul Slobodan Nikolic va putea să o facă în noul campionat, banca de rezerve fiind mult mai ofertantă: “Avem o echipă bună. Nu ne e frică de faptul că nu am îndeplini obiectivul. E foarte bună rotaţia şi pe poziţiile mari unde am fost deficitari anul trecut. Sunt cinci jucători și pe poziţiile 1, 2 şi 3: Gilles, Darby, Atanackovic, Stefan Nikolic şi Gliga. În plus, Adrian Roşu poate constitui o rotaţie acolo. Jucătorii au înţeles că e o şansă bună şi pentru ei şi pentru echipă. Acum că bugetul e mai mare au şi ei o responsabilitate mai mare”, a mai spus antrenorul Energiei Rovinari.

Dublă la Pitești

Pentru pregătirea noului sezon, Slobodan Nikolic a insistat pentru un program intens, cu multe jocuri amicale. Primele partide în care sârbul va putea să-și testeze echipa vor fi la Pitești. Energia va susţine două jocuri de verificare, în 25 şi 26 august, în compania celor de la BCMU Piteşti. Din programul din presezon mai face parte și un turneu ce va fi organizat în perioada 8-10 septembrie la Târgu Jiu, turneul la care vor participa SCM Craiova, Dinamo Bucureşti şi CSŞ Giurgiu.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.